ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
[quote="71";p="75205"]תודה לכם על התשובות , אני מגדל 3 זוגות של זברה פינק וחשבתי שתוספת חלבון תהיה להם טובה לא ידעתי שתולעים נותנים רק לסוגים מיוחדים של ציפרים , אם אני באמת יוותר על הטירחה הזאת כמו שאמרת אלון אז איך אפשר להשליםפ להם את המזון שיהיה עשיר יחותץר בחלבונים ?[/quote]
תערובת זרעים עשירה,עלי תרד קצוצים,ברוקולי,גזר מגורד,נבטים,פטרוזליה,מלפפון חתוך לאורכו,ביצה קשה מרוסקת עם הקליפה,
וזה בהחלט מספיק.
לדעתי ההתעסקות עם התולעים מיותרת,ועבור זברה פינק אין צורך בתולעי קמח מאחר והם לא נוטים גם ככה לאכול מהן.
אני אישית לא מגדל תולעי קמח או נותן לפינקים שאני מגדל,פשוט נותן מזון מגוון כפי שציינתי קודם וזה בהחלט מספק את צרכיהם.
נתינת מזון טוב לתולעים ישפיע לטובה על הציפורים שלכם !!
מאוד מזין בשל אחוז החלבון הגבוה ואחוז השומן הנמוך שיש בהן
תולעי באפלו הם גם פחות קשה מאשר לדוגמא תולעי קמח ולכן טוב יותר
אני ממליץ מאוד!
אין כל בעיה לתת מזון חרקים יבש,
הוא קרוב מאד למזון החי ובעל אותו ערך תזונתי.
אכן אפשרי לתת את מזון החרקים היבש לפינקים החייבים בו אך הוא לא מהווה תחליף אלא אם הפינקים אשר קיבלו מזון חי התרגלו גם ליבש.
משה איזו השקעה , כל הכבוד אם אמא שלי הייתה רואה את זה הייתה מתעלפת חח השאלה שעדיין לא הבנתי אם
הזברה פינק יוכלו את התולעים ואם המאמץ שווה כי אם יש תחליפים יבשים באמת למה להתעסק עם התולעים?
ואלון אתה אומר שאם הפינקים אכלו מזון חי יהיה להם קשה להתרגל לתחליף יבש
אני לא חסיד גדול של מזון חי או מזון חרקים יבש.
בעבר השתמשתי במזונות הנ"ל וכיום בכלל לא,
אני נותן תערובת זרעים עשירה,ירקות ביצה קשה וזה בהחלט מספק את צרכיהם של הפינקים שאני מגדל.
לדעתי אין צורך במזון החי או החרקים היבש אלא לפינקים אשר זקוקים לו למטרות רבייה בלבד,
יש מספיק תחליפים לחלבון ואני מספק אותו לפינקים שלי.
הפינקים אצלי בריאים מתרבים יפה וזה העיקר,הריצה אחר כל פרסום של מגדל זה או אחר ממש לא מעניינת אותי ואני לא מתחרה במגדלים אחרים.
כל אחד מגדל על פי שיקול דעתו.
ואשאל שאלה בהומור,
האם הפינקים קוראים את מה שאנחנו כותבים בפורום?
שגיא,
יש פינקים האוכלים מזון חי-תולעי קמח וכו... ויש שלא יגעו בזה כלל וכנ"ל לגבי מזון חרקים יבש.
בנוסף הזברה פינק לא אוכלים מזון חי או מזון חרקים יבש ולכן אני לא ממליץ לטרוח לתת להם מזון זה,אם אתה רוצה כמובן שאתה יכול לנסות,
הזברה פינק מסתפקים בתערובת פינקים וכל מה שאני נותן כפי שציינתי קודם,
בנוסף כל ההתעסקות עם התולעים החיות זה גוזל זמן,נקיון,ריח לא נעים והשגחה מתמדת על מנת לשלוט בכמויות שלהם ולדעתי זה מיותר,
לי זה בהחלט לא מתאים ויש שלהם זה כן מתאים,
אין סוף לאפשרויות ולכן כל אחד והגישה שלו.
אני מגדל פינקים שנים ארוכות בעבר נתתי לתקופה קצרה מזון חי ולא ראיתי שום הבדל או שיפור לעומת מזון אחר וכל ההתעסקות נראתה לי מיותרת,ועובדה שהפינקים שאני מגדל בריאים ונראים מצויין.
והכי חשוב זו ההנאה מהתחביב הזה.