ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גידול תולעי קמח
מנהל: מפקחים
גידול תולעי קמח
שלום חברים האם מישהו יכול לתת לי פרטים על תולעי קמח אים מגדלים ומה עושים ??. תודה
Re: גידול תולעי קמח
גידול תולעי קמח
רצוי לגדל להשיג מיכל פלסטיק או מתכת,
כמו כן רצוי שהמיכל יהיה גבוה כדי שהתולעים והחיפושיות לא יוכלו לטפס החוצה ממיכל הגידו,
אני משתמש במיכל פלסטיק גדול דוגמת קופסאות מזון עמוקות.
יש למלא את המיכל במס' סנטימטרים של סובין בתוספת קליפות תפוח אדמה,לא רצוי למלא את מיכל הגידול עד לקצהו מאחר וצריך את המקום הזה לתולעים.
יש להניח במיכל הגידול מזון עם לחות גבוהה לדוגמא:תפוח אדמה,בננה מקולפת,גזר,תפוח.כעת יש לשים את התולעים במיכל הגידול,
כשהתולעים משילות את עורן הם משאירות אחריהם שלדים של העור הישן בצורה של עטיפה חומה עם חור בתוכה,ניתן לנשוף על זה קלות ולהשליך את הנשל לפח.
על מנת לשמור ולתחזק את התולעים צריך להוסיף מצע ומעט מזון מידי פעם,
ברגע שהמצע נראה דומה לחול הגיע הזמן להעביר את התולעים למיכל עם סובין ומזון חדשים.
שלבי התפתחות תולעת הקמח:

רצוי לגדל להשיג מיכל פלסטיק או מתכת,
כמו כן רצוי שהמיכל יהיה גבוה כדי שהתולעים והחיפושיות לא יוכלו לטפס החוצה ממיכל הגידו,
אני משתמש במיכל פלסטיק גדול דוגמת קופסאות מזון עמוקות.
יש למלא את המיכל במס' סנטימטרים של סובין בתוספת קליפות תפוח אדמה,לא רצוי למלא את מיכל הגידול עד לקצהו מאחר וצריך את המקום הזה לתולעים.
יש להניח במיכל הגידול מזון עם לחות גבוהה לדוגמא:תפוח אדמה,בננה מקולפת,גזר,תפוח.כעת יש לשים את התולעים במיכל הגידול,
כשהתולעים משילות את עורן הם משאירות אחריהם שלדים של העור הישן בצורה של עטיפה חומה עם חור בתוכה,ניתן לנשוף על זה קלות ולהשליך את הנשל לפח.
על מנת לשמור ולתחזק את התולעים צריך להוסיף מצע ומעט מזון מידי פעם,
ברגע שהמצע נראה דומה לחול הגיע הזמן להעביר את התולעים למיכל עם סובין ומזון חדשים.
שלבי התפתחות תולעת הקמח:

תודה רבה על ההסבר המפורט
ועוד שאלה יש שלב כלשהו בו נותנים את התולעים?על פי גודלם או לא משנה ?
ועוד שאלה יש שלב כלשהו בו נותנים את התולעים?על פי גודלם או לא משנה ?Re: גידול תולעי קמח
כמה שהתולעים יותר קטנות עדיף להגישם.
איזה פינקים אתה מגדל?
כידוע לא כל הפינקים אוכלים תולעים.
איזה פינקים אתה מגדל?
כידוע לא כל הפינקים אוכלים תולעים.
אין שלב ספציפי לנתינת התולעים ובכל שלב של התולעת אפשר להגיש ובתאבון ,
אני נוהג לתת את שאריות הירק והמזון ביצים לתולעים ,אפשר לתת כל סוג של ירק ,

אני נוהג לתת את שאריות הירק והמזון ביצים לתולעים ,אפשר לתת כל סוג של ירק ,

אני אישית לא נותן תולעים לפינקים שאני מגדל.
אני לא רואה בכך צורך וחלבון ניתן לתת לפינקים בצורה אחרת כמו ביצה קשה לדוגמא.
לא אחת החיפושיות מהן מגיעות התולעים התרבו מעבר לכמות שהייתי צריך וכך התולעים הפכו לחיפושיות מאחר ולא הייתי זקוק לכל הכמות של התולעים,
בנוסף הכלי גידול של התולעים הסריח לא אחת למרות ההחלפות התכופות של מצע הגידול וזה הופך לעוד שיעבוד מיותר.
לאור כל זה החלטתי להפסיק בגידול התולעים ואני נותן תחליפים אחרים שזמינים בשוק גם במזון יבש-חרקים מיובשים.
יש פינקים הזקוקים למזון חי לצורך הריבוי שלהם כמו הקורדון בלו אך אני לא מגדל את הזנים הזקוקים לזה ולכן עבורי זה מיותר.
אני לא רואה בכך צורך וחלבון ניתן לתת לפינקים בצורה אחרת כמו ביצה קשה לדוגמא.
לא אחת החיפושיות מהן מגיעות התולעים התרבו מעבר לכמות שהייתי צריך וכך התולעים הפכו לחיפושיות מאחר ולא הייתי זקוק לכל הכמות של התולעים,
בנוסף הכלי גידול של התולעים הסריח לא אחת למרות ההחלפות התכופות של מצע הגידול וזה הופך לעוד שיעבוד מיותר.
לאור כל זה החלטתי להפסיק בגידול התולעים ואני נותן תחליפים אחרים שזמינים בשוק גם במזון יבש-חרקים מיובשים.
יש פינקים הזקוקים למזון חי לצורך הריבוי שלהם כמו הקורדון בלו אך אני לא מגדל את הזנים הזקוקים לזה ולכן עבורי זה מיותר.
אלון בקשר למזון חרקים\תולעים היבש
יש לך נסיון במזון הנ"ל ?
אני יכול לתת את המזון הנ"ל לפינקים שחיבים מזון חי לגידול הגוזלים ?
יש לך נסיון במזון הנ"ל ?
אני יכול לתת את המזון הנ"ל לפינקים שחיבים מזון חי לגידול הגוזלים ?
מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
אני נותן לתוכים שלי פעם בשבוע 4 תולעים טעימות דלישז'
והשאר אני מוכר לחנות שאני מכיר נותן תולעים מקבל כלים/אוכל לתוכים,

והשאר אני מוכר לחנות שאני מכיר נותן תולעים מקבל כלים/אוכל לתוכים,

תודה לכם על התשובות , אני מגדל 3 זוגות של זברה פינק וחשבתי שתוספת חלבון תהיה להם טובה לא ידעתי שתולעים נותנים רק לסוגים מיוחדים של ציפרים , אם אני באמת יוותר על הטירחה הזאת כמו שאמרת אלון אז איך אפשר להשליםפ להם את המזון שיהיה עשיר יחותץר בחלבונים ?
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
יש שני סוגים של תולעי קמח הסוג הגדול והסוג הקטן הגדול נקרא גם בופאלו
את השם של הקטן אינני זוכר
את השם של הקטן אינני זוכר
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל