ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכית לא ניגמלת....
מנהל: מפקחים
התוכית לא ניגמלת....
האקלקטוסית שלי כבר בת שלושה חודשים ושלושה שבועות והיא עוד על דייסה בבוקר ובערב!!
מה לעשות איך לגמול אותה?
התחלנו להביא לה השרייה כי אמרו לנו שזה יעזור לה להיגמל....
ושאלה קטנה אם היא צועקת כי היא רעבה אני צריך לתת לה אוכל או להיתעלם?(כשיש לה כופתיות בכלות והשריה!!)
יש שיטות לגמול תוכי?....
מה לעשות איך לגמול אותה?
התחלנו להביא לה השרייה כי אמרו לנו שזה יעזור לה להיגמל....
ושאלה קטנה אם היא צועקת כי היא רעבה אני צריך לתת לה אוכל או להיתעלם?(כשיש לה כופתיות בכלות והשריה!!)
יש שיטות לגמול תוכי?....
Re: התוכית לא ניגמלת....
בוגי,
כמה היא אוכלת בכל פעם שהיא אוכלת?
אתה בודק לה את הזפק לראות אם היא ממלאת את עצמה?
בהנחה שהיא אכן אוכלת, עניין הצעקות הוא בעיקר עניין של "צומי".
אתה יכול להוריד את הכמויות בכל ארוחה אתה יכול גם להתעלם ולתת לה לצרוח, אני יודע שזה לא כיף, הם דיי בכיינים. תתחיל בלא להאכיל אותה ישר על הבוקר, אלא לשים לה אוכל טרי ומעניין, כופתיות, השרייה... אם נוח לך, פשוט תעלם מהסביבה כדי שהיא תיהיה מרוכזת בזה ולא בך..
תתנחם בזה שבנקודה שבה היא תיגמל זו גם הנקודה שבה היא תפסיק לצרוח עליך.. בהצלחה.
כמה היא אוכלת בכל פעם שהיא אוכלת?
אתה בודק לה את הזפק לראות אם היא ממלאת את עצמה?
בהנחה שהיא אכן אוכלת, עניין הצעקות הוא בעיקר עניין של "צומי".
אתה יכול להוריד את הכמויות בכל ארוחה אתה יכול גם להתעלם ולתת לה לצרוח, אני יודע שזה לא כיף, הם דיי בכיינים. תתחיל בלא להאכיל אותה ישר על הבוקר, אלא לשים לה אוכל טרי ומעניין, כופתיות, השרייה... אם נוח לך, פשוט תעלם מהסביבה כדי שהיא תיהיה מרוכזת בזה ולא בך..
תתנחם בזה שבנקודה שבה היא תיגמל זו גם הנקודה שבה היא תפסיק לצרוח עליך.. בהצלחה.

היא אוכלת כופתיות?
דויד אני מתעלם כשאני יודע שזה לא צעקות של רעב כשזה של רעב זה לא מפסיק מהר וגם רואים שהזפק ריק...
היא אוכלת בערך 35cc כל פעם
ואלי לפני ההשריה היא הייתה מנסה קצת ואז היא הפסיקה...
זה נורמלי בגיל שלה לאכול דייסה? כי הם ניגמלים בגיל 3 חודשים לא?.
היא אוכלת בערך 35cc כל פעם
ואלי לפני ההשריה היא הייתה מנסה קצת ואז היא הפסיקה...
זה נורמלי בגיל שלה לאכול דייסה? כי הם ניגמלים בגיל 3 חודשים לא?.
ב"סד
עד כמה שידוע לי תוכי יעדיף תדייסה כי זה מה שהיא רגילה את המעבר עושים בהדרגה ולא בבת אחת תתן לה דייסה ותשים לה בכלוב תערובת השרייה לאט לאט ייקח קצת זמן היא תאכל מההשרייה ואז תוציא את הדייסה שאתה נותן לה ואז אתה יודע שהיא אוכלת השריייה ותראה שאתה לא נותן לה דייסה היא תאכל מההשרייה בהצלחה
עד כמה שידוע לי תוכי יעדיף תדייסה כי זה מה שהיא רגילה את המעבר עושים בהדרגה ולא בבת אחת תתן לה דייסה ותשים לה בכלוב תערובת השרייה לאט לאט ייקח קצת זמן היא תאכל מההשרייה ואז תוציא את הדייסה שאתה נותן לה ואז אתה יודע שהיא אוכלת השריייה ותראה שאתה לא נותן לה דייסה היא תאכל מההשרייה בהצלחה

אני מציע לך להעיף את ההשרייה, תוכי גומלים על מזון בסיסי נקודה. כל התוספים למינהם באים בהמשך.
אם אתה רוצה לגמול אותה ואין ספק שהגיע הזמן תשים כלי עם כופתיות וכלי עם מים.
אתה נותן ארוחת דייסה 30ML בלילה בשעה 22:00 ובבוקר בשעה 10:00 ארוחה של 30ML , כך יומיים.
במקביל התוכי צריך להתחיל לנשנש ולאכול כופתיות, אין סיבה שלא תעשה זאת.
אם בכל זאת עדיין אינך צופה שהתוכי אוכל כופתיות המשך יום נוסף.
לאחר שהתחילה לאכול כופתיות אתה מתחיל להוריד מהכמות של ארוחת הבוקר במשך שישה ימים בכל פעם 5ML פחות.
בשלב זה התוכי אוכל כבר כמו שצריך ונותר להתחיל להפחית את הדייסה בלילה.
