ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אובד עצות....הלפפפ!

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

אובד עצות....הלפפפ!

שליחה על ידי צחי21 »

שלום חג שמח לכולם אני צחי בן 21...
מכרתי את הקוקטייל שלי השבוע...
והביאו לי לניסיון ליומיים סתם להתרשם מאלכסנדרין בוגר בן 3.....הוא חמוד והכל ונקשרתי אליו אבל זה בעסה לקבל תוכי בגיל כזה...ולקנות אותו כמובן...
קיצר היום הייתי צריך להחזיר אותו ואיןןןןן אני מת לתוכי רמה מעל לקוקטייל....
אני הייתי רוצה מאוד ג'אקו אבל המחיר....והמחיר של הכלוב הגדול בשבילו והאוכל....זה כבד לי....אני עדיין חושב שאני הייתי רוצה ג'אקו אבל אין לי אופציה...
לכן אני חושב על אלכסנדרין הוא תוכי גדול ומרשים ולפי מה שאני קורא עליו הוא דיי פעלתני ומדבר מעט...

מה אתם אומרים שפכו עלי עצות בחיאת....

וד"א אם ידוע לכם על מגדלים טובים ...שמוכרים במחירים נוחים ולא משתגעים כאילו הם סוכני מכוניות במחיר...

אני אשמח לטלאפונים....עדיפויות למגדלים שידוע לכם שמגדלים אלכסנדרין.. אני מוכן להתאפק ולחכות שיחתימו גוזלים....

תודה על הכל וסליחה על הקדיחה...מעוננין לשמוע את כולם פה...כל המגדלים והמבינים אודה לכם מאוד..
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: אובד עצות....הלפפפ!

שליחה על ידי jhony_bravo »

האם אתה מעוניין אך ורק באלכסנדרין. יש עוד מבחר גדול של תוכים
שיתאימו לך מבחינת אישיות
לדעתי כדאי שתחסוך כסף ותעשה בנתיים קצת מחקר אחרי זה תלך ותחפש
תוכי האכלת יד שמצא חן בעיניך ואם יש ביניכם כימיה תקנה אותו
מניסיוני זה הכי כדאי ואתה תהיה הרבה יותר מרוצה
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

אני לא נעולן פשוט התוכי הזה יפיפה ומרשים....ולא מהיקרים ביותר...ויש לי כלוב מתאים לו נפתח למעלה והכל..והמחיר לא זועק לשמיים.
תוכי יותר יקר זה בעיה בשבילי...ואני לא יכול בבית תוכי מרעיש יותר מזה..
כי בכל זאת אני גר אצל ההורים אני בן 21.

בכל מקרא אם אני אראה תוכי בטווח המחיר הזה והוא יהיה חמוד ואקשר אליו אני אקנה..
אבל זאת הסיבה שאני מעלה את זה לפה...לדעת מי מגדל מה מומלץ..
אז אם אפשר מספרים של מגדלים רציניים בתחום תוכים מוחתמים ברמה (בכל זאת יש לי ידע רב בתוכים ואני יודע לזהות רמה טובה)אז אני פה ממתין לתגובות והצעות..
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

שליחה על ידי shayh »

אני לא מגדל אלכסנדרין אך אני יודע שהוא לא ממש מהשקטים
מה הסכום שאת רוצה להפריש לקניה של תוכי ?
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית קח בחשבון שהתוכי רועש כמו כל תוכי בגודלו, כלומר במקרה הטוב הוא ישמיע את קולו פעמיים שלוש ביום .
כי כשאומרים רועש בינוני או יחסית רועש אפשר לכוון את זה לאן שרוצים.
קח בחשבון שתמיד ישנם מן הכלל, רועשים מאוד ושקטים אבל באופן עקרוני תשמעו רעש.

לגבי גילו של התוכי, אני לא יודע כמה דרשו עבורו אבל אני תמיד בדיעה שלקחת גוזל גמול עדיף מלקחת תוכי בוגר.
כשלוקחים גוזל אפשר בעצם לעצב את אופיו על פי אופי הבית והסביבה בה הוא הולך לחיות וזה חשוב, זה חשוב מאחר ותוכי בוגר אשר
מגיע מסביבה רועשת יכול לרכוש לעצמו הרגלים שלא היית רוצה שירכוש וכו'.

לדעתי גם לא יהיה הפרש ניכר בין התוכי הבוגר לגוזל במחיר כך שלא תהיה לך בעייה.

האלכסנדרין כמו בני משפחתו האסייתים שנקראים משפחת טבעות הצוואר עליהם מנוייים הדררות , המוסטאש , ראש שזיף , דרביאן ועוד
בעלי אופי כמעט זהה, יש להם תקופות שהם מנסים את כוחם והופכים הפכפכים ותוקפניפ לפתע פתאום, אם המגדל מתנהג בהתאם לנדרש הוא עובר זאת ללא בעייה.
לאלכסנדרין ישנו כושר דיבור אבל לא כדאי לבנות על כושר הדיבור שלו, עדיף שכשהדיבור יגיע זה יחשב כבונוס , לעיתים הציפייה לדיבור עלולה לגרום לאכזבה.
קח בחשבון שהאלכסנדרין כפי שראית הינו תוכי די גדול ביחד עם זנבו ולכן צריך לתת לו כלוב בהתאם לגודלו ולצרכיו.

* לגבי טלפונים והמלצות על מגדלים, לשם כך יש את פורום "קנייה מכירה" פרסם ובקש שיפנו אליך ולמי שיש המלצות יעשה זאת בתיבה האישית. הסברתי את הבעיתיות שאני רואה בנושא ואסביר שוב.

ההמלצות לרוב על סוחר כזה או אחר מביאות אחריהם גם השמצות , יש מי שירצה להלל סוחר מסויים ויש מי שימצא הזדמנות לסגור חשבונות דרך האתר עם סוחר כזה או אחר. מעבר לכך אין הגינות שידברו טוב או רע על סוחר ולא תהיה באפשרותו להגיב.

לכן אני מבקש שהפירסום הן לקנייה והן למכירה יעשה בלוח "קנייה מכירה" כך המעוניינים למכור ברצינות יגיעו אליך .
המלצות וטלפונים כמובן שיעשו בתיבה האישית.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

הסכום שאני יכול להרשות לעצמי זה 600-900
ד"א קיבלתי הצעה של 600 על אלכסנדרין בוגר שהיה אצלי יומיים והוא מאוד שקט חביב ולא נושך או משהו.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קח בחשבון שאלכסנדרין חי לפחות 20-25 שנים ויותר בתנאים טובים, בגיל 3 זה לא זקן.
עצם העובדה שהוא לא נושך ומתנהג כראוי מעידה על כך שהוא חי כשמסביבו אנשים ויתכן גם אנשים שמתחלפים כך שהוא רגיל ואינו חושש.
אני מבין את ההתלבטות וכאן תצטרך לגייס את החושים שלך על מנת להחליט האם ללכת על התוכי שאתה כבר מכיר ורואה לנגד עיניך או לרכוש תוכי צעיר.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

תודה לכולם..
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”