ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכונית מתחבאת

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: תוכונית מתחבאת

שליחה על ידי שירלי87 »

אם את רוצה, תפתחי את התמונה בצייר (יש בכל מחשב) ותשמרי את התמונה כקובץ JPG ככה תוכלי להעלות לאתר

על לא דבר, בהצלחה תמונה
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

אני מקווה שיראו משהו בסירטון הזה..שיהיה ניתן לראות את הכנף..
כי דווקא כשרציתי לצלם לא ממש התחשק לה לעוף.. מרפי :)

http://www.youtube.com/watch?v=7enczmmoHVo
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

היא גזורה, ויותר מדי אפילו.. שימי לב שבשנייה שהיא "ממריאה" היא מיד צונחת למטה

כשגוזרים נוצות צריך לבדוק שהתוכי עדיין יכול לנחות בביטחה, ועם זאת לא יכול לעוף בקו ישר או למעלה.. כלומר כל עוד היא עפה למטה
זה תקין. אבל כשהתוכי מיד נופל זה אומר שהוא גזור יותר מדי

כשיצמחו לה הנוצות והיא תוכל לעוף, אני מציעה שתלכו למגדל באזור שיודע לגזור נוצות כראוי, או שתלכו לוטרינר (שוב.. )
הייתי מציעה לבוא אליי אבל נראה לי שאני רחוקה לכם תמונה
אם תרצי יש סרטון ותמונות שמראים במדויק איך לאחוז את התוכון ואילו נוצות לגזור, וכמה נוצות לגזור... ותוכלו לעשות זאת בעצמכם
בקיצור כשיגיע הזמן לגזור נוצות (שיצמחו נוצות תעופה חדשות) תעלי את הנושא כאן ואני בטוחה שיעזרו לך

היא ממש יפה! וכל הכבוד על הכלוב, בחירה מצוינת תמונה
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

תודה תודה.. :)היא מקסימה ואנחנו מאוד אוהבים אותה.. :)
את יודעת להעריך פחות או יותר טווח זמן של גדילת הנוצות?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תוכי מחליף נוצות באופן טבעי בערך כל חצי שנה, בשבי זה תלוי בהרבה גורמים אז יכול להיות שיש טווח זמן ארוך יותר בין חילוף לחילוף.
אם היא החליפה נוצות לאחרונה, יכול להיות שיעברו כמה חודשים. אם היא לקראת חילוף יכול להיות שכבר בקרוב תראו נוצות רבות בתחתית
הכלוב. אחרי שהנוצות הגזורות ינשרו, יצמחו לה נוצות תעופה חדשות תמונה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

שליחה על ידי NATANCOHEN »

לגבי גזירת נוצות תעופה לא ניראה לי שזה ממש עובד אצל תוכונים אני יודע לגזור וגזרתי לקוקטילית שלי והיא נוחת בקלות אבל לא יכולה להמריא לעומת התוכונית שקיצצתי לה יותר את הנוצות ועפה בקלות רבה ולא ניראה שאפשר למנוע מתוכון המראה אבל לקצר טווח תעופה אפשר בקלות
תמונה
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

הבנתי..ז"א שגם אם היא קצוצה היא יחסית תמשיך לעוף..
יש לכם הצעות איך לעניין אותה ולגרום לה להישאר קרובה אלי? פשוט כשאני מנסה היא ממהרת להתעופף מתחת למיטה/ספה ונהנת להסתתר שם..
היא גם לא אוהבת צ'ופרים.. ניסיתי: פלפל ירוק,תפוח,אגס,שקד, וגרעיני חמניה..
נגסה ביסון בתפוח ולא עניין אותה יותר..
גם השארתי לה בכלוב בכלי השני של האוכל (לא איפה שהאוכל שלה) והיא לא נגעה בזה..
יש משהו שתוכונים אוהבים במיוחד?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני כמובן מצטרף לשירלי, התוכונית ללא כושר תעופה כלל ולכן הד"ר אמר שאין צורך לגזור וצדק .

התוכונית חמודה מאוד ונראה שאתן מסתדרות היטב . תמונה
sivani
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sivani »

תודה רבה :) האמת שהצילומים קרבו בינינו.. :)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

2558 כתב:הבנתי..ז"א שגם אם היא קצוצה היא יחסית תמשיך לעוף..
יש לכם הצעות איך לעניין אותה ולגרום לה להישאר קרובה אלי? פשוט כשאני מנסה היא ממהרת להתעופף מתחת למיטה/ספה ונהנת להסתתר שם..
תלוי איך את מגדירה תעופה.. תמונה בסירטון שהעלת היא לא בדיוק "עפה", היא מנופפת בכנפיים אבל נופלת כי היא לא מצליחה להחזיק
את עצמה באוויר. גם כשגוזרים נכון, היא לא ממש תעוף, היא תנופף בכנפיים ותנחת בהדרגה. אם היא יכולה להחזיק את עצמה באוויר
ויכולה להתרומם מעלה, אז היא עפה..

בקשר לשאלתך, את יכולה לפרט איך היא התנהגה מההתחלה מהרגע שהבאתם אותה? מתי לראשונה ניסית להרים אותה ואיך היא הגיבה?
וממתי היא התחילה לברוח אל מתחת לספה?
עברתי על מה שכתבת מההתחלה בהודעה הראשונה בנושא, ויש לי הרגשה שהתוכונית לא הוחתמה כראוי.. או שהיא "מורגלת".
בכל מקרה נשמע שהיא נרתעת ממגע (תתקני אותי אם אני טועה תמונה) היא גם לא נראית בת חודש עכשיו שאני רואה שוב את הסירטון
רואים שיש לה מצח לבן ואין פסים..(או שיש ולא רואים בסירטון?) לתוכונים בחודשים ראשונים יש במצח נוצות עם פסים כמו בעורף..
וכשהתוכי מגיע לבגרות הנוצות מתחלפות ללבן.

בכל מקרה, היא נרתעת ממגע בכל פעם ולא מוכנה בשום אופן להיות על היד?
כשהיא בכלוב ואת רוצה להוציא אותה היא תברח או תעלה על היד?

בקשר לצ'ופרים ופירות וירקות, זה לוקח זמן, תוכים מתיחסים לכל דבר חדש בעין חשדנית.. עם הזמן היא תנסה לאכול ותתרגל
גם אצלי הקוקטייל בפעמים הראשונות לא התלהב מהתערובת השרייה. בהתחלה היה מסתכל ומתעלם. אח"כ טועם אחד שניים ועוזב,
אח"כ אוכל רק סוגים מסויימים של זרעים ומשאיר את השאר, ואחרי כמה פעמים כבר הבין שזה מזון טעים ובטוח.. היום הוא טוחן את הכל.
פשוט סבלנות ולהמשיך להציע לה פירות וירקות, אגוזים, גרעינים - תנסי בלי הקליפה.. לאט לאט תראי שהיא תנסה ותאכל תמונה

PAROT11
אני לא יודעת איך גזרת אבל אפשר לגזור נכון גם לתוכון. הם קטנים וקלים יותר אז ברוב המקרים צריך לגזור יותר מ6 נוצות
בהתאם ליכולת התעופה של התוכון מורידים עוד נוצה מכל צד ובודקים שוב, עד שהוא יכול רק לנחות ולא לעוף לגובה
בדוקתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”