ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי חולה? או המגדל?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

התוכי חולה? או המגדל?

שליחה על ידי צחי21 »

מי שזוכר..יום שישי קניתי ג'קו...
המגדל (לא חשוב שמות) טוען שהוא בן 3 חודשים ושבוע גג....חבר שלי שמבין בתוכים אמר לי שלפי עיניו הוא בן 7 חודש לפחות...
וגם פה קיבתי תשובה זהה...זה שקר ראשון...לא שמפריע לי גיל התוכי...אלא האיכות...
דבר שני...אני רוצה לעשות לו בדיקת כלמדיה ובמידה ויצא שהוא חולה אני אחזיר אותו למגדל כך סוכם...
עדכנתי את המגדל היום שביום שלישי אני לוקח אותו לחבר שעובד בזו סנטר...והווטרינר יקח לו דם וישלח לי אותה..
המגדל שממנו קניתי לא מוכן לשמוע על כך....הוא אומר שאני מטרטר את התוכי לא לצורך...והוא יכול לקבל את המחלה שם.
הוא מתעקש שאני ביא את התוכי אליו הוא יוציא לו דם (יש לו את הערכה עם המבחנה אני ראיתי) וישלח אותה...
(יש לציין שלקחת את התוכי למגדל שיעשה את הבדיקה זה אותו מרחק לחנות)
הוא אומר אם אתה לוקח לשם אני רוצה את התוכי חזרה אלי ואחזיר לך את הכסף...

כל הנושא נשמע חשוד כאילו הוא רוצה להסתיר משהו.....

אני רוצה וחייב לשמוע את התגובות שלכם. האם באמת לא טוב לתוכי הבדיקה...האם כואבת לו הדקירה? מה אופן הבדיקה והאם הוא יכול להידבק בחנות?

ומה אתם אומרים על המגדל שמוכן להחזיר לי את הכסף רק שאני לא יעשה בדיקה דרך החנות?
כואב לי הלב על התוכי...למרות שהוא לא בן 3 חודש כפי שאמר וזה מבעס...
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: התוכי חולה? או המגדל?

שליחה על ידי uzibu »

אם לא אתייחס לנושא הגיל ואתייחס לנושא הבדיקה אוכל לומר שאני בהחלט מבין דווקא את המגדל.
אם אתה לוקח את התוכי למקום בו נמצאים תוכים רבים ואנשים שבאים במגע עם תוכים, איך הוא יכול
להיות סמוך ובטוח שהתוכי לא נדבק שם והסיכוי הוא בהחלט לא קטן.
אתה יכול להגיע למגדל ולקחת את הדגימה ולשלוח בעצמך ובכך להיות בטוח שזו הדגימה של התוכי שלך..
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

לפי מה שאתה אומר אז אף אדם לא יכול לקחת את התוכי לבדיקה אצל ווטרינר....
ורק מי שיודע לבצע בדיקה ולשלוח יוכל לדעת אם התוכי חולה בכלמדיה...
ואם המגדל ירצה הוא לשלוח את הבדיקה? זה לא מוסיף לחשד הקיים?
סמל אישי של משתמש
TotSli
גוזל
גוזל
אזור מכירה: דרום
שם פרטי:: אשר

שליחה על ידי TotSli »

תבדוק אתה או שתחזיר אליו את התוכי גם הם הוא טוב יש ביד 2 מלא ז"אקויים!
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

[quote="3552";p="77656"]לפי מה שאתה אומר אז אף אדם לא יכול לקחת את התוכי לבדיקה אצל ווטרינר....
ורק מי שיודע לבצע בדיקה ולשלוח יוכל לדעת אם התוכי חולה בכלמדיה...
ואם המגדל ירצה הוא לשלוח את הבדיקה? זה לא מוסיף לחשד הקיים?[/quote]

שאני אומר זה שבהחלט רצוי להתרחק ולגשת במקרים דחופים.
אם יש אפשרות לעשות בדיקה ולשלוח אותה לבד אני לא רואה טעם לגשת למקום כזה או אחר.
בכלל כל נושא הכלמידה מבחינתי הוא סיפור אחד גדול ומיותר, אבל זה כבר לדיון אחר.

אם אתה מעוניין לבצע בדיקה ויש לך אפשרות שהוא יעשה בדיקה ואתה תשלח אותה אני לא
רואה בעיה. גם לא יהיה לך חשד כזה או אחר כיוון שהבדיקה ביידך וגם המוכר יוכל להיות
רגוע שהוא לא נדבק במקום כזה או אחר וליהות אחראי כפי שהוא אמר.
* למרות שאני לא מבין את פשר ההתנהגות הזו ואיך אפשר להיות אחראי כאשר התוכי יוצא מבית גידול.

למגדל זה לא צריך להיות משנה מי שולח אם הוא טוען שהכל בסדר, יש מספר טבעת ולא צריכה להיות בעיה.
אם הוא יסרב וירצה לשלוח בעצמו.. נו טוב, תעשה את השיקולים שלך לי אישית זה לא נשמע טוב כי לא צריך
להיות לו סיבה לכך במידה והכל בסדר.
UziDesign
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

תודה אישרתם את החששות שלי...אני אלך בצער רב להחזיר את הג'קו שהיה אצלי שבת..
כמה שזה ישמע מוזר תוך יומיים נקשרתי אליו...כואב לי הלב שאני צריך להחזיר אותו...ולפתוח שוב בחיפוש אחרי ג'קו צעיר ובריא....

