ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איך ללמד תוכי לדבר?
מנהל: מפקחים
Re: איך ללמד תוכי לדבר?
חחחחחחחח תותחחח אתה!!! בטח התוכי שלך אחד המאושרים חח תודה עזרתה לי מאוד
אה ותגיד כשאני מאמן תתוכי נגיד באעלה שאני אומר לו לעלות ליד אז אפשר לשים אותו במקום שגם אם לא הייתצי אומר לו ''אעלה'' הוא היה עולה בכל זאת אבל בכל זאת להגיד לו ''עלה'' ולתת לו צ'ופר? (שקד ואגוז חתיכות קטנות) זה בסדר?
כל פעולה שהתוכי מבצע גם אם מרצון צריכה לגרור אחריה תגובה, בסך הכל התוכי מאוד מחכה לתגובות האלא אם זה צ'ופר ואם מילה טובה שגורמת לו אושר ורצון להמשיך ולעשות דברים ולהצליח.
זה חלק מהתקשורת בינך לבין התוכי ומתן יחס יגרום לתוכי לרצות לבצע דברים נוספים וחדשים על מנת לקבל צ'ופרים ותשבוחות.
זה חלק מהתקשורת בינך לבין התוכי ומתן יחס יגרום לתוכי לרצות לבצע דברים נוספים וחדשים על מנת לקבל צ'ופרים ותשבוחות.
אז התשובה שלך לשאלה שלי היא כן?
גם אם אני שם לו תיד מולו אומר לו ''אעלה'' והוא היה גם ככה אמור לעלות לשבח ולתת לו צ'ופר וזה חלק מהאילוף של ה''אעלה'' ?
כי יש מקומות בכלוב שהוא לא מוכן ללעות ליד שלי בפינה של הכלוב שזה נמצא על הכלוב אבלך מחוץ לכלוב שם הוא יושן כשאני שם שם יד הוא לא עולה אבל כשהוא בתוך הכלוב הוא על מעקה בכלוב או על קצה הכלוב הוא עולה אתה יודע אולי מה הסיבה לזה שלא תמיד הוא עולה?
גם אם אני שם לו תיד מולו אומר לו ''אעלה'' והוא היה גם ככה אמור לעלות לשבח ולתת לו צ'ופר וזה חלק מהאילוף של ה''אעלה'' ?
כי יש מקומות בכלוב שהוא לא מוכן ללעות ליד שלי בפינה של הכלוב שזה נמצא על הכלוב אבלך מחוץ לכלוב שם הוא יושן כשאני שם שם יד הוא לא עולה אבל כשהוא בתוך הכלוב הוא על מעקה בכלוב או על קצה הכלוב הוא עולה אתה יודע אולי מה הסיבה לזה שלא תמיד הוא עולה?
התשובה היא כן, לתת צ'ופר ולשבח בכל מקרה.
התוכי לא רוצה לעלות ליד מאחר ונוח לו בכלוב, התוכי לא חייב תמיד לעלות על היד , בכלל בתוך הכלוב הוא מרגיש בטוח יותר ולכן לעיתים קשה יותר להוציא את התוכי מתוך הכלוב וקל יותר כשהוא מחוצה לו.
התוכי לא רוצה לעלות ליד מאחר ונוח לו בכלוב, התוכי לא חייב תמיד לעלות על היד , בכלל בתוך הכלוב הוא מרגיש בטוח יותר ולכן לעיתים קשה יותר להוציא את התוכי מתוך הכלוב וקל יותר כשהוא מחוצה לו.
אז זהו שיש איזשהו מקום בכלוב (מחוץ לכלוב) אבל עדיין על הכלוב שהוא יושן שם והוא תמיד מעדיף להיות שם וכשהוא שם הוא אף פעם לא בא ליד שלי אז מה שאני עושה זה מוריד תכלוב לריצפה ואז כשהכלוב על הריצפה התוכי מטפס למעלה ומשם הוא כן בא ליד שלי מוזררר ואני מתכנן לקנות כלוב חדש גם יהיה לו קשה מאוד להתרגל בטח
אם הכלוב יותר גדול ונח...יהיה לו מוזר.. אבל הוא יתרגל וירגיש טוב אח"כ.
ואתה יודע אולי מאיזה סיבות הוא לא רוצה לפעמיים לעלות לי ליד?
לפעמיים כשאני מושיט לידו תיד הוא עולה ולפעמיים אני שם תיד לידו והוא לא מוכן
מאיזה סיבות זה יכול להיות שהוא לא ירצה לעלות?
לפעמיים כשאני מושיט לידו תיד הוא עולה ולפעמיים אני שם תיד לידו והוא לא מוכן
מאיזה סיבות זה יכול להיות שהוא לא ירצה לעלות?
אתה תמיד רוצה להיות בחברה של מישהו?אותו דבר התוכי, לעיתים הוא רוצה לבוא ונעים לו ולפעמים הוא מעוניין לשבת בפינה.
אתה לא יכול להכריח אותו לעשות דברים שהוא לא רוצה אבל אתה יכול להראות לו שאם הוא יעלה על היד ויבוא יהיה לו כיף, למשל הוא יקבל צ'ופרים וכו'. קח בחשבון שגם לתוכים יש ימים לא טובים וחוסר שקט ורצון שלא יבלבלו להם במוח ממש כמו לנו.
אתה לא יכול להכריח אותו לעשות דברים שהוא לא רוצה אבל אתה יכול להראות לו שאם הוא יעלה על היד ויבוא יהיה לו כיף, למשל הוא יקבל צ'ופרים וכו'. קח בחשבון שגם לתוכים יש ימים לא טובים וחוסר שקט ורצון שלא יבלבלו להם במוח ממש כמו לנו.
אוקיי תודההה!!
ותגיד זה נכון שקוואקר ידוע כתוכי מרעיש?
כי הקוואקר שלי בכלללל לא! רק לפעמים הוא נותן קצת בבוקר או כשאני יוצא מהחדר ולפעמיים הוא עושה קול שקט כזה לעצמו כמו של ברווז כזה בשקט כזה לעצמו
וחוץ מזה כלום! זה הגיוני?
אה ולפעמיים אני רואה אותו באותה פינה בכלוב רועד מקור נראלי וכשאני רק מקריב לו שמיכה קטנה הוא נותן לה ביסים אז אני נאךץ להחזיר אותו =/ מה עושים תמיד כשאני רואה אותו רועד כואב לי ולא יודע מה לעשות
ותגיד זה נכון שקוואקר ידוע כתוכי מרעיש?
כי הקוואקר שלי בכלללל לא! רק לפעמים הוא נותן קצת בבוקר או כשאני יוצא מהחדר ולפעמיים הוא עושה קול שקט כזה לעצמו כמו של ברווז כזה בשקט כזה לעצמו
וחוץ מזה כלום! זה הגיוני?
אה ולפעמיים אני רואה אותו באותה פינה בכלוב רועד מקור נראלי וכשאני רק מקריב לו שמיכה קטנה הוא נותן לה ביסים אז אני נאךץ להחזיר אותו =/ מה עושים תמיד כשאני רואה אותו רועד כואב לי ולא יודע מה לעשות