ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שינוי סוג הכופתיות..

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
itay_l
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

שינוי סוג הכופתיות..

שליחה על ידי itay_l »

שלום,
לפני כשבוע בערך רכשתי מאלי ועברתי לתת לתוכים שלי את הכופתיות של פריטי ברד במקום הכופתיות של החברה קייטי בגלל שרוב האוכל הייה נשבר ופשוט עף החוצה. סיבה נוספת היא שקשה למצוא יחסית את הכופתיות האלו ותמיד יש איזוו שהיא בעיה ביבוא שלהן..
אלי השאלה מופנת בעיקר אליך ואל כל מי שמשתמש בכופתיות האילו :
התוכים שלי אוכלים את הכופתיות אבל לא באותה כמות שהם אכלו את הקייטי, אני מתכוון שמרגישים את האוכל בזפק בעיקר בלילה אבל בכמות יחסית קטנה ולא כמו אז שהם היו טוחנים את הקייטי..
אני חושב אולי שפשוט לוקח להם זמן להתרגל לסוג החדש ושבעוד כמה ימים הם כבר יאכלו כמו שצריך...
מה הסיבה שאתם חושבים?
תודה רבה
איתי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: שינוי סוג הכופתיות..

שליחה על ידי eli_lea »

התוכים אוכלים בכמות ובמידה הרצויה להם, אני יודע שבתקופה שבה האכלתי את התוכים בקייטי הכופתיות היו נאכלות בכמויות גדולות יותר לעומת הכופתיות של פריטי בירד,אני יכול רק להסיק מכך שהכופתיות של פריטי בירד משביעות יותר .
מאחר ואני משתמש בפריטי בירד שנים אני יכול לומר באופן אישי שאני מתבסס על הכופתיות האלה כבסיס מזון עיקרי לכל התוכים, הן התוכים שבבית הגידול והן לגוזלים שנגמלים ולמיקה.
אם ננסה לתאר את זה זה כמו שנאכל לחם קל או לחם מלא בכמות שווה, כמובן שהלחם המלא ישביע אותנו יותר ונצרוך כמות קטנה יותר.
אני עברתי לפריטי בירד מאותה סיבה שציינת , חוסרים במלאי ואי עמידה באספקה, גם בכופתיות ולרוב בדייסות שכאן זה ממש היה עבורי קריטי , הבעייה שלי לא הייתה להחזיק כמויות אלה יותר הטריות, אם הייתי מחזיק שקים מעל לוחדשיים והייתי פותח הייתי מוצא לא פעם ג'וקונים וחרפושים.

לפני המעבר לפריטי בירד עשיתי בדיקה מעמיקה כשבראש מעייני היה לשמור על איכות המזון לתוכים שזקוקים לכך לשמירה על בריאותם במיוחד בגלל תקופות הריבוי שגוזלות מהם הרבה משאבים .
היום כל שק אוכל שמגיע אלי מגיע בוואקום לשמירה על הטריות (מה שאין בקייטי) אני מקפיד על כך ויש הוראה מפורשת שרק כך אני אקבל את השק ובמידה ולא הוא מוחזר. לגבי הדייסות , אבקת הדייסות מגיעות בשקיות אטומות של 2.27 ק"ג ולמטרת מכירה מועברת הדייסה לשקיות אטומות במשקל קילו כדי להקל את הרכישה למגדלים קטנים שאינם צורכים הרבה.
עד היום רוכשים ממני מזון רוב החברים שקנו ממני תוכים וכולם מרוצים מאוד.אני בטוח שגם אתה תהיה מרוצה כי בסך הכל המזון איכותי.
סמל אישי של משתמש
itay_l
בקיעה
בקיעה

Re: שינוי סוג הכופתיות..

שליחה על ידי itay_l »

אלי תודה רבה על התשובה המעמיקה.
בדיוק כך צריך לשמור על טריות הכופתיות וכך גם אני עושה תמונה
אם אתה אומר שאותו דבר אצלך אז כנראה שזה באמת משביע אבל בכל זאת נדע יותר עוד שבועיים שהם יתרגלו לגמרי למזון.
תודה רבה ויום טוב
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”