ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גם לי אבד תוכי קוקטייל השבוע

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

גם לי אבד תוכי קוקטייל השבוע

שליחה על ידי bambokit »

היי חברים

אני לא מאמינה אחרי 4 שנים!! קוקו התוכי הקוקטייל לטינו שלי
ברח! (רק מבהלה)

ביום שבת בבוקר הוא ברח, וביום ראשון מצאתי אותו, תפסתי אותו ביד, ירדתי מהסולם והוא שוב ברח לי!!

לא הערכתי את אורך הנוצות, יום קודם שראיתי שהוא עף בבית, פחות ממטר וישר ירד לריצפה וביום ראשון נוכחתי לדעת שהוא יכול לעוף

רחוק רחוק, בכל פעם שמצאתי אותו הוא עף יותר רחוק ויותר גבוהה בניין על עמודים של 7 קומות היה בקומה רביעית

משם לעץ גבוהה מאוד, ואז לעוד עץ עד שאין אפשרות להגיע אליו, הנחתי את קוקי ואת הכלוב על גג של בניין וחיכיתי המון זמן והוא לא זז מהעץ, בטח מההלם!

כמה שאלות,

כמה זמן יכול לשרוד ללא אוכל ושתייה?

על העצים יש הרבה תוכים האם יכול להתחבר אליהם ? דררות?

האם יכול למצוא מקור של מים? איפה תוכים שחיים על העצים שותים? ואוכלים? מה הם אוכלים?

האם יש סיכוי שישרוד?

קוקי הבת זוג שלו, ביומיים הראשונים בקושי אכלה וישבה בתחתית הכלוב והיא כל הזמן ישנה.. האם תמות מצער??

אני משתדלת להיות איתה ולהתייחס אליה יותר, האם תוכל להתאהב שוב ? או שבן זוג אחד זה לכל החיים?

נשאר לי את קוקי ולאקי הגוזל שלה שכבר גדול (שנה וחצי) הם חולקים תמיד את אותו הכלוב אבל איו קשר ביניהם כי היה את קוקו, האם הם
יכולים להתחבר?

לדאוג להביא זכר נוסף ?

אוף כואב לי.. אני לא מפסיקה לבכות ומבינה את התסכול, והכאב יש לי רגעים רבים שאני בוכה ואני כל הזמן שומעת ציפורים בחוץ

כל יום אני הולכת למקום האחרון שראיתי אותו ומסתכלת ושורקת אולי הוא שם,
אבל הוא התרחק ואין סיכוי שידע לחזור הביתה, הוא עף מבהלה ופניקה וכל הזמן לכיונים יותר רחוקים :(

מצער אותי מאוד! לא מאחלת לאף אחד חוויה כזאת :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: גם לי אבד תוכי קוקטייל השבוע

שליחה על ידי eli_lea »

היי, מצער לשמוע, אף פעם זה לא נעים לחוות בריחה של תוכי וזה כואב.
אי אפשר לדעת האם ישרוד או שלא, לנו במושב יש קוקטיל שחי כאן כמה שנים ומסתובב באיזור, הוא עומד על העץ ליד הבית ושורק
ושוב עף ומתרחק. הוא מצליח לשרוד.

לגבי חיבור לדררות, לדעתי יהיה לו קשה להתחבר אליהם.
תוכים שחיים על העצים אוכלים פירות שונים, למשל לדררות אצלנו יש שפע כאן, ענבים, תפוחים, אפרסקים וכו', וכשאין הם אוכלים
פירות של עץ איזדרכת ( מה שנחשב רעיל לתוכים אחרים) ומסתדרים מצויין. את המים הם מקבלים לרוב מהנוזלים שבמזון.

