ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גידול תוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
בלוטמן
ביצה
ביצה

גידול תוכים

שליחה על ידי בלוטמן »

שלום לכולם!
הצתרפתי זה עתה לפורום שלכם.גידלנו במשך 4 חודשים זוג פינקים הנקבה מתה הסיבה לא ידועה ולאחר 4 ימים מת הזכר.בנותי הגיבו קשה על מה שקרה.לכן קנינו 2 תוכים בציבעי ירוק צהוב אני לא יודע מוצאם.אחרי יום החלפנו את הזכר.נכון להיום 4 ימים אחרי הקניה התוכים לא אכלו ולא שתו ורק הנקבה מציצת מדי פעם .האם זה תהליך טבעי? האם עלי לינקוט בפעולה כל שהיא.אשמח לקבל מכם תגובות.בברכה יצחק.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גידול תוכים

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב יצחק וברוך הבא,

ראשית אני מקווה שהתוכונים שרכשתם אינם מאוכלסים באותו כלוב של הפיקים שמתו קודם לביצוע חיטוי, לפי התיאור שלך הפינקים מתו ממחלה ולכן כל אביזר שבאו עימו במגע חייב חיטו יסודי בטרם יעבור לתוכונים.

לגבי התוכונים,תוכונים כמעט ואינם צריכים זמן הסתגלות ומיד אפשר לראות ם אוכלים ושותים, בדרך כלל התוכים ממעטים לשתות אבל לאכול כמובן שהם חייבים, איני יודע במה אתה מזין אותם אך אתה יכול לבדוק בכלי האוכל האם ישנם בו גרעינים או קליפות גרעינים, לעיתים טועים ונוטים לחשוב שכלי האוכל מלא כשבעצם מדובר בקליפות.

אם תתן יותר פרטים כגון גודל הכלוב, על מה מבוססת התזונה והיכן הם ממוקמים אוכל לעזור יותר.

בהצלחה.
בלוטמן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי בלוטמן »

שלום!
תודה על תשובתך המהירה.הכלוב חוטא .הוא מוצב מול חלון סגור עטוף בנילון משלושה צדדיו ומלמעלה שמיכה כל זאת למנוע קור.מידותיו 29 על 22 גובה 38.האוכל שקית תערובת לציפור אהבה וקוקטיל.בימים הראשונים הם רעדו בזנבם מדוע? רציתי לדעת את שמם וארץ מוצאם.תודה מראש יצחק.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הכלוב די קטן ואם באפשרותך להחליפו עשה זאת למענם, בסך הכל ככל שהכלוב יהיה מרווח יותר כך הם ירגישו טוב יותר יוכלו למתוח כנפים ולהתעופף מעט. לגבי המזון, אתה צריך מזון שמתאים לתוכונים , "תערובת זרעים לתוכונים" שתכיל מגוון זרעים ולא סוג אחד.
כתוספת לזרעים אתה יכול בהחלט לתת מידי פעם מעט ירק ופרי, תבדוק מה הם אוהבים יותר ותן לפי זה.
אסור לתת לתוכים :
אבוקדו,שוקולד, אלכוהול ולא מומלץ עגבנייה .
כל השאר לתת ממש במידה.
דאג לתוספת סידן, זה מגיע בצורת גיר או סבידה (עצם דיונון). מים טריים בכל יום ואתה מסודר.

לגבי הרעידות, רעידות יכולות להיות ממגוון סיבות, אני לא יודע אם הם מתרגשים מאוד ונמצאים במצב של פחד או שהם פשוט לא מרגישים טוב.
אני מקווה שמה שאתה מתאר זה סיפטום של מעבר למקום חדש וזה יעבור.

מאחר ולא העלית תמונות אני משער שמדובר בתוכונים אוסטרלים.
על פי שמם אתה יכול להבין שהם מגיעים מאוסטרליה והם נפוצים מאוד.
אתה יכול לקרוא עליהם בלינק הבא ואם יש לך שאלות נוספות נשמח לענות:

תוכון אוסטרלי-Budgerigar

תוכונים- זיהוי בין המינים

בהצלחה.
בלוטמן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי בלוטמן »

תודה על תשובתך המפורטת והמהירה.אשמח להעזר באתר שלכם.יצחק.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”