ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם הביצים פוריות ?

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
איהאיה
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: איה

האם הביצים פוריות ?

שליחה על ידי איהאיה »

הביצים של האורזיות פוריות ? הן לא בוקעות את הביצה הראונה הטילו לא מזמן ב 3.1 לחודש ואת השנייה בערך הפרש של יומיים ואת השלישית אחרי שבוע וחצי בערך.. להערכתי הביצים היו אמורות לבקוע כבר לפני כמה ימים לא? {בדקתי אתמול ..}

ועוד שאלה יום אחד שהסתכלתי אם הסתכלתי ממשממש טוב ראיתי שחצי של הביצה יותר בהיר .. למה תמונה זאת הסיבה?

הטלה ראשונה שלהם ..

תודה מראש לעונים !! איה
איה מ
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האם הביצים פוריות ?

שליחה על ידי eli_lea »

את די על הגבול מבחינת זמן בקיעה של הביצה הראשונה שהוטלה, השאלה האם מיד האם החלה לדגור, אני מציע שתמתיני עוד כמה ימים לפחות , לגבי שינויים בצבעה של הביצה, קשה לדעת למה את מתכוונת אבל ביצה פורייה תיבחן על פי התוכן שלה ולא על פי צבעה החיצוני,אם מסתכלים על הביתה כשמאירים דרכה אכן תראי כאילו הביצה מחולקת לשניים, חלק בצד אחד של הביצה (המעוגל יותר) יהיה שקוף וחלק חר יהיה כהה יותר, בחלק הכהה מתפתח הגוזל ובחלק השקוף יש לגוזל אויר, שני החלקים מופרדים ע"י מחיצה דקה (מימברנה) כשהגוזל מוכן לבקוע הוא עובר את המחיצה עם המקור ומתחיל לנשום בכוחות עצמו עד לבקיעה.
בינתיים אני מציע לא להפריע מידי ולתת לאם לדגור עוד מספר ימים לפני שנוקטים בפעולה כלשהיא.

בהצלחה.
איהאיה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי איהאיה »

אני באמת ראיתי שחצי יותר בהיר וחצי יותר כהה חוץ מבביצה השלישית .. {גם כי אני משתדלת לא להפריע להם עכשיו}

אין סיבה שהביצים לא היו פוראיות אני תמיד מביאה להם ירקות פירות מזון ביצים ..אני מקווה תמונה

אלי תודה על העזרהתמונה
איה מ
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ביצים לא פוריות לא תמיד קשורות לתזונה אם כי לתזונה יש חלק חשוב בהתפתחות הגוזל בביצה ובבקיעה, לעיתים גם הזיווג לא מוצלח והביצה לא פורייה.

בכל אופן שיי לב , לפני שנוגעים בביצה יש לשטוף ידיים היטב במים וסבון ולייבש את הידיים היטב, על גב הידים ישנם תמיד שומנים שכשאנו אוחזים בביצה אנו מעבירים אותם לקליפה, השומנים סותמים את הנקבוביות שיש בביצה שדרכן חודר חמצן מצד אחד מצד שני יכולים לחדור גם חיידקים לביצה בדרך זו והגוזל עלול למות. לכן יש להקפיד על ניקיון הידיים במגע עם הביצה ולוודא שהידיים יבשות וללא שומנים.
בלינק הבא את יכולה לראות דוגמאות לביצים פוריות וכאלה שאינן פוריות.

בדיקת פוריות הביצה
איהאיה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי איהאיה »

תודה! אבל הביצים שלי לא בקעו עדיין:'(
איה מ
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם אני לא טועה עברו 21 ימים מהביצה הראשונה שהוטלה .

חכי בסבלנות עדיין אי אפשר לומר בוודאות שהביצים לא פוריות או שגוזל לא מתפתח.. אני מציע להמשיך ולהמתין מבלי לגעת או להפריע.
יתכן גם שהביצה הראשונה לא תבקע אך אלו שלאחריה יבקעו..פשוט סבלנות איה לא למהר.
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”