ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה דחף בקשר לכנר !! =D

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
omerlal
ביצה
ביצה

עזרה דחף בקשר לכנר !! =D

שליחה על ידי omerlal »

יש לי כלוב עם 2 כנרים זכר ונקבה
אבא שלי כל שבוע מנקה להם את הכלוב והוא סוגר את החלנות בבית ומשחרר אותם בזמן שהוא מנקה עכשיו הזכר קפץ לתוך קערה עם שמן קר וכל הגוף שלו יתמלא בשמן , עכשיו התקשרתי לבעל חוות כנרים והוא אמר לי לקחת מברשת שיניים ישנה לשים קצת סבון ולהעביר לו בין הנוצות בעדינות ואחר כך לשטוף עם מים בין פושרים לקרים ולייבש מעט בחדר חם , עשיתי את זה ואז היה בו עוד שמן והנוצות אז אמא שלי שטפה אותו בברז אותו בברז עם קצת סבון והנוצות שלו מסודרות בצורה מגעילה רואים לו את הבשר
השאלות שלי
1.האם בכלל מתור לשטוף אותו ?
2. איך אני מסדר לו את הנוצות שיהיו מסודרות כי אני מפחד לייבש אותו שמא הוא ימות !
תודה לכל מי שעוזר !!
וסליחה אם הגזמתי בכותרת פשוט אני חושש לחייו =D
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה דחף בקשר לכנר !! =D

שליחה על ידי eli_lea »

עד עכשיו פעלתם בסדר, צריך לנקות בעדינות מבלי לפגוע בנוצות ועדיף לעשות זאת עם סבון של תינוקות שאינו מכיל חומרים פעילים.
בכל מקרה לא להגזים, תן לו להתייבש ולסדר את הנוצות ורק לאחר מספר שעות שטוף אותו שוב, ממש בעדינות ותמיד לנקות עם כיוון הנוצות ולא נגד הכיוון.
לא לייבש חלילה עם מייבש שיער או משהו כזה, לת לו להתייבש במקום חמים, אפשר ללעטוף במגבת קטנה לאחר השטיפה כדי שהמים יספגו במגבת ואת השאר שיתיבש לבד.
omerlal
ביצה
ביצה

שליחה על ידי omerlal »

תודה רבה מאוד מודה לך על העזרה !!
ואיך לייבש אותו לשים את הכלוב בשמש או שאפר גם לשחרר אותו בחדר שפועל בו מזגן על חימום !!
ובנוסף מאז המקרה לכנר יש נשימות מהירות !
כדאי לקחת אותו לוטרינר אני לא מבין גדול בדברים האלו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני לא רואה מה מצבו , אם יש באפשרותך לגשת עימו לוטרינר עשה זאת כי זה בטוח יועיל, אני לא מבין מדוע אתם משחררים את הכנר לעוף בבית כי זה פשוט סיכון חייו, הוא עלול להתנגש בחלון או לטבוע להישרף מכיריים לוהטות וכו', למה לשחרר?
שים את הכנר בכלוב , שים את הכלוב במקום שהכלוב יהיה חשוף בחציו לשמש וחציו בצל , חשוב שיהיה לו צל כדי שלא יצלה בשמש.
תן לו להירגע ולנוח כי כרגע הוא עבר טראומה ויתכן שלכן הנשימות המהירות, מצד שני אולי הוא גם בלע שמן ולכן יש לו קשיי נשימה אני פשוט לא יכול לענות לך, מה שבטוח שהנשימות מעידות שמצבו לא יציב.
תן לו לנוח לפחות חצי שעה ואם הוא לא מתייצב וחוזר לעצמו תפנה לוטרינר, אני מציע שכבר תבדוק היכן יש וטרינר קרוב שיוכל לקבל אותך.
בהצלחה והמשך לעדכן אותנו.
omerlal
ביצה
ביצה

שליחה על ידי omerlal »

באמת תודה על העזרה חשבתי שאני יחכה שעות לתשובה , אני יעדכן מה איתו נראלי שאני ילך עכשיו לוטרינר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יפה, אתה עושה את הדבר הנכון, פנה אך ורק לוטרינר המתמחה בבעלי כנף ולא בחיות מחמד בלבד. חשוב שיבין בבעלי כנף
omerlal
ביצה
ביצה

שליחה על ידי omerlal »

באסה הוטרינר שמתמחה בציפורים יהיה רק ביום ראשון אבל הוא אמר לי לשים אותו בשמש וכל עוד אני מרגיש שיש עליו קצת שמן להרטיב מגבון במים חמים עם שמפו תינוקות וללטף אותו בעדינות , ואם יצא לו ריר מהאף הוא יהיה חייב אנטיביוטיקה ולרוץ מהר למרפאת חרום
ואם כבר אני רוצה גם לפנק אותו , יש איזה אוכל ספציפי שהוא אוהב ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כרגע אל תעשה לו שינויים בתזונה, ליתים שינויים בתזונה יגרמו לסימפטומים כמו שילשול ובמצבו אי אפשר יהיה לדעת ממה זה נובע.
תן לו קצת מנוחה בכלוב שחציו בשמש ותבדוק אותו יותר מאוחר.
האם הוא לא נלחץ מהמגע שלך ומזה שאתה תופס אותו?אתה נוהג להחזיק אותו הרבה ביד?
omerlal
ביצה
ביצה

שליחה על ידי omerlal »

הוא נהיה בסדר D=
הוא נהיה שוב פעם זריז ומקפץ בכלוב הבעייה היחידה שאני פוחד ממנה זה שהוא לא משמיע קולות רני רואה אותו פותח את הפה ולא יוצא קולות
ואני לא נוהג להחזיק אותו אבל אם אני מכניס את היד לכלוב הוא לא בורח , הוא בורח אם אני מקרב אליו ממש את היד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יופי שמח לשמוע, תן לו להתאושש ונקווה שגם הקול יחזור אליו .
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”