ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה לגבי מחיר תוכון אדום....

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

peleg10000
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: שאלה לגבי מחיר תוכון אדום....

שליחה על ידי peleg10000 »

השיטה עם צבע של כנרים ויש דרך מסויימת שגורמת לכך שגם לאחר השרת הנוצות של הציפור הצבע ישאר, אני אנסה ליצור דור של תוכונים אדומים ולבדוק את השרדותם ברגע שאראה שהם חלשים, אפסיק עם זה עדיף לי תוכי בריא מאשר חולה לא משנה צבעו......
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

ולבדוק את השרדותם
לבדוק את השרדותם? אם חשוב לך הבריאות של התוכים תפסיק לעשות ניסויים.
ראשית אם זה היה אפשרי זה היה מתבצע מזמן. לא המגדל ולא אתה (אני לא מזלזל חלילה כן?) תמציאו את הגלגל.

שנית, וחשוב עוד יותר, כל פעולה שאנחנו מבצעים בלי לדעת את תוצאותיה הינה "ניסוי". כל ניסוי בבעל חיים הוא משהו שאנחנו בטח לא מתכוונים לתת לו במה ו\או חלילה לעודד. במיוחד כאשר מדובר בניסוי שיתכן ויפגע בבריאות בעל החיים ואולי אף יגרום למותו. אגב, אני גם לא כזה בטוח שזה חוקי, למרות שאני לא יודע מה ביצוע הפעולה מעבר לחומר של הכנרים אבל זה הספיק לי בכדי לשער.

איך היית מרגיש אם אני הייתי נותן לך לאכול משהו כניסוי והייתי אומר לך שאם אני אראה שזה יגרום לך להיות חלש אני אפסיק? או בוא נבדוק אחרי שתאכל את "ההשרדות שלך"... היית מסכים לניסוי שכזה?

אני מציע בחום. תוותר...

לסיכום,
אין תוכון אדום ולכן גם לא ניתן לתמחר.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
peleg10000
בקיעה
בקיעה

אני גם חשבתי כמוך לאחר שהוא הלך.... אבל אז הלכתי לשכן שלי בעל בית גידול לכנרים ושאלתי אותו על החומר ועל ההשפעה לגבי כנרים והוא אמר שאין הבדל בבריאות כי יש לו זוגות מסויימים שהוא כן שם להם תוספת צבע וישנם זוגות שלא.... אני בטוח שהחברות שמייצרות זאת בדקו את ההשפעה על הציפורים ואם ההשפעה לא הייתה טובה לא היו קונים מהם.......
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני חייב להגיד שלא שמעתי שטות כזאת. מה הקשר בין צבע שנותנים לכנרים לתוכונים. הכנרים שלהם נותנים את פיגמנט הצבע כבר אדומים מלכתחילה.
הצבע או הפיגמנט ניתן לכנרים על מנת לחזק את הצבע האדום הקיים. הצבע אינו משנה את צבעו של הכנר ובטח לא של התוכי.
אי אפשר לקחת מוטציית צבע של תוכון ולשנות אותה באמצעות צבעים. תשכח מזה וחבל על הניסיונות.
peleg10000
בקיעה
בקיעה

אם מערבבים בבלנדר את דוחן והתערובת הזאת ומגישים לתוכים שיש להם גוזלים הם מאכילים את גוזליהם והם מקבלים את הצבע הנ"ל מיומם הראשון.... כך נשאר הצבע.........
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כן...כן, אם מזריקים לביצה אז לא צריך לערבב את הצבע בבלנדר והם מקבלים אותו ישירות ויוצאים אדומים. גם את כבר שמעתי. כמובן שלא ממליץ לנסות בבית וזו שטות.

איך נשאר להם הצבע מיומם הראשון אם הצבע כבר נקבע בעת הזיווג על פי ההורים והנשאות שלהם?בקיצור למגדל אין ולא היה ולא יהיה תוכון אדום. אולי ראית מזמר עם צבע אדום או כנר שנראה לך כמו תוכון . חבל שהוא מבלבל את המוח ועושה צחוק מעצמו.
לא מאמין שיש מישהו שיש לו תוכון אדום ושהוא יסתיר אותו מעיני כל.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”