ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התעסקות בכופתיות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

התעסקות בכופתיות

שליחה על ידי אלמוגי »

שלום, היום סופסוף קניתי לקוני כופתיות
במחיר שחיטה כי ידעתי שעד שאסע למרכז לקנות ממגדל במחיר סביר זה ייקח מלא זמן.. והעדפתי להתחיל את ההרגלה כל עוד היא צעירה ומנסה הכל מהכל.
הכופתיות שקניתי הן נוטריבירד G14 רגיל (לא צבעוני).
שמתי לקוני בשני כלי האוכל מעט כופתיות ותערובת אפילו פחות.
ראיתי שהיא מתעסקת, לוקחת ביד, מנסה לשבור ובסוף מפילה, אז הכנסתי לשקית ודפקתי עם פטיש שניצלים עד שזה הפך לחתיכות קטנות יותר (אבל לא דרגת אבקה כמובן) רק שעכשיו לא ברור לי אם היא אוכלת...
היא בעיקר מעיפה אותן החוצה עם המקור וזה מעצבן אותי כי זה יקר!! תמונה
לפחות היא לא נרתעת לגמרי....

האם זה בסדר ככה להתחיל? [אני אציין שאין לי את הזמן לשיטה של- לשים כלי עם תערובת למשך שעה ואז להחליף רק בכופתיות וכו' עקב שעות עבודה מרובות]

עכשיו ככה, בשלישי-רביעי אני לא אהיה בבית כנראה רק רביעי מאוחר בלילה.. מה הייתם מציעים לי לעשות מבחינת האוכל שלה?? (ההורים שלי לא באמת ישגיחו אם היא אוכלת או לא, מה וכמה...)

דרך אגב, שמתי מעט גם למיגל, אבל נראה לי שזה מקרה אבוד, מיגל אוכלת רק תערובת ואצבעות של בני אדם...תמונה
קבצים מצורפים
nutrig14.jpg
נערך לאחרונה על ידי אלמוגי ב 10 ינואר 2010 23:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התעסקות בכופתיות

שליחה על ידי eli_lea »

אני מציע שבתקופה הקרובה עד שתהיי בבית להשגיח תשימי לה מעט כופתיות כדי שתכיר אותם תשחק בהם וכו'.
לאחר מכן את צריכה פשוט להוציא את כלי האוכל עם התערובת לקראת אחר הצהריים ולהחזירו למחרת ביום בשעה 9-10 בבוקר על לצהריים.
המטרה היא שבשעות אחר הצהריים ובבוקר הכופתיות יהיו מולה והיא תטרך לטעום ולאכול בלית ברירה, לאחר מכן אפשר להחזיר לה את התערובת עד לאחר הצהריים ליתר ביטחון.
אני ממליץ לשקול את התוכי בתחילת התהליך ובהמשך ולראות שהתוכי שומר על משקלו, יתכן שלא תצליחי לראות האם הוא אוכל כי ממש מעט כופתיות יכולות להשביע אותו , לכן אם התוכי לא יורד במשקל או שיורע עד ל 10% ממשקלו אפשר להמשיך, כשהתוכי יוריד 10% ממשקלו חייבים לעצור ולהחזיר לו את המזון הקודם ,לאחר הפסקה של שבועיים אפשר לנסות שוב.
אין מה לעשות , מגדלים גומלים את התוכים לתערובות ולא מבינים איזה קושי הם יוצרים לאחר מכן כשרוצים לתת לתוכי תזונה טובה.
אני ממליץ בחום לגמול כל תוכי לכופתיות , אתם פשוט סוללים לתוכי את הדרך לתזונה נכונה ובריאה.
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי חזי »

אלמוגי דעתי היא לשלב לה את הכופתיות
עם האוכל שהיא מורגלת לאט לאט ולא בבת אחת
ותראי שהיא לאט לאט מתחילה לאכול מהכופתיות
תשלבי לה את זה עם תערובת השריה
בהצלחה .
תמונה
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

תודה אלי וחזי.
קוני לא אוכלת תערובת השריה כיוון שלא מצאתי באיזור.. כשאהיה בחולון בטוח אקנה לה.

מה בקשר לגודל? נראה לכם שהיא תתרגל? זה לא כזה גדול... או שכל הזמן אני אצטרך להקטין לה אותן?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם היא תתרגל ותאכל היא תאכל גם גדולים ללא בעיה, הבעייה היחידה שחלק ניכר מהכופתיות יהיה לך על הריצפה .
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

אוי לא... טוב, בעזרת ה' אם זה יצליח אני אחפש עבורה את הכופתיות הקטנות ביותר, אלה שמתאימות לתוכונים..
רק שתאכל!
תמונה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

אלמוגי, סליחה שאני מתעלק לך על האשכול.. תגידו, זה רלוונטי לדעתכם לשים כופתיות קטנות לקוקוטיילים עם נגיד השרייה? הלהקה שלי הם די טורפי אדם.. הם לא בררנים...
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא הבנתי את השאלה ..למה זה לא טוב או למה זה רע?אם הם אוכלים את ההשרייה ועל הדרך את הכופתיות זה מצויין.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”