על תשובתך אך אך בודקים ביצה אני חדשה בענייןברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
העברת ביצים מכנרית לכנרית
מנהל: מפקחים
Re: העברת ביצים מכנרית לכנרית
על תשובתך אך אך בודקים ביצה אני חדשה בענייןRe: העברת ביצים מכנרית לכנרית
בדיקת ביצה יכולה להיעשות בשלבים מוקדמים לאחר מספר ימי דגירה, הסבר מפורט בלינק הבא:
בדיקת פוריות הביצה
ביצה שתיראה לך שקופה או "ריקה " אינה פורייה.ביצה שאינה פורייה יכולה להכיל חלמון ונוזלים ממש כמו ביצה רגילה שאנו רוכשים בסופר.
ביצה פורייה היא ביצה שלאחר מספר ימי דגירה אפשר לראות רשת נימי דם כשבודקים את הביצה מול פנס.
מאחר ועבר זמנה של הביצה את יכולה ראשית לבדוק דרך פנס (כדי ללמוד ) ולנסות להבין מה שאת רואה בביצה ולאחר מכן לפתוח אותה ולראות מה תוכנה, את יכולה למצוא שהביצה ריקה או שהביצה מכילה חלבון /חלמון , או שישנו עובר בשלבי התפתחות שונים.
כדאי לפתוח על מנת להבין מה קורה ומדוע אין בקיעות.
בדיקת פוריות הביצה
ביצה שתיראה לך שקופה או "ריקה " אינה פורייה.ביצה שאינה פורייה יכולה להכיל חלמון ונוזלים ממש כמו ביצה רגילה שאנו רוכשים בסופר.
ביצה פורייה היא ביצה שלאחר מספר ימי דגירה אפשר לראות רשת נימי דם כשבודקים את הביצה מול פנס.
מאחר ועבר זמנה של הביצה את יכולה ראשית לבדוק דרך פנס (כדי ללמוד ) ולנסות להבין מה שאת רואה בביצה ולאחר מכן לפתוח אותה ולראות מה תוכנה, את יכולה למצוא שהביצה ריקה או שהביצה מכילה חלבון /חלמון , או שישנו עובר בשלבי התפתחות שונים.
כדאי לפתוח על מנת להבין מה קורה ומדוע אין בקיעות.
בוקר טוב חברים ביום חמשי הוצאתי גוזלים גדולים לקלוב נפרד והם אוכלים והכל בסדר
אבל יש לי מקרה מוזר האמא של הגוזלים בנתה קן ללא זכר היא לבד בכלוב היום אני בודקת בכלוב שלה ומגלה ביצה אין זכר יש ביצה אך זה קרה
מה אני צריכה לעשות האם להכניס לה זכר היום או לזרוק את הביצה או ביצים אולי היא תמשיך להטיל
יש לי 2 זכרים אחד הורס קנים ברגע שאני מכניסה אותו
ועוד זכר נהדר אבל הוא כרגע בכלוב אחר ויש שם 3 ביצים האם עלי להוציא אותו ולהכניס לכנרים שמטילה לבד
תודה מראש
אבל יש לי מקרה מוזר האמא של הגוזלים בנתה קן ללא זכר היא לבד בכלוב היום אני בודקת בכלוב שלה ומגלה ביצה אין זכר יש ביצה אך זה קרה
מה אני צריכה לעשות האם להכניס לה זכר היום או לזרוק את הביצה או ביצים אולי היא תמשיך להטיל
יש לי 2 זכרים אחד הורס קנים ברגע שאני מכניסה אותו
ועוד זכר נהדר אבל הוא כרגע בכלוב אחר ויש שם 3 ביצים האם עלי להוציא אותו ולהכניס לכנרים שמטילה לבד
תודה מראש
מתי הנקבה הייתה עם הזכר ?
במידה ויותר משלושה ימים אז לזרוק את הביצה
וקדימה להכניס לה זכר
לגבי הזכר ההורס אם תצליחי לזווג אותו ומייד להפרידו מה טוב
אפשר לתת לנקבה לדגור ולהאכיל לבד ללא הזכר
ניתן בהחלט לזווג זכר אחד על שתי נקבות ואפילו שלוש נקבות
אך אם תירצי לזווג את גוזלים הנוכחיים בעונה הבאה בהחלט תהייה לך
בעיה כיוון שלא בריא להצליב אותו קו דם אלה אם מדובר בהשבחה של הגזע
הספציפי ויצירת קו דם חדש לדור ראשון
מזל טוב והמון בקיעות