נשמע שהתזונה שלה בסדר גמור...
לגביי משלוחים זה לא בדיוק המקום לשאול (פורום מכירות /תיבה הפרטית)
לא יודעת אם אפשר להגדיר "דחוף", זה חשוב לה כדי שהתזונה שלה תהיה טובה ולא יהיו חוסרים.. ההשפעות של חוסרים בתזונה
הן לא מיידיות בד"כ (תלוי במצב כמובן)
אבל כן, השרייה, והנבטה בעיקר, תורמים ויטמינים ומינרלים חשובים מאוד לתוכים, ומומלץ לספק להם זאת על בסיס קבוע
בעיקר לנקבה שמטילה.. היא צריכה סידן וחלבונים
לגביי החרקים בשקית - אני מעל שנה קונה את ההשרייה הזו ולא נתקלתי בחרק אחד
איך אתה מאחסן את התערובת? חשוב שתהיה בכלי הרמטי... אני גם שמה במקפיא כדי לשמור על טריות וכדי למנוע כניסת חרקים
כלומר מקפיאה את התערובת יבשה ומוציאה משם כל יומיים בערך כמות כדי להכין לתוכים... למרות שאפשר להקפיא גם לאחר ההכנה.
לגביי אבן גיר אני ארשום את דעתי
אבן גיר פחות מומלצת, אבל במידה ואי אפשר לספק מקור סידן יותר טוב אז כמובן שעדיף אבן גיר מאשר כלום.
אני לדוגמה לא השגתי סבידות עד לפני זמן מה, ונאלצתי לקנות לתוכים אבן גיר..הם אכלו ממנה, ואז השגתי סבידות ושמתי בכלוב
ומאותו רגע הם לא "קירקפו" - הם חיסלו את הסבידה כולה כולל החלק הקשיח... והתעלמו לגמרי מאבן הגיר. יותר מזה אין לי מה להוסיף
התוכים כנראה יודעים מה הסידן שיותר טוב להם
לגביי אבן ויטמינים, תוכי שמקבל תערובת עשירה עם הרבה סוגי זרעים, כופתיות, פרי וירק, השרייה והנבטה על בסיס קבוע ומקור סידן
קבוע - לא צריך תוספות של ויטמינים. זה מיותר ועלול להזיק כי עודף ויטמינים מסויימים עלול לגרום להרעלה (עם תסמינים של חולשה וכד')
כי יש ויטמינים שלא מסיסים במים והגוף לא מסוגל להפריש אותם גם אם יש עודף מהם...
תוכי שלא מקבל תזונה עשירה, אלא רק דוחן ואבן ויטמינים, זה כמו שבנאדם יחיה על לחם וישתה הרבה כדורי ויטמינים ותוספי מזון...
זה לא תזונה טובה בכלל לדעתי ולא מומלצת...
בהצלחה