ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי נשא כלמדיה מה עושים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
ALOONN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: התוכי נשא כלמדיה מה עושים?

שליחה על ידי ALOONN »

אתה תעשה את החשבון שלך .
עניין הגיל זה לא ביג דיל .
תגיד לזה שקניתי ממנו שישלם לך על הוצאות הטיפול .
ובכל זאת עם תחזיר את התוכי .
אני מציע לך להתאזר בסבלנות לחכות עד שיהיה לאלי גוזלים .
אני קניתי מאלי גוזל מדעים ואני מאושר על כך .
הסבלנות בסוף משתלמת .
בכל זאת מה שתעשה שיהיה לך בהצלחה .תמונה
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

תודה חברים. חשוב הכל.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מציע לך לא למהר ולהחזיר את התוכי.
אני מציע לך ככה, להתקשר למגדל (לא יודע מה שמו ומי הוא ) ולומר לושהאפשרות היחידה זה שהוא יספק לך את האנטיביוטיקה לטיפול בתוכי. הטיפוללוקח 45 יום , לאחר מכן שולחים בדיקה שוב, לרוב התוכי נמצא בריא.
כמו שאמר אלון, תוכי זה לא חפץ , אם נקשרת אליו טפל בו וזהו. אני מכיר מגדלים שטיפלו בתוכי והתוכי נמצא בבדיקה בריא ולאחר מכן
בבדיקה שנעשית בגלל סיבה אחרת התוכי נמצא נשא.
ראוי לציין שהמגדל מוכן להחזיר לך את כספך על סמך ההסכם שעשיתם ולא עושה בעיות.

דיויד אני לא מקבל את דעתך בנושא "אל תסמוך על העצות של אנשים" מה זאת אומרת אל תסמוך על עצות?למה אתה שואל שאלות בפורום אם אינך סומך על תשובות של אנשים? האם המידע שברחבי הרשת אמין בעיניך? אני יכול לומר לך בוודאות שגם המגדלים הותיקים שביננו שמתכוננים ומגדלים נופלים בפח. אגב במקרה הזה לדעתי הוא לא נפל בפח.

לגבי הגיל, תאמין לי שלא הייתי אומר גיל שאיני בטוח בו , אומנם על פי התמונה ציינתי " שזה נראה " אבל יש אינדיקציה לדעת את גילו של התוכי בשלבים שונים של ההתפתחות, צבע האישון יכול בוודאות להצביע על גילו של הגוזל. אין גוזל בגיל 4 חודשים שעיניו הופכות בהירות/צהבהבות , עיניים מתבהרות בגיל 7 חודשים.

לגבי תעודות בריאות שאין אחריה בדיקה ממשית של התוכי , אני לא ראיתי תעודות בריאות שהמגדל עצמו מנפיק ולא מעבדה.
אם מגדל מנפיק תעודת בריאות בשם וטרינר או מעבדה זוהי עבירה פלילית.

כן אני מסכים עם דיויד בנוגע לבדיקות ואני מצטט : "אתה צריך להיות זה ששולח את הבדיקה האחרונה כדי שתדע בוודאות שהתוצאות שלה הן אכן של התוכי שלך ולא משהו מונפץ".,

דקל, אל תבנה על הידבקות מכלמידיה, דיברתי על כך בעבר ואני אומר שוב נדיר שבן אדם ידבק מכלמידיה ואם זה היה קורה הראשונים לאישפוז היו הוטרינרים שבאים במגע עם כל תוכי שלישי חולה בכלמידיה.
הכלמידיה הינה מחלה שקל להידבק בה בדיוק כמו שקל להיפטר ממנה , כרגע התוכי אינו חולה אלא נשא של החיידק שלרוב לא מתפרץ
והתוכי יכול לחיות עימו בשלום בדיוק כפי שאנו בני האדם חיים בשלום עם חיידקים שחלקם מסוכנים מאוד אך הם רדומים.

כפי שהצעתי בתחילה, בקש מהמגדל שיתן לך לטפל בכלמידיה בצורה ובדרך הנכונה, כלומר שיספק לך את התרופה ואתה זה שתיתן לתוכי את התרופה ולאחר מכן תבצעו בדיקה.

ישנה אפשרות נוספת, מאחר וכבר עברת את הבדיקה הראשונית אתה יכול לפנות לד"ר גדי שרביט ולומר לו שהתוכי שלך בבדיקה נשא, שאל אותו מה תהיה עלות התרופה והבדיקה בסיום הטיפול. תתקשר למגדל ותאמר לו שיחזיר לך את הסכום או שתסתדרו ביניכם .
בסך הכל גם אם התוכי יעלה לך עוד 100-300 ש"ח זה לא סוף העולם והכל במידה והתוכי נוח ונקשרת אליו.

