שלום אני צחי, בעבר גידלתי תוכונים, 14 ציפורי אהבה לטינו, וג'אקו האכלת יד, אבל שום דבר לא הלך חלק את הציפורי אהבה חתולה העיפה בגלל שהיא הפילה את התא הטלה כתוצאה מכך נוצר חור בכלוב שדרכו הם עפו, והג'אקו שלי גם הוא ברח כעבור מס' חודשים אחרי שהוא היה אצלי כמעט 3 שנים, אחרי שברח לי הג'אקו הייתי כל כך שבור והייתי בטוח שאני לא יגדל בחיים יותר תוכים כי אני תמיד מתאכזב מהם, אבל אני פשוט לא מסוגל זה כל כך כיף, אני אוהב את התחביב הזה, כל פעם שבוקע גוזל מהביצה זה ממלא אושר, ואני זוכר שכל בוקר הג'אקו שלי היה קורא בשם שלי ומבקש שאני יפתח לו את הכלוב וישחק איתו, או שהוא היה עף עליי ומבקש חיבוק, אני אומר לכם אין דברים כאלה אני כל פעם הופתעתי מחדש מהאינטיליגנציה שלוי, אני פשוט מתגעגע לזה לצערי אני לא יכול לקנות עכשיו ג'אקו חדש כי אני בצבא, אבל אחרי שאני ישתחרר אני בטוח יקנה, אבל עכשיו אני מתכוון לבנות 2 כלובים אחד בשביל זוג סנגלים והשני בשביל להקת תוכונים, למדתי לקח מהעבר ואני יבנה את הכלובים בצורה כזאת שלא תאפשר לאף חיה רעה לפגוע בתוכים, ובקשר לג'אקו אני ידאג תמיד שהנוצות תעופה שלו יהיו גזורות.
אני מקווה להיכנס הרבה לפורום הזה, ואם יש לכם טיפים כיצד לבנות נכון את הכלובים אני אשמח לשמוע.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכים זאת מחלה שאי אפשר לרפא
מנהל: מפקחים
Re: תוכים זאת מחלה שאי אפשר לרפא
היי צחי מצער לשמוע על בריחת הג'אקו ווציפורי האהבה. אבל כפי שציינת בהמשך קשה לרפא את ה"המחלה" , ישנם הרבה מאוד אנשים שאוהבים בעלי חיים אבל מעולם לא גידלו תוכי או ציפור , רק מי שהתנסה בכך יכול להבין איזה קשר אפשר ליצור עם החיה הזו.
לגבי בניית הכלובים, אתה צריך ראשית לחשוב היכן למקם אותם, האם המקום מתאים מהבחינה שחיות (גם על שתיים) לא יפגעו בתוכים ובציפורים, מצד שני לבדוק האם המיקום מתאים מבחינת רעש , אם הכלובים קרובים מידי לשכנים אולי כדאי להרחיקם או לבחור מיקום שונה.
גודל הכלובים כמובן לפי תקציב ועל פי מה שאתה מתכנן לשכן בתוכו. תמיד תבנה יותר גדול ממה שאתה חושב שאתה זקוק.
בעיקרון אני מציע לבנות כלובים מרשת פלטות ולא מרשת דקה יותר (גלילים) מאחר ובעתיד תוכל להשתמש בכלוב גם לזני תוכים גדולים יותר במידה ותרצה להרחיב את הגידול.
לאחר שתבחר ותחליט תעלה את הנתונים לאתר ונעזור לך בתיכנון.
בהצלחה בהמשך.
לגבי בניית הכלובים, אתה צריך ראשית לחשוב היכן למקם אותם, האם המקום מתאים מהבחינה שחיות (גם על שתיים) לא יפגעו בתוכים ובציפורים, מצד שני לבדוק האם המיקום מתאים מבחינת רעש , אם הכלובים קרובים מידי לשכנים אולי כדאי להרחיקם או לבחור מיקום שונה.
גודל הכלובים כמובן לפי תקציב ועל פי מה שאתה מתכנן לשכן בתוכו. תמיד תבנה יותר גדול ממה שאתה חושב שאתה זקוק.
בעיקרון אני מציע לבנות כלובים מרשת פלטות ולא מרשת דקה יותר (גלילים) מאחר ובעתיד תוכל להשתמש בכלוב גם לזני תוכים גדולים יותר במידה ותרצה להרחיב את הגידול.
לאחר שתבחר ותחליט תעלה את הנתונים לאתר ונעזור לך בתיכנון.
בהצלחה בהמשך.