ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אילוף תוכי לבוא ליד כשהיא קצת רחוקה מהכלוב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tomitsme
בקיעה
בקיעה

אילוף תוכי לבוא ליד כשהיא קצת רחוקה מהכלוב

שליחה על ידי tomitsme »

לחבר שלי יש תוכי ג'אקו וכשהוא עומדאיזה מטר וחצי מהכלוב ואומר לתוכי ''בוא'' התוכי עף לו ליד, ולי יש קוואקר זה גם אפשרי לאלף אותו לפקודה הזאת ? ואם כן אז איך??
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: אילוף תוכי לבוא ליד כשהיא קצת רחוקה מהכלוב

שליחה על ידי eli_lea »

על התוכי שלך להיות בעל כושר תעופה לשם כך (לא גזור נוצות ) שים לב לסכנות הכרוכות בזה.

מתחילים עם התוכי ממש מקרוב כשהתוכי על הסטנד או על הכלוב שמים את היד קרוב אליו ומחזיקים ביד השנייה צ'ופר כלשהוא על מנת לפתות אותו לעלות ליד. בתחילה ממש ממרחק קטן ואם גם זה לא עוזר קרב לו את היד שיוכל לעלות ושבח אותו על מנת שיבין את הכוונה.
ברגע שהתוכי עף ליד ממרחק קטן ממש אתה לאט לאט מתחיל להגדיל את המרחק.
אם התוכי מפחד לעוף זה יוצר בעייה וצריך הרבה סבלנות.
tomitsme
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tomitsme »

אוקיי הבנתי תודה רבה בקשר לכנפיים של הקוואקר שלי פעם אחרונה שגזרו לו תכנפיים היה לפני כחודש, והם באמת נראים די גדולים אולי כנף שמאל טיפהה יותר גדולה מכנף ימין אבל אחרי חודש הוא מוכן לזה אתה אומר?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הגזירה צריכה להיות שווה, אסור לגזור כנף אחת בלבד או בכנף אחת מעט ובשנייה יותר.

אני ממש לא יכול לדעת מה כושר התעופה של התוכי שלך, כאמור לתוכי צריך להיות כושר תעופה ואם הוא חש מוגבל או שאינו יכול לעוף מספיק טוב הוא גם לא יעוף מרחק קצר מחוסר ביטחון אלה אם יהיה חייב.
אם אתה מתכוון ללמד אותו תצטרך להמתין עד שכל נוצות התעופה יגדלו/יתחלפו ושלתוכי יהיה ביטחון , לאחר מכן כבר לא תהיה בעייה . כרגע אתה סתם תגרום לתוכי להיות מבולבל וכל המהלך לא יהיה נעים לא לתוכי ולא לך.
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”