עריכה:
אגב אני מבקש מהממליצים למינהם על מגדלים שונים לעשות זאת בתיבה הפרטית, לא כל נושא או אשכול צריך להכיל שמות מגדלים ובמיוחד לא את אלה שאינם נמצאים כאן או תורמים משהו עבור הקהילה.
gako_ro
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gako_ro »

תראה
ארשום לך בקצרה ואחר כך תראה מהמקרים שלי .
אם המגדל אומר לך שהגא'קו בן 3 חודשים אבל הוא בן 7 חודשים כבר אומר שהוא לא אמין,גם אין טיפול שנותנים לתוכי במשך שבוע בלבד.הטיפול הוא בחודש ויותר.
תבקש ממנו שיחליף לך ג'אקו עם בדיקת קלמידיה תקינה,או שישלם לך על הוצאות הבדיקה של הקלמידיה בתוכי גא'קו שאצלך וגם עבור הטיפול .אם הוא מגדל רציני ומקצועי הוא יסכים אם הוא בנאדם לא רציני שרוצה רק לעשות כסף הוא לא יסתכל עלייך.
אני ביצעתי החלפה של כלבה בעד אקטלקטוס נקבה
הבאתי לבנאדם כלבה עם תעודות + פנקס חיסונים .
קיבלתי ממנו אקטלקטוס בלי טבעת ובלי תעודת בריאות ועם כלוב יד שניה הרוס.
מהיום השני שהיא אצלי קלטתי שמשהו לא קשורה אצלה אבל ייחסתי את זה לסטרט
אחר כך כבר לא וויתרתי והלכתי לבצע בדיקת קלמידיה אם כי ידעתי בתוכי שהיא כן חולה.ושקבלתי את התשובה ,התקשרתי לבנאדם ונזפתי בו .הוא לא האמין והאשים אותי שהתוכי שלי נדבקה לבד מהתוכים שלי.אמרתי לו שיבצע לתוכי שנשאר אצלו בבית .
לאחר שבוע הוא ציין שאכן התוכי שלו חולה.אמרתי לו הדבקת לי את כל בית הגידול והמניוק לא מפצה אותי ולא כלום,כי לא חתמנו גם על זכרון דברים אז בסך הכל הוא לא חייב לי כלום.מה שנאמר קניתי חתול בשק והבאתי לו דבר טוב,כלבה תערוכות.
אני מטפל באקטלקטוסית ,הטיפול הוא ממש לא שבוע ! זה 45 יום !

לפני 5 שנים היה לי גם כן גא'קו אם קלמידיה ,אחד מגדולי המגדלים שמציין כל הזמן שהוא מגדל תוכים מתוך אהבה ,ציין בפניי לזרוק את הגא'קו או לשחרר אותו בטבע.ולרכוש חדש.מה שישירות הביא לי למצב לא לפנות אליו בבקשת עצות ולשוחח איתו.הרבה הציעו לי לא להחזיק את התוכי ולנסות למכור אותו כשהוא חולה.
בעוד אחרים רציינים אמרו לי לטפל בו .ואני טיפלתי בו והוא יצא מזה.וכיום הוא חי בזוגיות אם זוג הקטנה ממנו בשנה אבא למספר גוזלים,אצל מגדל באזור יבנה.
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

שי,

הסיבה שאני מתעקש שהוא זה שצריך לבצע את הבדיקה הסופית היא כי באותה מידה שהמגדל מכר לו תוכי חולה שאינו בגיל שנאמר לו, המגדל גם יכול לתת לו תוצאות מעבדה פקטיביות. סתם בשביל העניין. אם הוא רוצה לשמור את התוכי, לתת לתוכי הזדמנות לבית טוב, הוא צריך להגדיל ראש על התהליך. אין לי בעיה עם זה שהמגדל ייקח את התוכי בחזרה ויבצע את הטיפול, יש לי בעיה עם זה שהמגדל חש שזה ייקח זמן קצר שכזה לטפל בו. זה או שהמגדל לא מבין כלום, או שהמגדל שוב עובד עליו.

בעיה נוספת שאני רוצה לציין היא, שכמה זמן שייקח לתוכי לקבל את הטיפול אצל המגדל, עלול לייצר אצל התוכים בעיות נוספות כתוצאה מהמעבר ו/או להזיק להחתמה שלו, כתוצאה מכך שבגיל שבו התנהגותו צריכה להיות מעוצבת על ידי בעליו, הוא מבלה את זמנו אצל מגדל (להבדיל מנגיד משפחה אחרת שזה התוכי היחיד שלה). זה עושה את זה עוד יותר בעייתי, אחרי שהמגדל השקיע בטיפול, לבוא ולהגיד לו שוב, אני לא רוצה את התוכי.

