ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הזכר בדיכאון

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שרי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: הזכר בדיכאון

שליחה על ידי שרי »

מהזתומרת תמונה
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

שליחה על ידי shayh »

יש להם תא הטלה בכלוב ?
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
אלון ברק
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלון ברק »

[quote="3018";p="74906"]תודה רבה חברים עברו כמה ימים והזכר אוכל כמו שצריך הצמדתי את הכלובים והנקבה כל הזמן מיתקרבת עליו וקרה משהו מוזר הזכר התחיל לירקוד את הריקוד של החיזור וגם הנקבה ושנהם ציצו ציוץ מוזר ושנהם היתקרבו אחד לשני הם רוצים להיזדווג עוד כמה ימים אני מחזירה אותו וניראה מה יהיה תחזיקו לי אצבעות תמונהנ.ב הם מאוד אוהבים אחד את השניתמונה[/quote]

את עושה טעות שתצטערי עליה !
אין לי ספק שכאשר תחזירי את הזכר הוא יחזור לתלוש נוצות מהנקבה והתוצאות לא יאחרו להגיע,
כפי שכבר כתבתי לך בעבר את לא חייבת לנהוג כפי שהוצע לך וזכותך לנהוג כרצונך,
זה מעגל שלא יהיה לו סוף ונראה לי שתמדי בדרך הקשה,זו בחירתך ותצטרכי להתמודד איתה.
חבל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מציע שתחכי עוד מספר ימים לפני האיחוד, אני בעד ניסיון איחוד חוזר, מאחר והאיחוד יעשה תחת השגחה שלך אני לא רואה בעייה , גם אם הוא יחזור לתלוש נוצות עדיין אפשר לעשות שינויים.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

שליחה על ידי shayh »

לפני 5 שבועות גם אני הפרדתי זוג זברות, הסיבה מאוד דומה
לאחר 14 יום החזרתי את הזכר, הוא נכנס לכלוב חזרה שר וציפצף ללא הפסקה
ויום אחרי התחיל לאסוף חומר לתא ההטלה,
היום הוא והנקבה מטפלים באהבה במספר ביצים ללא בעיות וללא מלחמות,
ואני ממתין לגוזלים
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
אלון ברק
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלון ברק »

i rest my case
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ישנה כאן בעייה התנהגותית שאנו משליכים אותה על מצבים שקרו לנו כמגדלים בעבר , במקרה של אלון המקרה הסתיים במוות כפי שהוא מתאר אך לדעתי אין זה מחייב שההתנהגות תהפוך לאגרסיבית יותר ממה שנצפה עד עתה , בסך הכל גם לציפורים מאותו סוג אופי שונה
והתנהגות שונה במצבים שונים, צריך להמתין ולראות איך הדברים מתפתחים תוך כדי שליטה ומעקב . כמובן שאם כל הסיפור חוזר על עצמו
תצטרכי לעשות חושבים ואולי גם לקבל את הצעת אלון להחליפו או להוסיף פינקים. אני נוטה יותר לכיוון בדיקה חוזרת דווקה בגלל שאת מרגישה קשר קרוב לזוג הפינקים הקיים.
אני מבין את אלון שמנסה להגיד לך "זהירות את הולכת לאבד את הנקבה" מאחר ומגדל שעבר או שראה מישהו עובר דבר כזה ינסה להעביר
את המסר חד ככל שניתן.

אגב, (מופנה לאלון) כדאי מאוד שהשפה תהיה כתובה בעברית לטובת החברים שאינם קוראים אנגלית, תודה.
אלון ברק
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלון ברק »

