ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה - האכלת יד.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

אביב_לינו
ביצה
ביצה

שאלה - האכלת יד.

שליחה על ידי אביב_לינו »

שלום לכולם, אני רוצה לעשות גוזל האכלת יד, יש לי כרגע 3 גוזלים של תוכונים שהם עוד בתוך התא...ואני מעוניין בתור התחלה להתחיל עם אחד מהם

יש 3 תמונות מצורפות של הגוזלים...האם אפשר לקחת אחד מהם לשים בתוך קופסא עם נסורת ולשים מנורה מעל ? הוא לא ימות?
ובקשר לדייסה, יש לי דייסה אצלי כמעט חצי שנה או יותר...היא לא מקולקלת? לא השתמשתי בה...היה לי גוזל של קוקטייל

אשמח לקבלת עזרה בנושא האכלת הגוזל..אני רוצה להתחיל מכיוון שעוד מעט יהיו לי גוזלים של ציפורי אהבה ואני רוצה להיות כבר מנוסה בעניין ושיהיה לי קל...

בתודה אביב
קבצים מצורפים
1.JPG
2.JPG
.JPG
סמל אישי של משתמש
מתניה שניידר
בקיעה
בקיעה

Re: שאלה - האכלת יד.

שליחה על ידי מתניה שניידר »

[quote="3516";p="75803"]..היא לא מקולקלת? לא השתמשתי בה...היה לי גוזל של קוקטייל

[/quote]

איך האכלתה את הקוקטיילתמונה
תן חיוך הכל לטובה!!!!!!!!!!!!!!
תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית אתה יכול להוציא גוזל להחתמה, תצטרך לדאוג לקופסה מרופדת במקום חמים .
אם אין תוקף על הדיסה תרכוש דייסה חדשה, דייסה שתוקפה פג עלולה לגרום לבעיות חמורות לגוזל ואף למוות.
לפני הוצאת הגוזל תכין הכל , דייסה,מזרקים, מקום וכו'.
אתה יכול להיעזר במאמר הבא בתור התחלה ואם יהיו שאלות נוספות נשמח לעזור:

המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
אביב_לינו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביב_לינו »

כי קניתי אותה במיוחד בשביל הקוקטייל...
ומאז לא השתמשתי בה היא חדשה...ולמה אין עליה תאריך אחרון לשימוש?

ועוד שאלה, אין בעיה לקחת אחד מהגוזלים הנ"ל ולשים בתוך קופסא עם נסורת בתוך החדר? לא צריך עוד משהו מיוחד נכון? אולי מנורת לילה מעל? חייב? אפשר בבקשה הסבר ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

על פי הניצוי של הגוזל אפשר להעבירו לקופסה חמימה , זה יכול להיות משהו כמו תא הטלה מעץ ואפשר גם לעטוף אותו במגבת ולסגור את המכסה בלילה תוך השארת חריץ איורור קטן. אפשר להשתמש במנורה אבל לי אישית ישנו חשש מהמנורה וממתן הסבר , המנורה אינה כלי בטיחותי לא לבני הבית ולא לגוזל, כלומר קירבה של המנורה לעץ או בד יכולה לגרום חלילה לחימום יתר ואולי להלקחות ומצד שני יכולה לגרום לגוזל למוות מחימום יתר והתייבשות, לכן אני נמנע מלתת עצות שקשה אחר כך לשלוט בתוצאה.
מאחר וכפי שאמרתי לגוזל ניצוי לא רע הוא יסתדר בתוך קופסה , אתה יכול לשים בתחתית מעט נסורת ולהחליפה או נייר מגבת על הנסורת ולהחליף אותו בכל ארוחה ומידי פעם את הנסורת שסופגת את הנוזלים.

לגבי הדייסה, אם קנית את הדייסה ממגדל שהעביר לך את הדייסה לשקית ולא רשם עליה תוקף או שהוא אינו יודע להגיד לך אם הדייסה פגת תוקף אז כמובן שאין להשתמש בדייסה. אם הדייסה באריזה מקורית חייב להיות רשום תוקף באיזה מקום ע"ג האריזה.

לגוזלים תצטרך לתת בין 3-4 האכלות ולכן תבדוק האם אתה מסוגל לכך מבחינת לוח הזמנים שלך, הגוזל יהיה תלוי בך והוא חסר אונים עד אשר יתחיל לאכול באופן עצמאי לחלוטין.
אביב_לינו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביב_לינו »

אין, לא רשום כלום על הקופסא קניתי מחנות חיות
של ורסלה לגה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

צריך להיות מספר סידורי על הקופסא , תרשום את המספר ותתקשר לחנות שקנית ממנה , דרך המספר הסידורי יוכלו לומר לך אולי מה התוקף, יתכן שהרישום נמחק?
אביב_לינו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביב_לינו »

התקשרתי הם אף פעם לא עונים שם...לא אין מצב שהוא נמחק...גם כשקניתי לא היה תאריך תפוגה...
ניראה לי אבל שהיא טובה...היא הייתה סגורה ממש טוב ושמורה בצד לא נגעתי בה בכלל...

דרך אגב, עוד שאלה, אני זוכר שחבר של אבא שלי אמר לי פעם קודמת את המינון לפי המזרק של מים מינרליים ומים מהברז...כמה מכל סוג...אתה יודע להגיד לי אולי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היחס של אבקה מים תלוי בגיל הגוזל, כמו שזה נראה עכשיו היחס צריך להיות 25-30% דייסה והיתר מים, כלומר ביחס של 1-4 בערך.
שתי ארוחות ראשונות צריכות להיות מעט דלילות יותר ובכמות קטנה .
הדייסה משתנה מחברה לחברה ולכן מה שאני אומר לך כאן לגבי המינון זה היחס בדייסות שאני מכיר ולא בדייסה הספציפית שאצלך.
בדרך כלל כתוב על גבי האריזה מה המינון והיחס ולפי זה צריך לערבב.
תקרא היטב לגבי העירבוב הטמפרטורה הרצויה ,צורת ההאכלה והכמות הרצויה.
בין הדברים החשובים ביותר זה חום הדיייסה, אם תתן דייסה חמה מידי אתה יכול לגרום לתוכי לכוויות ומוות.
אביב_לינו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביב_לינו »

זה אני יודע, תודה, אבל השאלה שלי זה לגבי המינון בין המים המינרליים לבין המים החמים מהקומקום...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”