ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי ג'אקו ...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

gogo
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

תוכי ג'אקו ...

שליחה על ידי gogo »

קניתי לפני כשבוע וחצי תוכי מסוג ג'אקו ויש לי מספר בעיות אני ישמח אם תעזרו לי .
דבר ראשון שהוא על הכלוב שלו הוא טיפה פוחד שאני יגע בוא ,הוא לא נושך ולא כלום אבל הוא מתרחק מהיד שלי אם יש פתרון או שאין אני ישמח לדעת ...
ודבר שני אף פעם לא היה לי תוכי ג'אקו ואין לי כל כך מושג מה עושים איתם זאת אומרת שכרגע כל מה שאני עושה עם התוכי זה ללטף אותו כשהוא על החזה שלי הוא ממש אוהב את זה ולא זז משם ..... והייתי רוצה יותר שישחק ולא רק ישכב עלי .... כי הוא ממש מפונק ....

ואני חייב להעיר התוכי ערני מאוד פשוט עלי הוא נשכב ולא עושה כלום .... או שאני מנסה לעשות איתו דברים אחרים כמו לשחק עם כדור וכאלה אבל הוא לא מעוניין ראיתי גם מלא סרטונים שמשחקים עם תוכי תופסת או שהם כיאילו כמו כלבים הולכים איתך מכות כזה חחח
מה אתם חושבים יש פתרון מה אפשר לעשות ?
ועוד דבר קטן התוכי בן 4 וחצי חודשיים והוא עוד לא אומר שום מילה זה אומר שהוא לא יהיה דברן או משהו בסגנון ?

תודה ....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: תוכי ג'אקו ...

שליחה על ידי eli_lea »

כשהתוכי על הכלוב והוא מתרחק ממך הוא מתרחק כתוצאה מפעילות שאתה יוזם כגון ניסיון להעלותו ליד וכו'.
הצעתי היא שלא ללחוץ על התוכי, כלומר אם אתה ניגש אליו כשהוא על הכלוב עשה זאת עם צ'ופר , תן לו צ'ופר וזהו , אל תנסה להרימו.
אתה יכול גם להיות בקירבתו ולהניח את היד על קצה הכלוב אבל שוב לא להראות שום ניסיון להרימו, נסה לגרום לתוכי להגיע אליך וגם כשהוא מגיע אל תיצור עימו מגע, תן לתוכי ליזום מעצמו ותראה שהוא לאט לאט יבוא אליך והוא מעצמו ינסה חיצור עימך מגע. זה לוקח זמן אבל ככה זה.

לגבי משחקים, תנסה לעניין אותו בדברים שונים צבעונים כמו פקקים של בקבוקים , גלילי נייר, וכל אביזר שאינו מסוכן לו, תראה למה הוא נמשך ותנסה לשחק עימו, אתה יכול לקשור למשל פקקים של בקבוקי שתייה בצבעים שונים עם חוט ולמשוך אותם כך שהוא ינסה לתפוס וכו'.
זה שהתוכי ישן עליך כל מצב משונה, זה לא אומר שהוא חולה אבל ההתנהגות שלו יחסית לגוזל בגילו משונה ומעלה תהיות.
אתה אומר שהוא פעיל אוכל שותה ונראה בסדר אז כנראה שכך הוא מתנהג, לכל תוכי אופי משלו.

לגבי דיבור, אין זה אומר כלום, לעיתים התוכים מדברים בגיל צעיר 3.5-4 חודשים ולעיתים יתחילו מאוחר יותר ואפילו אחרי שנה, מיקה שלי
התחילה לדבר בגיל 8 חודשים והיא אומרת היום מעל 150 מילים כך שזה לא אומר כלום.
אתה צריך לדבר עם התוכי הרבה ככל שניתן, ממש לדבר אליו כמו אל ילד, כל פעולה שאתה עושה תסביר לו ותראה לו ותגיד לו וכך הוא ידבר מוקדם יותר.
gogo
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gogo »

אוקי הקטע הראשון נורא עזר לי לגבי משחקים וכל זה הוא פשוט לא מעוניין הבאתי לו כדור שאולי ישחק איתו על הרצפה אבל הוא מפחד ממנו ....
ודברים אחרים לא מלהיבים אותו הוא כן נושך אותם והכל אבל לא ברמה שאני יוכל לשחק איתו בעזרתם...

