ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קצת דיווחים על נפטון (נפטו נפטו - כמו שהוא קורא לעצמו)

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: קובי חי
איש קשר:

קצת דיווחים על נפטון (נפטו נפטו - כמו שהוא קורא לעצמו)

שליחה על ידי קובי חי »

קצת דיווחים על נפטון (נפטו נפטו - כמו שהוא קורא לעצמו) וקצת שאלות מצורפות

בשביל שאלי לא ירה בי (בשביל זה יש לוח קליעה למטרה לא ?)

אוקיי, אז הבחור שלנו כבר בן חצי שנה. הוא גדל, העלה במשקל ונראה כמו תוכי בריא ומקסים. הוא אוכל בעיקר כופתיות אבל מדיי יום יש לנו את הטקס היומי של צלחת ההפתעות (הוא כבר מחכה על קוצים לזה) - שיש בה קצת גרעינים, אגוזים, ירקות, פירות, ביצה קשה או אפילו קצת קורנפלייקס (בלי חלב, מה הוא יונק??). אני תמיד נותן לו קצת. תמיד מערבב לו את זה עם כל מיני קישקושים כמו פקקים של בקבוקי קוקה קולה (יש לי כבר אוסף מרשים של פקקים). לפעמים אני מגוון לו - קרטון של ביצים שבתוכו מפוזרים כל מיני צ'ופרים והכל מכוסה בפקקים.

הרעיון שלי - תוכים מבלים בטבע זמן רב בחיפוש אחרי מזון. אני משתדל להקשות עליו קצת את הפינוקים והצ'ופרים - שיפתח קצת את המוח ויחפש דברים. כנראה שזה עוזר. הממזר הקטן כבר מכיר את כל הטריקים שלי :-).

הוא התחיל קצת לדבר לפני חודש. לא ממש דיבור ברור אלא קישקושים לא ברורים כמו "נפטו, נפטו" ואח"כ זה נסוג חזרה לקריאות. קודם כל זה חבל לי קצת. האם זה דבר טבעי אצלם שהם מתחילים לקשקש ואח"כ נסוגים? האם הוא יחזור לדבר? האמת שזה לא ממש משנה לי אם הוא ידבר בסופו של דבר או לא. הדאגה היא יותר ברמה ההתפתחותית - אם משהו לא בסדר אצלו.

אני כן מדבר איתו. כמו שאני מדבר לחבר בעצם, ולא חוזר על אותה מילה שוב ושוב. אם הוא ירצה להבין אותי הוא יבין.

הצלחתי ללמד אותו לעשות את הצרכים שלו לפי פקודה. אני משתדל שזה יהיה מעל האסלה אבל גם מעל פח זבל זה בסדר. לפעמים אין לו, אז אני לא מכריח אותו ולא לוחץ עליו, אבל אני כן מחזיר אותו לכלוב. ברוב המקרים כשאני מבקש ממנו שיעשה את הצרכים הוא עושה אותם ולאט לאט זה הופך להיות הליך מסודר - אחת ל - 10 דקות בערך אני שם אותו מעל הפח, אומר לו לעשות את הצרכים שלו והחולצה שלי נקייה... בערך... :-)

אני נותן לו קצת לעוף בבית. זה בעיקר מין השלכה (בעדינות) והוא קצת דואה עד שאני תופס אותו. שנינו מאד נהנים מזה.

מה שכן דבר אחד שכן רציתי להתייעץ אתכם לגביו - יש לו שריטות בצד אחד של המקור. נראה לי שהוא מחכך את המקור שלו בכלוב. האם זה נורמאלי ? האם יש משהו שאפשר לעשות עם זה ?

קובי
רוקד עם זאבים
idodmx
בקיעה
בקיעה

Re: קצת דיווחים על נפטון (נפטו נפטו - כמו שהוא קורא לעצמו)

שליחה על ידי idodmx »

תעלה תמונות שלו ! זה קודם כל חח
ונשמע שאתה משקיע בו המון וכל הכבוד ואני מאמין שלאט לאט הוא יתחיל לדבר יותר אבל אני אשאיר את התשובה למבינים ממני בזה.
לגבי השריטות במקור, זה בסדר לכל התוכים יש את זה. המקור שלהם לא מפסיק לגדול והם מחככים אותו כל הזמן על כל מיני דברים. מפה השריטות נובעות...זה לא צריך להדאיג אותך. ככה זה גם בטבע.
סמל אישי של משתמש
מתניה שניידר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מתניה שניידר »

נשמע שיש לך אחלה תוכי
תעלה תמונות!
תן חיוך הכל לטובה!!!!!!!!!!!!!!
תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות המהירות
יש לו חתיכת עץ בכלוב שהוא יכול להתחכך עליה, יש לו בעצם כמה נדנדות בנויות עץ וכל מיני אביזרי תליה וקישקושים והשד יודע מה. אז אם זה נורמאלי, הכל טוב ויפה...

אני מבטיח להעלות תמונות יש לי כמה תמונות שלו בבית והוא אפילו התפרסם ב"גלובס דיינרס" במסגרת של כתבה על אפרורים אפריקניים. יענו תוכי סלב. אל תגלו לו שלא יעלה לו לראש. הראיתי לו את התמונות שלו בעיתון והוא, בנונשאלאנט הרגיל, התחיל לכרסם ת'עיתון.

תמונה
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הכי אני אוהב לאהוב את אלה שאוהבים את התוכים שהם לוקחים ממני תמונה
כשאני שומע שמגדל ככה מטפל ומשקיע בתוכי אני ללא ספק שמח על שתוכי שלי הגיע לבית חם ואוהב. אני חושב שאין סיפוק גדול מזה
למחתים ששומע ורואה את היחס וההתפתחות של התוכי שגידל.
אז קודם כל תודה קובי על העידכון, עכשיו נותר לחכות ולראות את התמונות ואני מקווה שזה לא יקח מספר חודשים נוספים.

לגבי המקור קיבלת תשובה מלאה.
לגבי הדיבור, זה קורה שהם מתחילים לדבר מפסיקים וחוזרים בגדול, הרבה עידוד וחגיגה בכל פעם שהוא מנסה לומר מילה חדשה יעשו את העבודה נפלא וללא ספק הוא ידבר בלי להפסיק בהמשך.

ד"ש לנפטו תמונה תדגיש לו את הנון סופית הוא גם אותה יבטא. תמונה
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

בן כמה התכשיט האפרפר?
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

אלי אתה פולניייייייייייייייייייייייייייייייי :-)

הנה אני יושב פה עם נפטון ושנינו צוחקים עליך ביחד :-)
האמת הוא יושב לי על הכתף ועושה קוסמטיקה לנוצות... שלו וגם שלי
אני חושב שהוא רוצה לפצוח בקריירה של רופא שיניים לפי ההתעניינות שלו בשיניים שלי.

אגב התכשיטון בן חצי שנה

כמה תמונות שצילמתי לפני בערך שבועיים או שלושה

תמונה

תמונה

תמונה
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

יש לו רגליים בצבעים שונים מדליק...והמקור שלו נראה כמו של תמנה קצת ....חמוד בטירוף איש..
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

תמונה

הרגליים באותו צבע!
הוא פשוט אכל פלפל באותו יום :-)
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

מדהיםםםםםםם!
רואים כמה הוא מטופח! אני זוכרת אז שנכנסת ושאלת אותנו על שמות בשבילו חחח.
מתוק אמיתי!
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”