ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזלי קאקריקים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
adi48
ביצה
ביצה

גוזלי קאקריקים

שליחה על ידי adi48 »

שלום, יש לי זוג קאקריקים עם 4 גוזלים בני שבועיים ... הם מתפתחים וגודלים יפה. הגוזל שבקע אחרון (החמישי)
קטן מהם בשלושה ימים ומשום מה יש לי הרושם שהוא לא מתפתח ובקושי זז .. האם יתכן שהאמא לא מאכילה אותו מספיק???
הוא היה אמור להיות גדול יותר בגיל כמעט שבוע וחצי .. מה עלי לעשות? חשבתי להאכיל אותו בעצמי ולאחר האוכל להחזיר אותו לכן ...
האם אוכל לעשות זאת..? אומנם יש לי אומנת ששעוד לא השתמשתי בה ואין לי אומץ לנסות בגוזל המדובר ...מה אתם מייעצים לי לעשות?תמונה
בכל גאון יש שיגעוןתמונה
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: גוזלי קאקריקים

שליחה על ידי אווה »

היי עדי
קודם כל תעשי ביקורת לפחות שלוש פעמים ביום, לראות מה מצב הזפק של הגוזל, וגם של הגדולים.
האמא משתדלת להאכיל את כולם אבל הגדולים תמיד חצופים וחזקים ומצליחים לנצל חולשה של הקטן.
אחרי יום- יומיים שאת רואה מה קורה אל תפחדי תפעילי את האומנת, תכווני ל-36-37 מעלות, ואם את מחליטה שהגוזל זקוק לטיפול נפרד תומיא אותוהחוצה.
לפני כחודש בקעו לקקריקית שלי 7 גוזלים, אחרי כשבועיים החלטתי להקל עליה, וגם לעזור לגוזלים היותר קטנים, והוצאתי 3 . הם פשוט מדהימים.גם אני עשיתי ביקורת לפני זה , כדי להיות בטוחה שאני עושה את הדבר הנכון.
בהצלחהתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
adi48
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adi48 »

[quote="148";p="14703"]היי עדי
קודם כל תעשי ביקורת לפחות שלוש פעמים ביום, לראות מה מצב הזפק של הגוזל, וגם של הגדולים.
האמא משתדלת להאכיל את כולם אבל הגדולים תמיד חצופים וחזקים ומצליחים לנצל חולשה של הקטן.
אחרי יום- יומיים שאת רואה מה קורה אל תפחדי תפעילי את האומנת, תכווני ל-36-37 מעלות, ואם את מחליטה שהגוזל זקוק לטיפול נפרד תומיא אותוהחוצה.
לפני כחודש בקעו לקקריקית שלי 7 גוזלים, אחרי כשבועיים החלטתי להקל עליה, וגם לעזור לגוזלים היותר קטנים, והוצאתי 3 . הם פשוט מדהימים.גם אני עשיתי ביקורת לפני זה , כדי להיות בטוחה שאני עושה את הדבר הנכון.
בהצלחהתמונה[/quote]
אווה את נהדרת .. תודה לך על שהצעת לי לבדוק את הזפק של הגוזל.. עכשיו אני שקטה שהיא כן מאכילה אותו , אומנם לא הרבה
מאחר ובזפק אין הרבה אוכל ולצערי אין לי כרגע דייסה לעשות לו , מחר אקנה ואאכיל אותו בעצמי, ואשמע לעצתך ואכניס אותו
לאומנת... בדקתי אותה והיא בסדר גמור. אני מקווה שהגוזל יחזיק מעמד עד מחר כי הוא לא ניראה טוב ... הרגלים שלו פסוקות לגמרי והוא
רזה וקטן מאוד יחסית לאחים שלו ... לא ניראה לי שהוא גודל . אני מחזיקה לו אצבעות שיחייה ...
אווה אנצל את העובדה שיש לך קאקריקים על מנת לשאול אותך כמה שאלות. אני נותנת להם (להורים) ירקות ואף פעם איני יודעת באיזה גודל
לחתוך להם.. קטן קטן, או גדול יותר..? ובקשר לתערובת עד היום אני נותנת להם תערובת של פינקים עד שנודע לי שיש תערובת מיוחדת לקאקריקים.. זה נכון? שאלה אחרונה, מה עושים עם האוכל שהם מפזרים על קרקעית הכלוב.. האם יש שיטה לזה? כל האוכל על הרצפה וזה
משגע אותי... מקווה שזה בסדר שנפלתי עלייך כך עם השאלות..

תודה מראש עדי
בכל גאון יש שיגעוןתמונה
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

אין שום בעיה, את חופשיה לשאול כאוות נפשך.
אם אחרי שתוציאי את הגוזל תריאי שהרגליים באמת בצדדים, תבדקי אם בקלות את יכולה לקפל אותם למצב נורמלי.
חפשי קופסא קטנה מרובעת! ,לא עגולה, תרפדי טוב עם נייר טישו ואחרי שקיפלת את הרגליים של הגוזל למקומם שימי אותו בקופסא. זה צריך להיות צפוף לו, שלא יאפשר לו לפסוק את הרגליים.אל תדאגי אפילו שזה נראה לך לא נוח, זה משרת את המטרה.

אני מאכילה את הקקריקים שלי כבר שנים עם תערובת תוכונים, חמניות וכופתיות.
לגבי ירקות ופירות :מישהו חותך להם בטבע לחתיכות קטנותתמונה.אין שום צורך , הם מסתדרים לבד נהדר.

אין לי מושג מה מכיל תערובת פינקים, אצלי הם מסתדרים מצויין עם מה שכתבתי כאן.
הקקריקים שייכים לקבוצה שמכונה grass parrots שזה אומר שהם חיים ואוכלים על הדשא, ובצורת חיים הזאת הם מעיפים את מה שמוצאים על הריצפה, וזה קורה גם בכלים שבכלוב.
גם לי הייתה בעיה כזאת, ופתרתי אותה די פשוט.לקחתי תבנית אפייה ושמתי בתחתית הכלוב, ובזה פיזרתי להם את האוכל.אני לא אומרת שהם לא מפזרים אבל לפחות לא הולך לאיבוד הרבה.
הכלוב שלהם אצלי בחוץ בחצר, כלוב על 1*1 מטר.לקחתי מהמטבח של הקיבוץ תבנית אפייה גדולה ואת זה שמתי.
כולנו מבסוטים תמונה
אני מקווה שתמצאי כמה טיפים מועילים גם בשבילך תמונה
שבוע טוב תמונה
תמונה
niro777
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי niro777 »

אחלה שיטה גם אני עשיתי זאת =]
vindiesel
ביצה
ביצה

שליחה על ידי vindiesel »

אני פשוט שם להם כלי עמוק..
וקצת אוכל ודואג לשים אוכל בתדירות גדולה.
כי הם אוכלים "קצת" הרבה וקצת מהכל..
בהצלחה עם הגוזלים !
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”