ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה ,ליכלוך,אבק

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
shimi
ביצה
ביצה

עזרה ,ליכלוך,אבק

שליחה על ידי shimi »

רוקי ג'אקו בן 11 חודשים ,התוכי הכי מתוק שיש.

אבל הוא ממש מלכלך, שיש דרך לצמצם את האבק הנוצות והנוצות הקטנות .
לאשתי כבר אין סבלנות בשבילו,הייתי מאוד שמח אם תכלו לעזור,אם לא יהיה לי איזה פתרון אני אצטרך למצוא לרוקי בית אחר.
דבר שאני ממש לא רוצה לעשות.
סמל אישי של משתמש
shimioh
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: עזרה ,ליכלוך,אבק

שליחה על ידי shimioh »

אתה מקלח אותו לפעמים ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין חיה בבית שלא תייצר אבק וליכלוך, ודווקה תוכי הוא לא בן החיות שמייצרות כמות ליכלוך גדולה בהשוואה לאחרים ,הפיתרון הוא פשוט לנקות . לארגן את הכלוב בצורה שהליכלוך לא יתפזר הרבה, אני ראיתי למשל שאיתן ( eitan) מהאתר עשה תוספות של פרספקס שקוף לכלוב מסביב לרשת בגובה שליש בערך בחלק התחתון, קנה פרספקס לפי מידות וחיבר לסורגים , פשוט מדהים, מאחר והפרספקס שקוף הוא לא מסתיר וזה נראה חלק מהכלוב.מעבר לכך החלפת עיתונים פעם ביום ושאיבה קלה בסביבות הכלוב פותרים את הבעיות.
אם תקלח את התוכי פעם בשבוע גם הנוצות הקטנות(פלומה ) שבדרך כלל הן מעטות מאוד והחלפתן מתגברת בעונה יהיו מעטות יותר.

אגב, מה עם תמונה שלו?עברו 8.5 חודשים מזמן שלקחת אותו ולא העלית תמונה אחת... תמונה
סמל אישי של משתמש
shimi
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shimi »

עכשיו חורף אז אני לא קלחתי אותו(בגלל הקור)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בימים חמים ושטופי שמש אתה יכול לקלח אותו , תנסה בזהירות ותראה איך הוא מגיב , בסך הכל זה יכול להועיל ולהוריד את שכבות האבק ונוצות רופפות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”