ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הי אני חייב את העזרה שלך .. התוכי הקיא או ליתר דיוק העלה את

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

mikip20@gmail
ביצה
ביצה
שם פרטי:: מיכאל

הי אני חייב את העזרה שלך .. התוכי הקיא או ליתר דיוק העלה את

שליחה על ידי mikip20@gmail »

הי אני חייב את העזרה שלך .. התוכי הקיא או ליתר דיוק העלה את האכול שלה כשניסיתי ללטף אותה לפי מה שהיא פלטה זה נראה כמו התפוח שהבאתי לה אתמול בלילה,אגב אם זה עקרוני אז נתתי לה את זה מאוחר בלילה מאוד..
mikip20@gmail
ביצה
ביצה

Re: הי אני חייב את העזרה שלך .. התוכי הקיא או ליתר דיוק העלה את

אה ואני רוצה להתנצל על ההודעות הפרטיות פשוט הייתי בלחץ מהסיפור הזה תמונה
mikip20@gmail
ביצה
ביצה

שאלת אותי אם זה קרה כשליטפתי אותה למה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כדאי שתעקוב אחר התנהגות התוכי על מנת לוודא שאנחנו לא מפספסים משהוא ויש לו בעייה, על פי התיאור שלך אין לו בעיה והוא מעלה את האוכל אבל אני לא רואה את התוכי ולכן לא יכול לקבוע במדוייק מה הבעייה.האם הוא אוכל מספיק מזון ?האם הוא פעיל ?
אני מציע שבמידה והתוכי ממשיך להעלות את האוכל תיקח אותו לוטרינר שיביט עליו ויקבע אם הכל תקין.

תפוח לא אמור להישאר אחרי כל כך הרבה שעות כי התוכי מעלה את האוכל מהזפק , יתכן שאתה טועה וזה מזון שהתרכך ונראה כך.
בכל מקרה אין צורך להילחץ ולהיות מודאג לאור ההתנהגות הכללית.

ביום יומים הקרובים אל תלטף את התוכי מאחר וליטופים עבורה הם פעולות חיזור והיא תרצה להאכיל אותך שוב.
mikip20@gmail
ביצה
ביצה

ואי תודה מה זה נלחצתי פשוט אני לא רגיל לזה וזה מאוד מפחיד אותי..ממש כל פעם שאני מלטף אותה אז היא מעלה את האוכל אבל אני לא מבין דיברת על זה שהזכרים מאכילים את הנקבות ויש לי נקבהתמונה
mikip20@gmail
ביצה
ביצה

שאלת אם היא אכלה אז כן היא אכלה טוב ובקשר לפעילות כרגע היא מנסה לישון..ויש אור אז זה מפריע לה התוכים לא ישנים באור בכלל?
mikip20@gmail
ביצה
ביצה

החזרתי אותה לכלוב ועכשיו אני שם לב שתוך כדי והיא מנסה לישון היא ממשיכה להוציא ולהוציא אוכל מהפה מה עושים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם היא מנסה לישון ומנסה תוך כדי להוציא אוכל מהפה נראה לי שזה כבר משהוא אחר ממה שתיארת, תיארת שהיא פעילה וכרגע אתה מתאר שהיא מנמנמת ובכל זאת יוצא לה אוכל מהפה? אז זה לא רק כשאתה מלטף אותה..
טוב אני מבולבל מהתיאורים וכמובן מציע שאם מצבה כזה תיקח אותה לוטרינר , שוב, יתכן שאין לה כלום אבל על פי התיאורים אני לא יכול לקחת אחריות ולומר בוודאות שאין לה כלום.
mikip20@gmail
ביצה
ביצה

אני מצטער שזה ככה יוצא מבולבל אבל כל פעם צץ משהו אחר ואני עוקב אחריה.תראה היא עכשיו הפסיקה להוציא ..אבל בכל אופן תודה על העזרה
עזרת לי מואד עד כה..יישר כח.!!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בוא נעשה סדר בדברים.
תוכי מקיא = תוכי שפולט מזון החוצה מהגרון.
תוכי מעלה מזון = תוכי שמנענע את =ראשו בדרך כלל מעלה ומטה ותוך כדי מעלה"גירה" אך לא פולט אותו ובולע בחזרה.

אם התוכי שלך מעלה מזון ובמקביל - פעיל,אוכל,שותה, עירני לסביבה לדוגמא:נניח שכשאתה מכניס את היד הוא מגיב כמו שהוא רגיל ולא
פתאום לא מעניין אותו מה אתה עושה, יושב על המקל יציב, נושם בסדר ולא בצורה שנראה שהוא נושם בקושי והזנב עולה ויורד בכבדות, לא דומע מהאף מהעיניים, לא יושב בתחתית וסומר נוצות ולא מגיב לסביבה.
אם אין לה את התסמינים או אחד מהם בליוי העלאת המזון אפשר לומר שהיא בסדר ומדובר בניסיון להאכיל אותך , אם אתה צופה אחד מהתמינים שציינתי או יותר פנה בבקשה לוטרינר לייעוץ.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”