בכל התקופה הזאת התוכי יהיה נגיש לכופתיות ומים.
לתערובת והשרייה וכו' יש זמן , לאחר הגמילה אפשר להתחיל ולהגיש מזונות שונים, המטרה היא שהכופתיות יהיו המזון העיקרי
והתוכי יתייחס אליו ככזה, מתן השרייה או תוספות יכול בגיל הזה לבוא על חשבון הכופתיות ואפילו התוכי כבר יוותר עליהם.
תתחיל בתהליך ותעדכן, אם לא נראה לך משהוא תוך כדי או אתה לא בטוח במשהוא תשאל.
אם אתה רוצה לגמול אותה ואין ספק שהגיע הזמן תשים כלי עם כופתיות וכלי עם מים.
אתה נותן ארוחת דייסה 30ML בלילה בשעה 22:00 ובבוקר בשעה 10:00 ארוחה של 30ML , כך יומיים.
במקביל התוכי צריך להתחיל לנשנש ולאכול כופתיות, אין סיבה שלא תעשה זאת.
אם בכל זאת עדיין אינך צופה שהתוכי אוכל כופתיות המשך יום נוסף.
לאחר שהתחילה לאכול כופתיות אתה מתחיל להוריד מהכמות של ארוחת הבוקר במשך שישה ימים בכל פעם 5ML פחות.
בשלב זה התוכי אוכל כבר כמו שצריך ונותר להתחיל להפחית את הדייסה בלילה.
בכל התקופה הזאת התוכי יהיה נגיש לכופתיות ומים.
לתערובת והשרייה וכו' יש זמן , לאחר הגמילה אפשר להתחיל ולהגיש מזונות שונים, המטרה היא שהכופתיות יהיו המזון העיקרי
והתוכי יתייחס אליו ככזה, מתן השרייה או תוספות יכול בגיל הזה לבוא על חשבון הכופתיות ואפילו התוכי כבר יוותר עליהם.
תתחיל בתהליך ותעדכן, אם לא נראה לך משהוא תוך כדי או אתה לא בטוח במשהוא תשאל.
תודה אלי...
התחלתי עם ההשריה כי המוכר אמר לי שזה יעזור לה להיגמל
ומה לעשות אם היא רעבה ב20:00 לחכות עד ל22:00?
התחלתי עם ההשריה כי המוכר אמר לי שזה יעזור לה להיגמל
ומה לעשות אם היא רעבה ב20:00 לחכות עד ל22:00?
תחכה עד 22:00 אם היא רעבה היא תאכל כופתיות, המטרה היא לתת לה להרגיש רעבה על מנת שתתחיל לאכול באופן עצמאי ולא תהיה תלותית יותר. אתה יכול לראות (בטח יצא להרבה מביננו לראות ) איך בטבע הגוזלים רודפים אחרי האב או האם ומבקשים מזון וההורים מסרבים לרוב ומאלצים את הגוזלים לחפש בעצמם, אם הם היו מאכילים אותם הם לעד היו עפים אחרי ההורים.
כמובן שאנחנו עושים את השלב הזה בעדינות ולאורך זמן ולא מרעיבים את התוכי ברמה של צער.
אני לא מתווכח לגבי השיטות השונות של הגמילה , אני יודע שקילו תערובת עולה 3-4 ש"ח וזה מצויין כתוספת אך לא כמזון.אני גומל בשיטות שלי ואחרים בשיטות שלהם. העיקר הוא שהמגדל עדיין לא נתן לך את הדרך לגמול את הגוזל וזה לא טוב. אגב אני מבקש לא להזכיר שמות וזה גם לא מעניין אותי. אתה מוזמן לבחור בכל דעה ודרך שתבחר וגם זה מקובל עליי ואין בעייה.
אם החלטת לנסות לגמול אותה בדרך שהצעתי אז תדע שלרוב התוכי יאכל כשלא תהיה לידו מאחר וכשאתה בסביבה הוא יצפה ממך לאכול . יתכן שתשמע את התוכי "מיילל" וכשתגיע תראה שהוא עסוק באכילה, אל תתרגש .העיקר לוודא שהתוכי מתחיל לאכול לפני מעבר לשלב הבא.
כמובן שאנחנו עושים את השלב הזה בעדינות ולאורך זמן ולא מרעיבים את התוכי ברמה של צער.
אני לא מתווכח לגבי השיטות השונות של הגמילה , אני יודע שקילו תערובת עולה 3-4 ש"ח וזה מצויין כתוספת אך לא כמזון.אני גומל בשיטות שלי ואחרים בשיטות שלהם. העיקר הוא שהמגדל עדיין לא נתן לך את הדרך לגמול את הגוזל וזה לא טוב. אגב אני מבקש לא להזכיר שמות וזה גם לא מעניין אותי. אתה מוזמן לבחור בכל דעה ודרך שתבחר וגם זה מקובל עליי ואין בעייה.
אם החלטת לנסות לגמול אותה בדרך שהצעתי אז תדע שלרוב התוכי יאכל כשלא תהיה לידו מאחר וכשאתה בסביבה הוא יצפה ממך לאכול . יתכן שתשמע את התוכי "מיילל" וכשתגיע תראה שהוא עסוק באכילה, אל תתרגש .העיקר לוודא שהתוכי מתחיל לאכול לפני מעבר לשלב הבא.
מה תערובת השריה עולה 3-4 ש"ח לקילו?!
טעות שלי, 7-8 ש"ח לקילו זה המחיר לדעתי היום . אם תרצה אברר לך במדוייק.