ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אומנת מחו''ל
מנהל: מפקחים
Re: אומנת מחו''ל
אוקי אלי הבנתי תודה...
הנה התמונה זה כל מה שיש לי צריך עוד משהו יש לי את פס מהדקים פשוט הוא לא בתמונה חוץ מזה חסר עוד משהו.? וזה טוב הדברים או שצריך משהו אחר
ולגבי המאוור אמרתה שהוא צריך להיות למטה והוא ממש חזק ממש עושה רוח חזקה אז כאילו זה לא מפריע לגוזלים שיש עליהם כזאת רוח.?
הנה התמונה זה כל מה שיש לי צריך עוד משהו יש לי את פס מהדקים פשוט הוא לא בתמונה חוץ מזה חסר עוד משהו.? וזה טוב הדברים או שצריך משהו אחר
ולגבי המאוור אמרתה שהוא צריך להיות למטה והוא ממש חזק ממש עושה רוח חזקה אז כאילו זה לא מפריע לגוזלים שיש עליהם כזאת רוח.?

לא אהבתי את הכבל הזנה אם אתה יכול תחליף לכבל 3X1.5 (שלושה חוטים ותקע עם שלושה פינים). עם הכבל הזה אתה לא יודע איזה חוט מקבל מתח. טסטר חשמל חובה על מנת לבדוק מתח אבל בטח יש לחשמלאי.
לא רואים טוב אבל אני מניח שהכבל הלבן מיועד לשימוש כחוט חשמל לחיבורים?
לא רואים טוב אבל אני מניח שהכבל הלבן מיועד לשימוש כחוט חשמל לחיבורים?
אלי הכבל השחור שיהיה לו שלש יציאות(שלש חוטים אתה מתכוון.?
השני זה חוט חשמל עם שתי יציאות זה טוב.? יש את הכבל החום והכחול בפנים
השני זה חוט חשמל עם שתי יציאות זה טוב.? יש את הכבל החום והכחול בפנים

תחליף את הכבל השחור לכבל עם תקע שלוש פינים ( כבל לבן עם תקע 3 יציאות) .
עם החוט הלבן תשתמש כחוט לחיווט על אף שהיית יכול לרכוש חוט רגיל..
עם החוט הלבן תשתמש כחוט לחיווט על אף שהיית יכול לרכוש חוט רגיל..
אוקי תודה רבהה אליי מחר אני יחליף ויתן לחשמלי להרכיב את זה
ובנוגע לשאלה ששאלתי קודם .. על המאוורר שהוא למטה והוא ממש עושה רוח חזקה זה בסדר שזה על הגוזלים.?
ובנוגע לשאלה ששאלתי קודם .. על המאוורר שהוא למטה והוא ממש עושה רוח חזקה זה בסדר שזה על הגוזלים.?

לגבי המאוורר, זה תלוי איך אתה מרכיב את החלק העליון עם המאוורר, אם המאוורר יהיה מוצמד לפלטה (למחיצה למעלה ) ותעשה חורים לאויר חוזר בגודל המתאים תהיה למאוורר התנגדות וכמות האויר שהוא יזרוק תקטן.
תסתכל על השירטוט שהכנתי..

יש לך מחיצה בערך בגובה שני שליש מהריצפה של האומנת, המאוורר מוצמד למחיצה במרכז כאשר את האויר החם הוא לוקח מלמעלה מהחלק שבו נמצאים המנורות שמפיצות חום, המאוורר לוקח אויר מלמעלה וזורק למטה ולכן אויר חדש צריך לחזור למעלה לצד המנורות במקום האויר שיצא דרך המאוורר, האויר הזה חוזר בשני הצדדים של הפלטה /מחיצה ע"י כך שתעשה בפלטה חור בכל צד.
אם החור יהיה ממש גדול הזרימה של המאוורר תהיה חופשית, כלומר הוא יעבוד ללא כל התנגדות ויעביר את כל כמות האויר שעוברת דרכו מבלי התנגדות, אבל אם החורים יהיו קטנים יותר המאוורר לא יספיק לקחת את האויר בצורה חופשית ותיווצר עליו התנגדות , כתוצאה מההתנגדות המאוור יקח פחות אויר ולכן גם יזרוק פחות אויר.
מאחר ולא בניתי בשיטה זו אני לא בדקתי מה באמת צריך להיות גודלם של החורים.מצטרך לעשות בתחילה חורים קטנים יחסית ולבדוק.
בכל מקרה והיה ובאמת המאוורר חזק מידי תוכל להוסיך חתיכת פח להטיית זרימת האויר על מנת שלא יכה ישירות.
אפשר גם לשים חתיכת פח מחורר במרחק של מספר ס"מ מהמאוורר והאויר מגיע לפח ומתפזר דרך החורים וכך הזרימה לא ישירה על הגוזלים, אפשר להשתמש בשיטות שונות ואפשר להחליף את המאוורר למאוורר חלש יותר זו לא הבעייה העיקרית. פשוט ניתן לפיתרון.
תסתכל על השירטוט שהכנתי..