מי שיכול לתת לי חוות דעת על מגדלים שאני אומר את שמם בפרטי אני אודה לו..
מי כמוכם המגדלים פה יבינו את המצ שנקלעתי אליו...
תודה לכולם צחי.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

לא מבין איזה 'אישור' קיבלת, אבל זו החלטתך.
UziDesign
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

שזה שהמגדל לא מוכן שאני יבדוק כלמדיה אצל וטרינר...אלא רק אצלו...ואם אני רוצה לעשות כלימדיה אצל וטרינר ושלא הוא יקח דגימה ואשלח אז הוא רוצה שאני אחזיר לו את התוכי.
Bugi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Bugi »

תעשה כמו שאמרו פה
תעשה אצלו את הבדיקה ותשלח אתה שתדע שזאת הדגימת שם של התוכי שלך ולא של תוכי אחר..

או שהכי פשוט תחיר אותו ותקנה ז'אקו בדוק...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ומי אמר שהג'אקו הבדוק שהוא קונה לא נדבק? אולי מזמן שהתוכי הבדוק נבדק ועד עתה התוכי בא במגע עם תוכים נשאים או כלי אוכל לא נקיים או בני אדם שהיו במגע עם תוכי נשא או חולה?

אני מציע לך לא להיחפז ולהחזיר את התוכי.
אם התוכי חברותי, כלומר נקשר אליך, עולה ליד מתלטף וכו' .ועוד אם התוכי לא לועס את הנוצות במיוחד את נוצות הזנב והסיבה לכך
שהיה בכלוב צר והנוצות נפרמו בגלל חיכוך עם הסורגים אל תחזירו, אגב לי זה נראה כתוצאה מחיכוך כי זה בקצוות של נוצות התעופה ושל הזנב באותו איזור.
כלמידיה מטרידה הרבה אנשים כי ניתן למחלה פירסום יתר כמחלה זאונוטית העוברת לבני אדם , כלמידיה עוברת בטיפול פשוט לעומת מחלות אחרות שלא נבדקות בתוכים וכאן האבסורד. אם התוכי שלך נשא מחלת ביק אנד פדר אופוליומה למשל כספך נזרק לשווא, שתי המחלות האלה אינן ניתנות לטיפול כלל.
תוכים יכולים וחיים עם כלמידיה לאורך כל חייהם מבלי שיהיו חולים.הדבקה שלכלמידיה מתוכי לבן אדם היא נדירה ביותר, עד היום נדבקו במחלה 187 איש ברחבי העולם כאשר חלקם הגדול נדבקו מעבודה בבתי מטבחיים ובמשחטות של עופות.
אם המחלה הייתה כל כך מידבקת הראשונים לאישפוז היו הוטרינרים שבאים במגע יום יומי עם תוכים נשאים וחולים.
לידיעה כללית התוכים הקטנים הם בעיקר הנשאים של המחלה וישנם הבודקים את התוכים הגדולים ואף נותנים טיפול אך בד בבד מחזיקים תוכים קטנים שאינם נבדקו מעולם, כלומר מרגע הבדיקה או מרגע הסיום הטיפול במחלה ועד לקבלת התוצאות השליליות יתכן מאוד שהתוכי שלך נדבק שוב והוא נשא. לכן אני מציע לך לקחת הכל בפרופורציות.

הצעתי אליך היא כזאת,
קח את התוכי למגדל שיקח דם לסטיק סטרילי בנוכחותך (ישנם כאלה מוכנים) ירשום על גבי האריזה את מספר הטבעת שם המגדל
* ויתן לך את הבדיקה למשלוח. שים את הבדיקה במעטפה ושלח לקרניאלי. בקש לקבל תוצאות בדיקה לשלושת המחלות המצויינות מטה.

1.ביק אנד פדר - מחלת המקור והנוצות
2.פוליומה
3.כלמידיה.
אם התוכי אינו נושא את המחלות מצויין. אם התוכי אינו נושא את שתי המחלות הראשונות שציינתי גם מצויין כי בכלמידיה אפשר לטפל.

*אגב לא יודע מה ראית אבל הערכה אינה כוללת מבחנה אלה שקיק עם פד סטרילי ומחט .בסך הכל נלקחת מהתוכי טיפת דם אחת שנמרחת ע"ג הפד הקטן, זה מספיק בהחלט לבדיקה הנדרשת.

לגבי גילו של התוכי, איני מכיר את המגדל אך לפני מספר שבועות פנה אלי מישהו מהפורום שחברו קנה מחווה מסויימת ג'אקו שהוצג
כגוזל בן 3.5 חודשים והתברר שהוא הרבה יותר גדול, אני מקווה שזה לא אותו סיפור והרמייה הפכה לשיטה.

בכל מקרה איני יודע למה להציג תוכי גדול יותר כגוזל, לא כל הקונים טיפשים וחלקם הגדול גם אם לאחר הקנייה מתייעץ ושואל שאלות ע"ג הפורום. בסך הכל חוסר אמינות .
*יתן לך את הבדיקה למשלוח מאחר ואמינותו מאוד מוטלת בספק בגלל הגיל של התוכי שאינו נכון .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”