גידלתי בעבר לאורך שנים ארוכות זברה פינק ואני כותב מנסיון בלבד ומרצון לעזור בלבד,
אם אפשר לחסוך עוגמת נפש ממגדל אני יותר מאשמח לעשות זאת,
לא אחת קרה שמתו נקבות עקב התלהבות יתר של זכרים שרצו לקנן בכל מחיר ולא רק אצלי ושמעתי זאת ממגדלים רבים שהתופעה קרתה אצלם,
דבר זה אופייני במיוחד לזברה פינק הנחשבים למקננים כפייתיים,בנוסף שהזברה פינק נחשב לפינק אגרסיבי ודומיננטי.
זכרים המגלים תוקפנות ותלישת נוצות עושים זאת ללא הפסקה ובמיוחד כאשר הם נמצאים כזוג בכלוב אחד,
גם אם תלישת הנוצות מהנקבה לא מסתיימת במותה הזכר נוטה לתלוש נוצות מהגוזלים שבקעו בקן ואף גורם למותם,הוא תולש נוצות מהגוזלים בתחילת גדילתן פוצע את הגוזלים עקב כך דבר הגורם לדימומים ומות הגוזלים,
בנוסף זכר כזה נוטה לכסות את הביצים או הגוזלים בחומר קינון ובכך קובר את הביצים או הגוזלים ושוב הביצים לא בוקעות או שהגוזלים מתים.
בשונה מגידול של זוג בכלוב,
גידול בוולייר או כלוב גדול עם מס' זוגות התנהגות הזכר שונה לחלוטין,
בכלוב לזוג אנו כופים על הזוג את הבדידות וכך התנהגות הזוגות שונה לחלוטין וגם זכר אגרסיבי בכלוב עם זוגות נוספים מתנהג אחרת.
זכר שתולש נוצות בכלוב עם בת זוג בלבד חוזר גם לאחר הפרדה על התנהגותו כעבור זמן,לא תמיד אך ברוב המקרים כן.
גם בכלוב משותף צפיתי בזכר אגרסיבי אשר נהג להכנס לתאי הטלה של זוגות אחרים תלש נוצות מהגוזלים ואף זרק גוזלים החוצה מתאי ההטלה,ותלש נוצות מכל פינק בכלוב,זכר כזה יש להוציא מהכלוב ומוטב שלא לגדלו עם פינקים אחרים.
לסיום,
כל מה שכתבתי כאן זה מצפייה בהתנהגות הפינקים ניסוי וטעייה,
אם עזרתי בכך אני שמח לתת זוויות ראייה נוספות אם לא יזיק בודאי שיועיל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מקבל כל מילה שכתבת , פשוט לא ניתן לסתור או להתווכח עם הטיעונים הכל כך נכונים שאתה מעלה. לגבי הניסיון לעזור, כמובן
שאין כאן ניסיון להכשיל חבר כזה או אחר וכולנו כאן עושים זאת מתוך הזדהות ואהבה .
בכל זאת אני נוטה לכיוון ניסיון חוזר , כפי שאמרת הסיכויים לא מזהירים אבל אני יודע ששרי התחברה ופיתחה רגשות ואני מכיר את ההרגשה.
ניסיון נוסף תחת השגחה ומעקב צמוד ככל שניתן למניעת פגיעה קשה בנקבה יביאו אותה למסקנה הנכונה האם להשאיר או לבצע שינויים.
אלון ברק
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלון ברק »

אלי,
גם הבת שלי נחלה בעבר כישלון עקב נקבה שמתה כתוצאה מזכר אלים,ועוגמת הנפש של ביתי הייתה גדולה.
גם היא טענה על ה"אהבה" שפרחה בין בני הזוג ופיתחה רגשות כלפיהם ולא עזרו כל ההסברים וההזהרות שלי,
לכן ויתרתי התוצאה הייתה כפי שציינתי,כאב לי לראות את הכאב שחוותה עקב כך,
זו הסיבה לכך שהעמקתי בנושא על מנת למנוע צער וכאב מאחרים,
לכן אולי מוטב לתת לטעות לקרות וגם בדרך הזאת לומדים כפי שכבר כתבתי-ניסוי וטעייה.
לפעמים לומדים בדרך הקשה וזה חלק מהחיים לטוב או לרע.
בכל אופן אני מאחל לשרית בהצלחה ומבטיח שלא אגיד בעתיד אמרתי... תמונה
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”