ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עמדת האכלה
מנהל: מפקחים
-
דודו-מרציאנו
- ביצה

עמדת האכלה
שלום לכם חברי הפורום
אני דיי חדש בכל מה שקשור לגידול ציפורים (אני לומד ולומד ולומד...)
אני נמצא ביד מרדכי, במקום שבו אני נמצא ישנם כמות גדולה של תוקים חופשיים על עצי האקליפטוס
אין לי מושג מאיזה זן הם, לדעתי הבכלל לא מקצועית מדובר בדררות.
אני מאוד מעוניין לבנות להם עמדת האכלה שיוכלו לרדת קצת מצמרות העצים ונוכל לצפות בהם מקרוב יותר
אם יש למישהו הצעות אני אשמח לשמוע
Re: עמדת האכלה
שלום וברוך הבא,
אתה יכול לזהות את התוכים ע"י סיור בגלריית התמונות , הדררות שייכות למשפחת האסייתים ( טבעות הצוואר) ואתה יכול לראותם בלינק הבא:
http://www.tukinfo.com/gallery/index-3.html
רוב הסיכויים שמדובר בדררות מאחר והאיזור כולו מלא בדררות .
הדררות נחשבות כיום לעוף מוגן ואסור לצוד אותן ,צייד דררות נחשב כעברה על החוק.
על מנת לצפות בדררות ראשית יש לבדוק איזורי התקהלות, אני מתאר לעצמי שבאיזור יד מרדכי לא חסרים מטעים וכו' ואם הם מגיעים לעצי בראש או אקליפטוס אחר הצהריים הם פשוט מצאו מקום לינה.
אפשר להכין מעמד ועליו כלי שטוח וגדול , על הכלי לפזר גרעיני חמנייה בוטנים ואפילו חתיכות פרי.
הדררות די חשדניות במיוחד כשהן צריכות לרדת לקרקע ולכן צריך לצפות ממרחק ולא מקרוב. יתכן מאוד שיקח להן זמן להתרגל לנקודת ההאכלה אבל אם תקפידו להוסיף מזון לאחר שהם ימצאו את המקום הם יחזרו שוב ושוב.
ליד ביתי ישנו עץ פרי (אצל השכנים) והדררות פשוט עוטות על העץ בצווחות ואוכלות מהפרי, אני עומד במרחק לא רב משם וצופה בהן ללא בעייה.
אתה יכול לזהות את התוכים ע"י סיור בגלריית התמונות , הדררות שייכות למשפחת האסייתים ( טבעות הצוואר) ואתה יכול לראותם בלינק הבא:
http://www.tukinfo.com/gallery/index-3.html
רוב הסיכויים שמדובר בדררות מאחר והאיזור כולו מלא בדררות .
הדררות נחשבות כיום לעוף מוגן ואסור לצוד אותן ,צייד דררות נחשב כעברה על החוק.
על מנת לצפות בדררות ראשית יש לבדוק איזורי התקהלות, אני מתאר לעצמי שבאיזור יד מרדכי לא חסרים מטעים וכו' ואם הם מגיעים לעצי בראש או אקליפטוס אחר הצהריים הם פשוט מצאו מקום לינה.
אפשר להכין מעמד ועליו כלי שטוח וגדול , על הכלי לפזר גרעיני חמנייה בוטנים ואפילו חתיכות פרי.
הדררות די חשדניות במיוחד כשהן צריכות לרדת לקרקע ולכן צריך לצפות ממרחק ולא מקרוב. יתכן מאוד שיקח להן זמן להתרגל לנקודת ההאכלה אבל אם תקפידו להוסיף מזון לאחר שהם ימצאו את המקום הם יחזרו שוב ושוב.
ליד ביתי ישנו עץ פרי (אצל השכנים) והדררות פשוט עוטות על העץ בצווחות ואוכלות מהפרי, אני עומד במרחק לא רב משם וצופה בהן ללא בעייה.
-
דודו-מרציאנו
- ביצה

תודה רבה על התגובה המהירה!!
בבקשה, נשמח לעידכונים אם יהיו