ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הבדל כופתיות שונות..

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

הבדל כופתיות שונות..

שליחה על ידי דקל »

שלום רב
יש לי שאלה בנוגע לכופתיות והיא
איזה חברה כופתיות הכי טובה
ומה שונה מימנה מאחרות?
תודה
דקל
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הבדל כופתיות שונות..

שליחה על ידי eli_lea »

רוב רובם של החברות שאנו מכירים הם חברות טובות, פריטי בירד,נוטיברד,קייטי, רודיבוש וכו' כולם ברמה טובה כאשר השוני ברכיבים מתייחס לאחוזי החלבון באחוזים בודדים ולשינויים באחוזי המרכיבים השונים .
כופתיות שנאכלות בצורה טובה ע"י התוכי ולא נזרקות אלו הכופתיות שיכולות לשמש אותך, בסך הכל המזון עובר בדיקות ומאושר ע"י הגורמים המוסמכים כך שאין בעייה.
לדעתי האישית אין הצדקה לרכוש כופתיות יקרות מאוד וזה מיותר, אנשים נוטים לחשוב שיקר יותר זה טוב יותר אבל משלמים על השם. בסך הכל הכל כמעט אותו דבר, בהתחשב שלכופתיות אנו מוסיפים מזונות כגון פירות,ירקות,תערובת זרעים וסידן כל הכופתיות (גם אלו שנמכרות בזול) מעולות.

זה נכון גם לגבי דייסות, כל מגדל צריך לבחור את הדייסה שנוח לו איתה והוא רואה תוצאות בהתפתחות של הגוזלים.חשוב שהדייסה לא תהיה קשה לעירבוב וללא גושים כלומר תימס היטב והמירקם יהיה טוב.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אוקי תודה רבה אלי עזרת לי מאוד
שאלה אחרונה יש הבדל בין סוגי התוכים לכופתיות?
לדוגמא אותך אתה מגדל ג'קואים נכון
אז יש סוג של כופתיות שהם יותר טובות לזן הזה או אחר ספציפית?
ובאיזה כופתיות אתה משתמש?
תודה
דקל
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בעיקרון ישנן כופתיות שהן מיועדות על פי היצרן לתוכים גדולים בינונים וקטנים, זה מתבטא לרוב בגודלן של הכופתיות בשינויים במרכיבים
השונים באחוזים בודדים לכאן או לשם .לרוב כופתיות גדולות לא יאכלו ע"י תוכי קטן או שינגסו ויהיה הרבה "פסולת".
בעבר השתמשתי בקייטי ומאחר והיו מספר פעמים חוסרים ומאחר ולא הצלחתי ליצור קשר ביני לבין מערך הסוכנים של היבואן ןאף נתקלתי בתשובות מגוחכות ובזילזול כששאלתי שאלות חיפשתי יצרן שיענה לי על הצרכים. מאחר וכך עברתי להשתמש בפריטי בירד שזהו מזון שמיוצר באמריקה באיכות מעולה ומסתבר שמשתמשים בו בכל העולם ובמאמרים שונים אף ממליצים להשתמש בפורמולות להאכלת גוזלים מגיל יום ואילך., בחרתי בכופתיות שבגודלן בעצם כל תוכי יכול להשתמש על אף שישנן כופתיות גדולות יותר וגם צבעוניות התמקדתי בכופתיות "נטורל" ללא תוספות צבע ובצבען הטבעי, בחנתי את המרכיבים השונים והגעתי למסקנה שאם התוכים יזונו בכמות של 75% ויקבלו תוספות שונות מידי פעם הם מסודרים מבחינת התזונה.
האוכל הוכיח את עצמו, עד היום כבר מעל לשנתיים הזוגות שלי חיים על הכופתיות מהסוג הזה , היתרונות שבגודלן הם מתאמים גם לתוכונים אבל הם נאכלים ע"י התוכים הגדולים כמעט מבלי שיהיה בזבוז כי הם לא גדולים בגודל שמתפצח ועף לכל עבר.יתרון נוסף זה הבריאות של התוכים שאוכלים אותם, מדובר בזוגות שזקוקים לאנרגיה וחלבונים ברמה הנדרשת להתרבות ולהיראות טוב, בנוסף כל הגוזלים הגמולים נגמלים על הכופתיות האלה וישנם חברים שעד היום רוכשים ממני את הכופתיות לשביעות רצונם מגיעים אלי אפילו מבאר שבע ואחרים מגיעים לעוזי מהצפון וזה אומר הרבה על איכות המזון לדעתי.
מעבר לכל הנאמר מחירם סביר ביותר , אם נעשה השוואה למשל בין קילו כופתיות לקילו זרעים אז נראה שחלק מהזרעים כלל לא נאכלים מעבר לזה יש הרבה מאוד קליפה שזה חלק לא מבוטל במשקל שלא לדבר על הפיזור.אם ניקח את הכופתיות שנאכלות כמעט עד הסוף (אצלי אוכלים גם את הפירורים) יש כבר יתרון עצום, מעבר לכך כמות הכופתיות שגורמת לשובע היא קטנה יותר מכמות הזרעים והגרעינים מאחר והכופתיות גם מתנפחות במגע עם נוזלים .עוד לא דיברנו על ההיבט התזונתי שכמובן אין מה להשוות בין הזרעים לכופתיות כבסיס למזון.

שוב, אני חוזר על שאמרתי קודם לכן, הכופתיות של קייטי,נוטריברד,ורסה לגה, רודיבוש וכל השאר באיכות טובה , לי נראה מיותר לשלם סכומי עתק על אותו מזון רק בגלל שבמזון אחד יש פחות 1% סידן ובשני יש יותר 2% חלבון .
אני לא מדבר על כופתיות המותאמות ללורים ששם המרכיבים שונים ומותאמים לסוג התוכים המיוחד.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

תודה אלי על התשובה המסכמת הזאת
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”