לדעתי האישית, זה או שאתה לוקח את זה כפרויקט, לטפל בתוכי ולהבריא אותו (על חשבון ואחריות המגדל, כשהתוכי אצלך) או שאתה מחזיר אותו למגדל ועושה התחלה חדשה ובטוחה יותר עם תוכי אחר.
תמונה
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

עשיתי חישובים גם לפי השפה של המגדל וגם לפי עצות חברים המגדלים תוכים בין אם הפורום בין אם בחבר'ה...
הלכתי עם חבר אל המגדל היום עם התוכי. הוא בהתחלה ככשמע שהוא נשא אמר קח אותו לאיזה ווטרינר שתרצה ושתבחר תיקח את הטיפול תבצע אותו ותשלח בדיקה שוב לראות שעבר...אני (המגדל) אשלם לך הכל רק תביא קבלות.
לאחר כ -5 שעות הוא אמר דיברתי עם חבר תביא אותו אלי שבוע אני אטפל בו ואשלח בדיקה ואחזיר לך.הטיפול עורך שבוע ואני אחזיר לך.
אני לא יודע למה ...אבל הוא חשב שאני אדיוט..ואיזה ילד בן 17 (בלי לזלזל בלילדים יש פה ילדים קטנים ממני עם ניסיון כפול ומכופל) שלא מבין כלום מהחיים.
עוד כשלקחתי את התוכי חבר שלי אמר לי באותו שהוא בן 7 חודש לפחות, אך לא הפריע לי כי אני יודע שיחסית זהו גיל סבבה לקניית ג'קו.
אך פה הייתה נקודה לרעת המגדל.
לאחר יומיים הודעתי למגדל שאני הולך לבצע בדיקת כלימדיה הוא טען שהוא לא מוכן שאני אקח את התוכי לווטרינר אלא הוא יבצע וישלח. ואני לא הייתי מוכן שהוא ישלח כי מאיפה לי לדעת שהוא ישלח דגימה של התוכי שללי ולא של אחר שיש לו..אותו רגע המגדל אמר אם אתה לא מוכן תחזיר י את התוכי. זוהי נקודה חשודה חדשה.
לאחר ויכוחים לא במקום הוא לקח דגימה ואני שלחתי. בה גיליתי שהתוכי חולה .

אני יודע שכלמדיה זה מינימום 40 יום טיפול. אז למה הוא שינה את דעתו שאלך לווטרינר? ולמה שהתוכי יהיה אצלו שבוע אם הטיפול ארוך יותר?
לאחר שהוא התעקב הבנתי שלא יעזור לי אף בית דין. הבן אדם רמאי. וחבל על הכאב שלי. לא עבר שבוע שלם מקניית התוכי וכל כך הרבה שקרים ודברים שמדליקים נורות אדומות.
בצער רב החזרתי אותו.
הכלוב בחדרי נשאר ריק...יש לי 2 צעצועים חדשים בשקית שרציתי לתלות לו היום.

מה אגיד לכם חבר'ה...כואב כן...אבל לפי תחושת הבטן והדיבור והלחץ של הבחור אני חושב שהיה בתוכי יותר ממה שהוא דיבר.

אני כעת אחפש מגדל טוב ואמין..מקווה שאמצא בקרוב...
תודה לכל הפונים והממליצים.ד"א gako_ro (לא יודע את שמך) אני גר ביבנה..
אוהב אותכם!
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

אלי,

תראה בזה טעות בניסוח, זה יותר בכיוון של "אל תסמוך רק על העצות של אנשים".
אני חושב שצריך תמיד להגדיל ראש ולחפש את המידע גם באופן עצמאי ומכמה מקורות שאפשר.
זה נראה לי חשוב גם כי הרבה שואלים בוחרים לשאול בפורומים שאלות ולהסתפק בתשובות לא מבוססות על נושאים שדורשים לרוב בדיקה יותר עמוקה וספציפית. וגם כי יש לא מעט עונים שהתשובות שלהם נופלות על הציר של אינטרסנטיות, לא מבוססות, שקריות וכד'. (הטענה הזאת לא נובעת מתשובות שראיתי באשכול הזה).

לגבי תעודות הבריאות, זאת בדיוק הנקודה. מדובר בתעודה שמנפיק המקום שבה הוא מצהיר על בריאות התוכים בהתבסס (בדיעבד, על כך שנגיד ההורים בדוקים, או שהם חיים בסביבה נקייה, מופרדים מתוכים זרים וכד', או סתם כי הוא מוכן לתת על זה אחריות). וזאת הטעות של אנשים, לרוב הם לוקחים את הצהרות ההתחייבות האלה כאילו היו בדיקת מעבדה של קרניאלי. הם פשוט לא טורחים כמו צחי ללכת ולבדוק. כשמגיע הרגע שבו מגלים שהתוכי חולה, אפשר שמאוחר מדיי וכבר אי אפשר לבוא בטענות למגדל.
תמונה
gako_ro
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gako_ro »

צחי 21 אני ירון נעים מאד (:
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

נעים מאוד ירון.
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

האם כלמדיה עלולה לעבור לתוכי אחר דרך כלוב ששימש תוכי נשא...

אם כן חוץ מליי אוכל על מה לשים דגש בניקיון?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”