ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אלי ולאה - אני לא יכול לחכות :-)

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: קובי חי
איש קשר:

Re: אלי ולאה - אני לא יכול לחכות :-)

שליחה על ידי קובי חי »

איתי - אשמח לפתוח איתך דיון חדשעל דגי נוי בפורום המתאים

אגב - נפטון מצא את הלשון שלו והתחיל לצייץ - אני חושב שביומיים שלושה האחרונים התחלתי לשמוע ציפצופון פה ושם (בעיקר כשהוא אוכל דייסה). אתמול שמתי אותו לשעה בכלוב החדש כדי שיתרגל, ועכשיו הוא מסתובב שם ועושה רעש סביב משחק חדש - חתיכת גזר בתוך קרטון ביצים.

אגב - קניתי לו כמה צעצועים ומקל לשיוף ציפורניים. חלק מהדברים הוא כבר "קלט" (במיוחד מין מובייל כזה שעשוי מגזע עץ וקשורות אליו דמויות של חיות מחוברות ברצועות עור עבות) וחלק בכלל לא - מין סולם עם פעמונים בקצה.
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

בנוגע לצעצועים חשוב לדעת כי לג'אקו מאוד מאוד חשוב גירויים חדשים כל הזמן.
לכן אני מציע לא להעמיס בצעצועים רבים אלא פחות ולאפשר תחלופה גדולה יותר של הצעצועים.

כמו כן, הזהר מאוד מהפעמונים או כל דבר שהוא בקלות רבה יכול לפרק וחלילה לבלוע - במיוחד החלק
הפנימי של הפעמון.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
אביגיל3
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביגיל3 »

כמו כן, כדאי להיזהר מחוטים חופשיים (שלא ייכרך סביב הצוואר שלו וחלילה ייחנק). יש נדנדה גדולה שהקשת שלה עשויה מחלקים צבעוניים מעץ, בבר מת על זה- גם מתנדנד וגם מפרק...
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

תודה רבה לכולם על הטיפים :-)

היום הוא היה קצת אנטי אליי. התייעצתי עם אלי שהציע פשוט לתת לו לשחק לבד ולא להתייחס יותר מדיי לעניין. אז זה מה שעשיתי. לכל אחד יש ימים רעים. אז שמתי אותו על השולחן בסלון עם כמה צעצועים ונתתי לו לשחק בזמן שאני רואה טלוויזיה.

אגב - מתפוח עץ הוא לא התלהב במיוחד.

בצד של החדשות הטובות הוא התחיל קצת לעוף!! בקטנה - איזה 10 ס"מ מעל הקרקע ולמרחק של כמה סנטימטרים בודדים אבל בכ"ז - אני גאה בו!
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
itay_l
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי itay_l »

סמוך עליי הוא יאהב תפוח...
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

טוב אז הנה קצת עדכונים - סליחה שהזנחתי

אחרי שבוע שבו היתה קצת נסיגה (נשיכות ושריטות) התייעצתי עם אלי והבנתי שהבעיה העיקרית שלי היא שאני וותרן מדיי - ופשוט לא מראה לו את מקומו. אז נכנסתי איתו לסדרה של התנהגות מתקנת - אחיזה נכונה של הרגליים על האצבע כדי שלא יוכל לברוח, הנמכה של התוכי על היד וחיזוקים חיוביים להתנהגות טובה. השינוי היה מדהים בצורה מסחררת - בתוך פחות מיומיים הוא הפך מגוזל שניסה לטפס ולברוח, לגוזל מחונך שמתנהג יפה, יושב בשקט, עולה ויורד מהיד (למרות שקשה לו) והוא אפילו הפסיק לנשוך - תופס בעדינות את האצבע או בודק דברים חדשים - אבל בלי אגרסיות ובלי להכאיב.

פשוט הייתי המום מהמהירות שבה הוא תפס מה אני מצפה ממנו.

הוא כבר שורק וממלמל ומצחיק אותי המון תמונה. לפעמים אני מדבר איתו והוא עושה תנועות עם המקור, או מנסה לסדר לי את שיער הפנים (כשאני לא מתגלח). האמת שכל יום אנחנו לומדים משהו חדש אחד על השני. הוא מחכה לי בבוקר בקריאות שימחה כדי שאוציא אותו מהכלוב - ועומד בסבלנות על מקל שיוף ליד הדלת של הכלוב. אני משתדל להפתיע אותו כל יום במשהו חדש בכלי האוכל - בכלוב יש שלושה כלי אוכל: הקבועים של כופתיות ומים טריים (משתדל להחליף פעמיים או שלוש ביום) ובכלי השלישי אני שם לו הפתעות: גזר, פלפל, תפוח (הוא פשוט לא אוהב תפוח), כמה גרעינים או חצי אגוז ואפילו רבע ביצה עם הקליפה.

מבחינת צעצועים הוא עדיין לא הצליח לפרק את הצעצועים שקניתי לו אבל אנחנו עובדים על זה במרץ. בלי קשר ניסרתי לעצמי חתיכת עץ הדר עבה ואני הולך לנסר אותה לדיסקיות ולחבר את כולן במרכז באמצעות שרשרת ובורג - נעשה מזה מין סולם פקקים עם מתקן תלייה מלמטה שאפשר להניח עליו חתיכת מזון שקצת יותר קשה להגיע אליה - אני רוצה שהוא יעשה קצת התעמלות :-)

קרטון ביצים הוא מפרק בשמחה (בעיקר שאני מחביא לו באחד הגביעים האמצעיים משהו טעים), גליל נייר טולט - לא ככ התלהב.

אפילו עשיתי לו מקלחת קצרה בכיור של האמבטיה ביום חם יחסית. אבל אני חושש שהוא יתקרר אז נמתין עם הרחצות לקיץ.
אה אגב - בתחילת השבוע קפצנו לאלי ולאה לקיטום נוצות תעופה והוא קיבל המון מחמאות תמונה

ועכשיו שאלה - לגבי החלפת העיתונים בתחתית הכלוב ברור לי שעושים את זה פעם ביום. מה עם רחיצת הכלוב עצמו? האם עושים דבר כזה? אם כן כל כמה זמן?
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
אביגיל3
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביגיל3 »

הי קובי
כיף לשמוע שהולך טוב
אני מחזיקה חבילה של מגבונים ליד הכלוב ומנקה כל יום את הרשת שמעל המגירה ועוד איזורים שמתלכלכים. כמו כן, כדאי כשהוא מחוץ לכלוב להעביר שפריץ של חומר ניקוי... נראה לי שכל תקופה כדאי לעשות לכלוב נקיון יסודי של שטיפה, טיפה אקונומיקה וכו'.
אם תנקה כל יום את הרשת, לא יצטברו שאריות קשות של שפליצות ויהיה לך יותר קל לנקות...
את כלי האוכל והמים אתה יכול להחליף פעם ביום, אלא אם כן המים מתלכלכים
כל הכבוד שאתה מכין צעצועים וככה משקיע בתוכי!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הרשת והמגירות ניתנות להוצאה ופירוק ולכן אפשר לשטוף אותם במים וסבון מחוץ לכלוב , כפי שאביגיל אמרה אם שומרים על הניקיון אפשר למעט ברחיצת הכלוב דבר שיכול למנוע בעתיד הצטברות של חלודה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהקשר לחוסר עניין בנייר הטואלט הכינותי דוגמה לגליל נייר מפתה...

Re: טיפים האינדקס

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

גדול!!!
איזה רעיון מעולה :-)