יש לך מחיצה בערך בגובה שני שליש מהריצפה של האומנת, המאוורר מוצמד למחיצה במרכז כאשר את האויר החם הוא לוקח מלמעלה מהחלק שבו נמצאים המנורות שמפיצות חום, המאוורר לוקח אויר מלמעלה וזורק למטה ולכן אויר חדש צריך לחזור למעלה לצד המנורות במקום האויר שיצא דרך המאוורר, האויר הזה חוזר בשני הצדדים של הפלטה /מחיצה ע"י כך שתעשה בפלטה חור בכל צד.
אם החור יהיה ממש גדול הזרימה של המאוורר תהיה חופשית, כלומר הוא יעבוד ללא כל התנגדות ויעביר את כל כמות האויר שעוברת דרכו מבלי התנגדות, אבל אם החורים יהיו קטנים יותר המאוורר לא יספיק לקחת את האויר בצורה חופשית ותיווצר עליו התנגדות , כתוצאה מההתנגדות המאוור יקח פחות אויר ולכן גם יזרוק פחות אויר.
מאחר ולא בניתי בשיטה זו אני לא בדקתי מה באמת צריך להיות גודלם של החורים.מצטרך לעשות בתחילה חורים קטנים יחסית ולבדוק.
בכל מקרה והיה ובאמת המאוורר חזק מידי תוכל להוסיך חתיכת פח להטיית זרימת האויר על מנת שלא יכה ישירות.
אפשר גם לשים חתיכת פח מחורר במרחק של מספר ס"מ מהמאוורר והאויר מגיע לפח ומתפזר דרך החורים וכך הזרימה לא ישירה על הגוזלים, אפשר להשתמש בשיטות שונות ואפשר להחליף את המאוורר למאוורר חלש יותר זו לא הבעייה העיקרית. פשוט ניתן לפיתרון.
כן, תפרק את השקע בקצה הוא ניותר.
לדעתי כל חור במידות 6X6 "ס"מ , שני חורים כאלה בצדדים .
לדעתי כל חור במידות 6X6 "ס"מ , שני חורים כאלה בצדדים .
אוקיי אלי הנה הרכבתי את האומנת עכשיו לגבי המנורות כמה מרחק בערך אני צריך שתיהיה המחיצה עם המאוור מלמעלה.? כלפי מטה..?
ועשיתי את החורים במידות שאמרת והמנורות צריכות להיות כמו בתמונה מעל החורים.?
ועשיתי את החורים במידות שאמרת והמנורות צריכות להיות כמו בתמונה מעל החורים.?

זה בסדר, עשית מאחורה את הגב משני חלקים? זה פשוט יהיה לך קל להחליף נורה.השארת מספיק מקום כדי להבריג את הנורה החוצה?
נראה בסדר, אומנם אני עשיתי בשירטוט את המנורות בשכיבה..אבל זה לא חשוב במיוחד.
לבתי המנורה מחרסינה יש לרוב בקצה הברגה שאפשר לחבר לה זויתן ברזל והחיבור הוא נוח , כך החוט לא נמעך בין הגג לבית המנורה.
נראה בסדר, אומנם אני עשיתי בשירטוט את המנורות בשכיבה..אבל זה לא חשוב במיוחד.
לבתי המנורה מחרסינה יש לרוב בקצה הברגה שאפשר לחבר לה זויתן ברזל והחיבור הוא נוח , כך החוט לא נמעך בין הגג לבית המנורה.