ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

טיפול בקוקטייל צעיר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: טיפול בקוקטייל צעיר

שליחה על ידי שירלי87 »

אוקיי, ככה ניחשתי בערך
ציינתי שהמקור שחרחר, פשוט בגלל הלחיים, הציצית והקול העדין חשבתי שאולי הוא באמת צעיר יותר

העיקר שהוא מרגיש טוב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חמוד מאוד תמונה

אסף צודק, שירלי דיברה על קצוות של נוצות בהתפתחות והסקתי מסקנה חפוזה שהתוכי ממש קטן ובשלבי התנצות, יתכן שמדובר אפילו בנוצות שכבר הספיקו להתחלף או שההתפתחות לא הייתה טובה ממש , יש אפשרות נוספת והיא התופעה של מריטת נוצות מראשו של הקוקטייל הצעיר ובשלבים קצת יותר מאוחרים הנוצות מתחילות לצמוח מחדש.
לדעתי האישית מדובר על קוקטייל בגיל חצי שנה ואני אומר זאת בהסתייגות כי קשה מאוד לקבוע ובמיוחד על פי התמונה.
בכל מקרה זה לא כל כך משנה, חשוב שהתוכי חברותי מאוד ומרגיש טוב.

לגבי בדיקות , חזותית על פי התמונות התוכי נראה במצב טוב , הייתי נותן לו טיפול נגד טפילים (גם בהסתייגות) ורק על מנת להיות בטוח שהוא לא נושא טפיל מהכלוב בו הוא חי ולפי תיאורך היה בממשק ירוד .

בדיקה נוספת שבטח הוטרינר ימליץ לך עליה זוהי בדיקת כלמידיה, במידה וימצא נשא תצטרכי לתת לו אנטיביוטיקה במשך כ 45 יום וחזור על הבדיקה שוב (בדיקת דם) , ישנם מקרים שהטיפול לא עוזר ולכן מחליפים סוג אנטיביוטיקה וחוזרים על הטיפול, בשלב זה תצטרכי בדיקה נוספת ולרוב הבדיקה מראה שאינו נשא יותר .

הוטרינרים שמים דגש על הכלמידיה יותר ממחלות אחרות מאחר והיא מחלה העשויה לעבור לבני אדם (זאונוטית) אך ההדבקה נדירה.
לעיתים ישנם תופעות לוואי לתרופה וכדאי לשים לב למצבו של התוכי.

שימי לב שאם מתברר שמדובר שהתוכי נושא את החיידק אין מדובר במחלה אלה בנשאות, ישנם תוכים נשאים שחיים חיים בריאים ומצוינים במשך כל חייהם.
לתוכי חולה שהתפרצה אצלו מחלת הכלמידיה ישנם סימני מחלה מובהקים כגון" סימור נוצות וישיבה בתחתית הכלוב, חוסר תיאבון,אפטיות, לעיתים רטיבות באיזור הנחיריים ועיניים דומעות.
גם לתוכי חולה אפשר לתת טיפול ובשלבים אלו כבר ניתנים לתוכי זריקות.
עוד דבר שחשוב לדעת שגם לאחר הטיפול והימצאות התוכי שלילי למחלה עדיין התוכי יכול להידבק אם ממגע עם תוכים אחרים או ע"י העברת החיידק באויר או ע"י מגע שלך עם תוכי חולה והעברת המחלה באבק הנוצות בבגדים למשל.

מחירים....את בטח שמה לב שזה תלוי בתוצאות הבדיקות , ממש לא רוצה להטעות אותך, הכי קל ופשוט זה לפנות לוטרינר ולהתייעץ עוד טרם ההגעה לגבי העלויות השונות, אם את ניידת ובאיזור אשדוד יש לך את ד"ר גדי שרביט (וטרינר האתר ) שלבטח יתן לך מענה וטיפול אישי ואת יכולה להשוות זאת עם וטרינר נוסף שאת מכירה.

כתבתי כמעט את כל האפשרויות כדי שיהיה לך קל להחליט האם את מבצעת את הבדיקה או מוותרת.
ישנן מחלות נוספות ואת יכולה לקרוא עליהן בלינק הבא:
http://www.tukinfo.com/viewforum.php?f=73
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תודה רבה, אני אעבור על המאמרים עכשיו,
והשבוע ניצור קשר עם וטרינר באיזור שלנו (צפון)

שבוע מצויין לכולם.
michalii
ביצה
ביצה

שליחה על ידי michalii »

שלום יש לי קוקטייל צעיר אני האיתי רוצה לדעת בערך הן כמה הוא מי יכול לעזור לי בבקשה ?
ותודה מראש .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קשה להעריך את גילו של הקוקטיל, נסה לבדוק מהיכן שרכשת אותו בן כמה הוא.

הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 07 אוגוסט 2017 15:50.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”