תשיכי לחפש ולשרוק, אל תתייאשי, בדרך כלל התוכים לא מתרחקים ונמצאים באיזור. תמשיכי לחפש באיזור ותשתמשי בקוקי
כדי לקרב אותו, אם הוא ישמע את קוקי או יראה אותה יתכן שהוא ירד, ככל שחולף הזמן מן הסתם הוא יהיה רעב יותר וצמא
ולכן הסיכוי שירד לכלוב גדול יותר.
אגב, לא פעם קרה שתוכים ירדו למרפסות של אנשים והם אספו אותם, אם יש לך בסביבה חנות חיות או וטרינר תפני אליהם שיודיעו לך אם מגיעים עם תוכי כי זה מה שעושים אנשים שמוצאים תוכים בדרך כלל.

מחזיק לך אצבעות שתמצאי אותו.
סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי bambokit »

היי תודה על התמיכה.

הבעיה שאני כבר לא יודעת איפה לחפש.. מיום ראשון אני לפחות 3 פעמים ביום הולכת למקום האחרון שהיה בו אך הוא לא נמצא שם

ואני לא יכולה לדעת לאיזה כיון הוא המשיך :(

ומה עם קוקי היא תשרוד? לפי מה שרשמתי מעלה?

אני יודעת שהזמן יעשה את שלו, אבל מאוד כואב לי אני כל הזמן חושבת שאף אחד לא מצא אותו ושהוא נשאר או מתעופף בין עצים

ואין לו מה לאכול כבר5 ימים בלי אוכל, ושהוא לא שורד, ושאין לו כוח לשרוק בכלל ושהמוות שלו יהיה איטי וכואב.. ושהוא סובל :(

אוף!!

אני לא חושבת שהוא ברח כי היה נמאס לו מאיתנו (מה שאנשים אומרים לי) נראה לי שהיה לו טוב איתי :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אתחיל מהסוף, תוכי לא בורח בגלל שרע לו, תוכי גם לא "בורח" , הוא עף מתוך אינסטינקט במידה והוא נבהל או שומע רעש כלשהו.
להגיד שהתוכי ברח כי לא טוב לו זה מעיד על אנשים קטנים וטיפשים. אני לא מצפה ממך בתור אחת שאני מכיר לקחת ללב שטויות שאנשים
פולטים, אני חושב שאת מסוג המגדלים שעושים זאת מתוך אהבה רבה ובמסירות.

בדרך כלל כשהתוכי רעב או שהוא תשוש הוא יתקרב לאנשים, ירד למרפסות או לבתים. הוא ינסה לאכול עלים ואולי יחקה תוכים אחרים בסביבתו. ישנם שורדים וישנם שלא.
החיפוש צריך להיעשות מסביב לבית, כאשר בכל פעם תנסי להגדיל את שטח החיפוש.
תתלי אפילו מודעת, מי יודע, אולי ראו מישהו תופס את התוכי, אולי מישהו מצא אותו ויחזיר, אי אפשר לדעת.

בדרך כלל כשתוכי מאבן בן/בת זוג בטבע הוא ימשיך הלאה ויתחבר לתוכי נוסף. תמתיני קצת ואם לא תמצאי אותו תביאי זכר נוסף.
בהצלחה.
2904
ביצה
ביצה

שליחה על ידי 2904 »

