ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

החתמת גוזלים...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: החתמת גוזלים...

שליחה על ידי אביבה »

אם אני זוכרת נכון, אווה גידלה את הגוזלים באקווריום (ריק ממים כמובן...תמונה)
וחיממה אותם עם מנורה.

אווה, נרדמת בשמירה? איה את? תמונה
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

אמ... רעיון מגניב.
רק חבל שאין לי אקווריום...
יש עוד רעינות למקומות?(כאילו לגוזל)
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

הרבה שנים אני עושה האכלת יד, והרבה שנים לא הייתה לי אומנת, יותר מידי חורים היו לי בכיסיםתמונה
בכל אופן מצאתי שיטה.לקחתי קופסת קרטון של שתיה קלה, יש כל מיני, וצריך לשים לב שהפתחים בצד לא יהיו גדולים, ושיהיה גם המכסה.קופסא של פרי-גת טובה, גם הגדולה וגם הקטנה.שמים עיתון מקופל בחצי אם זה הקופסא הגדולה, כ.10-15 ס"מ נסורת ושמים את הגוזל בקופסא.מדליקים את המנורה שעל האקווריום ושמים את קופסת הקרטון על המכסה .ברור שהמנורה דולקת 24 שעות, בדרך כלל לדגים זה לא מפריע ויש יופי של חימום.אם אין לקופסא מכסה אפשר לכסות עם עיתון.
אפשר החליף בתדירות גדולה את הקופסאות, אין צורך לנקות והעיקר זול זול זול.
בהתחלה אין צורך לאטום את הפתחים בצד כי הגוזלים לא עושים בלגן, אבל כשהם קצת גדלים לוקחות צלוטייפ רחב וסוגרים את הפתחים.
הייתי מאוד מרוצה הרבה שנים, עד שהכנסתי את הקידמה לביתי תמונה
נ.ב רשמתי פטנט על ההמצאה!!!תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כשאין ברירה מוצאים פתרונות,אך תמיד יש לקחת בחשבון את טובת הגוזל וכמובן את נושא הבטיחות,
אני באופן אישי עם אומנת הכוללת בקרת טמפרטורה והגנות שונות בודק מספר פעמים ביום את התיפקוד של האביזרים,
שימו לב שלא בטיחותי כלל וכלל לשים מנורת חימום במבנה מקרטון,חברים שרוצים להדגיר ואין ידם משגת לקנות או להכין
מדגרה מקצועית שיחכו עד אשר יתאפשר להם,חימום ללא בקרה יכול לגרום לטמפרטורה נמוכה מדיי או גבוהה מידיי,וכמובן
מכאן ולהיווצרות בעיות הדרך קצרה,במיוחד עם גוזלים בימי חייהם הראשונים,לדוגמה טמפרטורה נמוכה מידיי יכולה לגרום
עיקוב בעיכול המזון ומכאן בעיות בזפק,אני מציע למי שאינו מוכרח שלא יעשה נסיונות מיותרים,

בקשר ל"אומנת" של אווה כנראה העובדה שמדובר בקופסה של פרי גת ולא קוקה קולה הצילה את המצבתמונה
אווה עם תושייה כמו שלך לא צריך יותרתמונה.
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

היי אלי.תודה עלן הפיגון.
ראשית את הגוזלים בקרטון גידלתי רק מגיל שבועיים-שבועיים וחצי, כי לפני כן זה באמת לא בטיחותי בשבילם בגלל הטמפרטורה.
שנית הדגשתי שצריך לשים לב לפתחים שבצד שלא יהיו רחבים מדי, בכל מקרה אפשר להשתמש בצלוטייפ רחב.
אני אף פעם לא שמתי ולא הצעתי לשים מנורה בקופסת קרטון!זה אסור תמונהיכול לגרום לשריפה.
אני הדלקתי את התאורה באקווריום ועל המכסה שלה שמתי את הקופסא. אולי לא הסברתי את עצמי נכון תמונה
כמו שאמרתי במשך שנים לא היו לי בעיות בגידול הגוזלים, למרות הפרימיטיביות של האומנת תמונה תרתי משמע תמונה
אין שום ספק שאומנת אלקטרונית הרבה יותר בטוחה, ונכון שבכל זאת צריך לבדוק אותה כמה פעמים ביום.
דרך אגב איך אתה מתגונן נגד הפסקות חשמל???תמונה
אצלינו היו כמה מכות כאלו בחורף האחרון. לא רוצה לפתוח פה לשטן תמונהתמונה
הם היו די ארוכות, ואל תצחקו אני פשוט לקחתי את הגוזלים העברתי אותם לקופסא קצת יותר גבוהה ושמתי אותם במיטה שלי מתחת לשמיכת הפוךתמונהתמונההם הרגישו נהדר, ולא קרה להם כלום. הקופסא הקצת יותר גבוהה הייתה בשביל שהשמיכה לא תסגור להם את האוויר.ברור שאני לא שכבתי באותו זמן במיטה.תמונה
ואם זה קרה לקרת הלילה פשוט עשיתי את אותו סידור בארון כלי המיטה בין השמיכות.
כמו שאלי כתב באמת צריך תושייה, גם בעידן המודרני.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תמונהאווה את גדולה..אין עלייך אני משער שנכדייך מאושרים,

כמובן שהסברת את עצמך היטב,אני הערתי לגבי המנורה בתוך קופסת קרטון מאחר ושמעתי פעם על מקרה כזה,
לכן ההערה לא הייתה קשורה למה שכתבת,בנוגע להפסקות החשמל אז האמת היא שמעט מאוד הפסקות יש באיזורינו ולזמן קצר,
ישנם היום מכשירים שיכולים לתת פיתרון אך גם לזמן קצר,מדאיג יותר מאומנת זהו מצב של הדגרה לכן במידה ואחליט להדגיר
אדאג לפיתרון.
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

אווה יש לי רק שאלה שאלתית מאוד.
כיצד שמיכות הפוך חיממו את הגוזלים? הרי ידוע ששמיכות או כל בגד שהוא, אינם מחממים,
אלא שומרים על חום הגוף, והרי מדובר במימדי גוף זעירים. תמונה
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

אביבוש, אל דאגה.
ראשית, קודם אני שכבתי במיטה, כך שהיא הייתה מחוממת תמונה באמת, והגוזלים היו יותר בוגרים משבועיים.שנית השמיכות שלי הם משהו מיוחד, הגוזלים היו ממש חמים ובלי גוזמה הרגישו נהדר, עוד שאלו אותי האם הם חייבים לעבור לאומנת, ואולי יכולה להשאיר אותם במיטהתמונהתמונה.אבל הבהרתי להם שבמיטה כבר מספיק צפוף, אפילו בקושי יש לי מקום בין הכלבה והחתולהתמונה
ממש כמו שכונת עוני, שלושה במיטה אחתתמונהתמונהתמונהתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

תודה לכולם!
כמה עולה בערך הדיסה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!