בקשר לתשובה השניה הוא לא ישן עלי הוא פשוט יושב ונהנה מזה שאני מלטף אותו ....
וזה משהו שאני לא כל כך רוצה אני יותר מעדיף לשחק איתו ודברים כאלה שיהיה יותר פעיל ... אי אפשר לשנות את זה או משהו כזה
כי לפי מאמרים ראיתי שאני מעצב לו את האופי והוא כולה בן 5 חודשיים

תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול להפסיק ללטף אותו עלייך לזמן ממושך, כלומר אל תוותר על ההתפנקות הזאת אם הוא נהנה מכך אבל תנסה לקצר את ההתפנקות
ותנסה להפעיל אותו , אם התוכי לא מפתח בעייה או שאינו מגיב כך כתוצאה מבעייה כלשהיא אני אישית לא רואה בכך רע.
gogo
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gogo »

אז אתה אומר שאני ינסה לגרום לו קצת לשכוח מההתפנקות הזאת ?
אבל הבעיה שאין משהו אחר לעשות כיאילו הוא לא כל כך מתעניין בכל המשחקים שאני נותן לו\קונה לו
אז מה אתה ממליץ לעשות איתו במקום בשביל לעשות אותו יותר פעיל ...?

דרך הגב: אין לו שוב בעיה הוא אוכל כמו שצריך שותה כמו שצריך אבל פשוט לי זה לא מתאים כל כך אני יותר רוצה שישחק וכאלה ...

תודה
udi_cn
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי udi_cn »

ב"סד

התוכי רק שבוע אצלך וזה לא אומר שאתם תהיו חברים טובים בכזאת מהירות גאקו הוא תוכי סקרן חכם תחמן ועוד.
אתה צריך ללמוד להכיר את התוכי עשית צעד לא חכם בכך שקנית תוכי ואין לך ידע בנושא שב באתר תתחיל לקרוא וללמוד לאט לאט
קח תטיפים של אלי מניסיון הוא מקצועי ברמה
דבר שני שחק עם התוכי בבוקר ובערב כל פעם תשקיע כמה דקות תן לתוכי לרצות להיות בקרבתך גלה מה הוא אוהב יותר מה הוא אוהב פחות
אצל הגאקואים קל להבחין במה שאהוב עליהם לגבי המשחקים התוכי רק בן 4 חודשים וקצת הוא סיים גמילה לא מזמן לגאקוקים יש פחד מדברים חדשים בדיוק כמו לכל תוכי כדי שהוא ירצה לשחק במישחקים תשחקק איתם לידו שיבחין שאתה משחק איתם הוא יראה שאם המגדל שלו משחק איתם אז זה בסדר וירצה גם קח בחשבון הדברים האלו לוקחים זמן הייה סבלני ותיראה תשורה
"כמה שתשקיע זה בדיוק מה שתקבל"
תמונה
gogo
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gogo »

קראתי כימעט כל דבר שיש באינטרנט לגבי ג'אקואים בשום מקום לא מוזכר שהם לא פעילים ....
רשום שלוקח להם שבועיים להתעקלם ...
הוא לא נושך אותי והוא בסדר גמור נראה שיש לו ביטחון אבל מצד שני הוא רק אוהב ליטופים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מציע לך לבדוק עם המגדל ממנו קנית את התוכי האם הוא שם לב לכך שהתנהגותו שונה משאר הגוזלים, האם הוא שקט יותר מאחרים באופיו ופחות פעיל או שזה משהוא שצץ כשהעברת אותו אליך.
gogo
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gogo »

הוא היה דווקא מאוד מאוד פעיל
גם עעכשיו הוא פעיל פשוט הכוונה הייתה שהוא לא משחק עם משחקים וכאלה
טוב לא משנה תודה בכל מקרה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תקשיב, ראשית צריך לוודא שלתוכי אין בעייה מיוחדת כי הוא מתנהג לא הכי טבעי כפי שג'אקו מתנהג.
אם אתה טוען שהתוכי מלבד הזמן שהוא מתפנק עליך ובמשך זמן מה ושוכב בכייף כשאתה מלטף אותו ובשאר הזמן הוא פעיל כלומר אוכל שותה, מטפס מתעניין וכו' אז על אף שההתנהגות מעט מוזרה היא עדיין בגדר נורמלית כי לכל תוכי אופי משלו וכנראה שהתוכי שבחרת אוהב פינוקים ונינוח יותר מאחרים.
בכל מקרה אופיו של התוכי מתעצב ומשתנה במשך הזמן, אני רואה דווקה בחיוב את התנהגותו של התוכי וההתנהגות עדיפה ללא ספק על גילוי תוקפנות מצד התוכי. לכן תהיה סבלני, התוכי עוד יתעניין וירצה לשחק במשחקים ויטפס ויעשה אקרובטיקה ואם הוא ימשיך לאהוב שאתה שם אותו על החזה ומלטף אותו הרווח כולו שלך.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”