ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות בקשר לתוכי שלי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
gola666
ביצה
ביצה

כמה שאלות בקשר לתוכי שלי

שליחה על ידי gola666 »

1.אפשר לפעמיים לשבח אותו רק בהתלהבות ולהגיד ''כל הכבוד'' מבלי לתת אוכל? (רק לפעמיים כשאין עליי צ'ופר טוב)?
2.אם אני מעביר לפעמיים את התוכי שלי לחדר ליד שיהיה לו שם יותר חושך ושקט רק שינוח ואז מחזיר לחדר שלי למה זה יכול לגרום?
3.כל פעם שאני אומר לתוכי שלי ''כל הכבוד'' בהתלהבות כזאת אז הוא מנפח תנוצות כזה זה קשור לזה ששיבחתי?
4.אפשר לשים אותו על המיטה? נגיד כשהוא רוצה לישון או שרק בכלוב?
5.מז האומר כשהוא נראה היפרקטיבי כזה וכל הזמן מטייל בכלוב ללא הפסקה זה אומר שהוא רוצה תשומת לב?
6.אפשר לפתור את בעית החרא שהוא משאיר עליי כמעט כל הזמן כשהוא על הכתף?

כמובן שלא חייב לענות על כל השאלות אפילו תשובה על שאלה אחת אני מאוד יודה תודה.
Bugi
גוזל
גוזל

Re: כמה שאלות בקשר לתוכי שלי

שליחה על ידי Bugi »

1.כן זה טוב לא חייב צ'ופר
2.אני מעביר את שלי כל פעם זה לא מפריע לדעתי...
3.אין לי מושג
4.לא יודע חחח
5.ניראה לי כשהוא רוצה לצאת.
6.לא כדאי להרגיל תוכי לכתף בכלל

זה מה שידעתי חח מקווה שעזרתי
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי צחי21 »

בקשר לשאלה 6..תוכי כל 10-15 עושה צרכים כשתכיר אותו יותר לעומק תבין מתי הוא עומד לעשות את זה..אני הבחנתי בכל התוכים שהיו לי מתי זה עומד לקרות ואני פשוט מוריד אותו לרצפה על עיתון מחכה כמה שניות הוא עושה ואז אני מרים אותו..

שלא תשים אותו על המיטה למה תצתרך להחליף הרבה סדינים ואמא תתחרע עליך =]
gola666
ביצה
ביצה

שליחה על ידי gola666 »

חח כן אני יודע תודה לשניכם!!!

ואשמח לעוד תגובות תודה.
סמל אישי של משתמש
מתניה שניידר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מתניה שניידר »

[quote="3682";p="79775"]1.אפשר לפעמיים לשבח אותו רק בהתלהבות ולהגיד ''כל הכבוד'' מבלי לתת אוכל? (רק לפעמיים כשאין עליי צ'ופר טוב)? כן זה בסדר ועם הרבה רגש
2.אם אני מעביר לפעמיים את התוכי שלי לחדר ליד שיהיה לו שם יותר חושך ושקט רק שינוח ואז מחזיר לחדר שלי למה זה יכול לגרום? לא הייתי ממליץ! יכול לגרום למריטה
3.כל פעם שאני אומר לתוכי שלי ''כל הכבוד'' בהתלהבות כזאת אז הוא מנפח תנוצות כזה זה קשור לזה ששיבחתי?
4.אפשר לשים אותו על המיטה? נגיד כשהוא רוצה לישון או שרק בכלוב? עדיף שלא! שלא היה הרגל
5.מז האומר כשהוא נראה היפרקטיבי כזה וכל הזמן מטייל בכלוב ללא הפסקה זה אומר שהוא רוצה תשומת לב?
6.אפשר לפתור את בעית לא יפה!!! שהוא משאיר עליי כמעט כל הזמן כשהוא על הכתף? כמו שצחי רשםתמונה

[/quote]

מה שרשום באדום
תן חיוך הכל לטובה!!!!!!!!!!!!!!
תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

1. כן בהחלט אפשר. אני מעדיף לדאוג לצו'פר מלווה במילת עידוד ולאחר למידה - הרגל, אפשר רק לשבח.
נושא זה גם מקל עלינו בלמידה וגם מבצע הפרדה בין מילת עידוד כאשר הוא עשה באופן אקראי דבר מה
לבין זמן למידה מוגדר וקבוע.

2. אם זה בזמן קבוע, לצורך העניין הוא עובר בלילה לחדר מסויים ובמהלך היום הוא במרכז הבית אין זה
בעיה. גם מעבר ממקום למקום במהלך היום מסיבות שונות איננה בעיה אך מעבר לחדר חשוך ולא קבוע
כי אתה חושב שהוא צריך לנוח אינו מצב תקין. שעות חשוכות למטרת שינה צריכות להיות שעות קבועות
ורצוי למען הרגשת הבטחון של התוכי מקום קבוע.

3. ניפוח נוצות יכולה להביע גם התרגשות, עם הזמן אתה תלמד לקרא את שפת גופו של התוכי ותוכל להרגיש
את תחושותיו ולפעול בהתאם.

4. מיטה אינו מקום לתוכי, זה מיותר והסכנות רבות.

5. לא יודע איזה תוכי יש לך, אבל יש תוכים רבים אשר הינם פעילים באופן כללי ואין זה קשור לתשומת הלב
שהם דורשים.

6. כשאתה רואה את התוכי שלך מבצע זאת / מ"ס שניות אחרי אתה יכול לומר "קקי" או כל מילה אחרת ועם הזמן
תוכל ללמד אותו לעשות את הלשלשת לפני שאתה מביא אותו אלייך.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
gola666
ביצה
ביצה

שליחה על ידי gola666 »

uzidu תודה רבה רבה רבה!!!! רק בקשר למקום הקבוע ניסיתה להגיד שאפשר להעביר למקום שקט וחשוך רק בשעות קבועות או שעדיף להשאיר תמיד במקום אחד קבוע?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכי צריך להרגיש בטוח ומוגן , הוא ירגיש בטוח ומוגן בסביבה מוכרת, אם החלטתם להעבירו למשך הלילה נניח לחדר מסויים רצוי מאוד להכיר לו את הכחדר גם במהלך היום, רצוי להעבירו בתחילה לחדר ולהשאיר אור חלש על מנת שיתרגל לסביבה ורק לאחר מספר ימים לכבות את האור לגמרי. פשוט לבצע את המעבר בשלבים ולא במכה אחת.
עוזי התכוון למקום קבוע בחדר שאתה מעביר אליו את התוכי על מנת שהתוכי ירגיש בטוח ובמקום מוכר.
gola666
ביצה
ביצה

שליחה על ידי gola666 »

סבבה אז היום הוא ישאר לישון איתי כי הוא רגיל לפה ומחר זמן התשומת לב שהוא יקבל ממני יהיה בחדר שהוא אמור להיות שם במקום ספיציפי וגבוה
אממ וזהו ענו לי על כל השאלות תודה רבה רבה לכולם!! במיוחד לך עוזי אין לכם מושג כמה חיפשתי תשובות לכל מיני שאלות שהטרידו אותי עד שהציעו לי על הפורום הזה D= אז שוב תודה

ואגב יש לי קניור שמש האכלת יד ותוכון האכלת יד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהצלחה, נשמח לשמוע עידכונים .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”