הי.... נאבד לי תוכי קוקטייל לפני שבועיים בערך. אני מתגעגעת אליו מאד ולא יודעת מה לעשות כדי למצוא אותו. תליתי מודעות, פרסמתי ביד2, שמתי לו את האוכל והכלוב שהוא אוהב במרפסת, שרקתי לו אפילו והוא ענה לי מרחוק! אבל הבעיה שלא זיהיתי איפה הוא, חפשתי אותו וכלום... הוא כנראה מאד גבוה על בניין ותקוע שם ולא יודע לרדת. יש לו שריקות מאד חזקות שאין כמעט לאף תוכי ולכן פעם שעברה לפני בערך 4 חודשים הוא ברח לנו וחזר אחרי 5 ימים מאיזה משפחה ממש בבניין ממולנו. ב-1 בלילה שמעתי את הצעקה שלו ושרקתי והוא הגיב כל פעם עד שמצאנו אותו, הוא זיהה אותי מיד והתחיל לצעוק שהגענו לקחת אותו ואז שהרמתי אותו הוא התחיל לשיר. אני מקווה שזה יקרה שוב.. אני אהבתי אותו והייתי קשורה אליו ותמיד שהייתי מגיעה הביתה הוא כבר היה עף אלי כדי שאני לא ישכח אותו... לכל מקום שזזתי בבית הוא הלך אחרי ולא עזב אותי לשנייה וכל בוקר היה שר ואומר לי את שמו : "קוקו", הוא כבר היה שנה אצלנו, הוא בן שנתיים בצבע לבן צהוב עם לחיים כתומות ועף באיזור בני ברק, כל מי שמוצא או יודע איך למצוא אז בבקשה תודיעו לי!!! אני משתגעת מגעגועים :cry: *cry ...יש לי שאלות: איך תוכי מסתדר בחוץ? איך יש לו אוכל ומים? יש לו חברים? הוא יכול לשרוד הרבה זמן ? כמה זמן בערך? איך הוא מסתדר במזג אויר שקר וחם? איך הוא יכול למות? איך אפשר למצוא אותו? יש סיכוי למצוא אותו אחרי הרבה זמן?
בבקשה תענו לי! אני אוהבת אותו באמת אני חייבת למצוא אותו או לדעת לפחות שטוב לו והוא בסדר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שבועיים זה הרבה זמן, יתכן מאוד שהוא נמצא ע"י אדם כלשהו שמטפל בו.

מצער שלא לומדים לקח ומגבילים את התעופה של התוכי. מאחל לך למצוא אותו שוב, אם תמצאי אותו כדאי שלא תסמכי על זה שהוא
יעוף ויחזור ותקצצי את נוצות התעופה.
2904
ביצה
ביצה

שליחה על ידי 2904 »

אני הייתי קשורה אליו כאילו הוא בנאדם ולא הייתי מסוגלת לגזור לו את הכנפיים שלו אפילו שזה לא כואב לו, ככה הוא יכל לעוף חופשי וככה הוא מסתדר ויכול להגיע ממקום למקום וחוץ מזה, אם הוא היה עף בטעות שהכנפיים שלו חצי גזורות ועוד לא סיימו לגדול והוא לא התרגל עדיין לעוף- הוא בטוח היה מת בחוץ, ככה הוא יודע לפחות איך עפים ויכול לנוע בחוץ בחופשיות. לדעתי לא כדאי לגזור להם...
אבל איך הוא אמור להסתדר במזג אויר? ובשאר התנאים בחוץ? ואני יכולה למצוא אותו אחרי הרבה זמן?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כדאי מאוד לגזור להם את הנוצות ולא להגיע למצב שבו התוכי עף מחוץ לבית והולך לאיבוד.
תוכים שחיים בשבי אינם מסתדרים בדרך כלל בטבע, לא יודעים למצוא את מזונם ולא ערים לסכנות.
רוב התוכים לא ישרדו, חלק מהם שהתמזל מזלם נמצאו ע"י בני אדם שאספו אותם.
ככל שהזמן חולף הסיכוי למצוא את התוכי קטן.
2904
ביצה
ביצה

שליחה על ידי 2904 »

תודה על התשובות
אם הוא תוכי האכלת יד יש מצב שהוא יבוא לבני אדם לבקש את מזונו?
ואיך אפשר למצוא אותו גם אחרי הרבה זמן?
נערך לאחרונה על ידי 2904 ב 31 ינואר 2017 13:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
2904
ביצה
ביצה

שליחה על ידי 2904 »

ואיך יש לתוכים בעיר מזון?
אולי הוא התחבר לתוכים אחרים ועף אחריהם וככה הוא מסתדר, לא?
אגב, אם הוא תוכי שאוהב מקומות מסתור אז איפה בד"כ הוא יכול להיות בחוץ ומה הסכנות והתנאים שלו שם?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”