ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הקוואקר שלי לא משתמש בנדנדה שבכלוב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tomitsme
בקיעה
בקיעה

הקוואקר שלי לא משתמש בנדנדה שבכלוב

שליחה על ידי tomitsme »

ליפנה שבועיים בערך התוכי שלי פחד מהנדנדה הזאת בכלוב אז קיבלתי עצה ממישהו לשים תנדנדה מחוץ לכלוב שהתוכי יראה שהיא לא מזיקה וכעבור מספר ימים להכניס אותה הכנסתי והתוכי באמת הרבה פחות מפחד אם בכלל אבל הוא לא משתמש בה בכלל אפשר איכשהו לגרום לו להשתמש בזה? ואם אני ישים את זה בכלוב לכמה ימים רצופים זה הסתדר?
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: הקוואקר שלי לא משתמש בנדנדה שבכלוב

שליחה על ידי צחי21 »

תשאיר את זה בכלוב... בצורה שיהיה לו קל לעלות עליה...תחכה קצת הוא לא חייב לעלות עילה ישר..
תוכי זה דבר חי לא צעצוע כשיתחשק לו הוא יעלה..
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

אני לא יודע עד כמה קוואקרים בקטע של נדנדות..
אם זה חשוב לך, תנסה לעשות איתו תרגילים מחוץ לכלוב כשהיא בגדר "מקל" ולא נדנדה..
זאת אומרת, תתחיל מלאחוז בה בצורה שתיהיה יציבה, תציע לו לעלות עליה כאילו הייתה מקל.
תעשה קולות מצחיקים ותראה לו שיש משהו משעשע במקל הזה ספציפית.
תחזור על זה כמה פעמים כשאתה א' מסיים את זה בלי להתחכם, פשוט לתת לו לרדת ממנה כשהוא נשאר עם הטעם הטוב של הבעלים שלו עושה קולות מצחיקים ו-ב' משאיר אותה עדיין באיזור שבו הוא מסתובב כשהיא לא באוויר אלא מונחת.
בשלב מאוחר יותר תתחיל אתה לאחוז בה באופן "הטבעי" שבו היא גם מתנדנדת, ותתן לו לעלות כשאתה חוזר על הקולות המצחיקים. בסופו של דבר, הוא יילמד לחבב את הרעיון ואולי גם יאהב אותו. כשהוא מתקרב אליה והיא לא בידיים שלך, תעשה את הקולות גם כן (הכל מ-"תוכי טוב" ועד "ויייייי" וכאלה..).. בהצלחה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
Beni
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: בני

שליחה על ידי Beni »

הוא בסוף יעלה על הנדנדה- אל תדאג. יש מצב שהוא משתמש בה כשאתה לא נמצא...
tomitsme
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tomitsme »

האמת שהיא כבר שבועעים בכלוב בצורה שמאוד קל לו לעלות ולא הוא לא משתמש
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תדאג שהנדנדה לא תתנדנד, תשים אותה או תקבע אותה בצורה שהיא תהיה יציבה , לאחר שהתוכי יתרגל לעלות עליה תוכל לשחרר או למקם אותה במקום שהיא תתנדנד, החשש של התוכי לרוב נובע מכך שהנדנדה מאוד לא יציבה ולכן הוא נמנע מלעלות עליה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”