אביהו ג'אקו אדיש? אתה מחדש לי, תוכי פעיל בצורה יוצא מן הכלל אוהב להיתלות ולעשות הצגות, אם כבר אקלקטוס נחשב לאדיש , גם כאן מי שישים את התוכי בכלוב ממש גדול יופתע ויגלה שהתוכי פעיל יותר.
לדעתי אתה מחפש את התוכי המושלם שלצערי לא קיים (אם תמצא גם אני רוצה) תוכי גדול במידות מסויימות , לא רועש, חכם, לא מורט (אין אחריות גם לקוקוטיל כל שכן לתוכי גדול ) תוכי שיחבב אותך... שיקשר אליל ולא ינשך..עכשיו התווסף גם כושר דיבור.
אני מבין שאינך מצליח עדיין לגבש דעה ולדעתי זה קורה לך מחוסר הבנה וידע מספיקים (לא חלילה לפגוע) .
ראשית כששאלתי על רמת הרעש את כותב :
"אני אסביר את עצמי כמה הוא רועש ביחס לתוכים אחרים?
לא הבנתי ,אתה שואל אותי שוב?
כתבת:
חכם הכוונה הייתה שדיברתי עם מגדל והוא אמר לי שמרוב שג׳אקו חכם אם תלך לחופשה ארוכה הוא ייכנס לדיכאון וזה מה שאני מתכוון. זאת הייתה סתם דוגמא אבל חוכמה זה גם קל לאילוף וכאלה.
אם המגדל שאמר לך את זה היה יודע לטפל בתוכי נכון הוא היה מונע זאת. אם התוכי היה מורגל לכך שבעליו יוצאים וחוזרים והוא בכלוב בשיגרה הוא לא היה מתרגש מכך. למה התוכי לא מורט כשבני הבית בעובדה מהבוקר ועד הערב? לזה הוא מספיק חכם כדי לדעת שהם יחזרו? לא, הוא הורגל לכך ולכן זה מובן מאליו וזה דבר שבשיגרה להיות בכלוב .
"היופי חשוב לי אבל לא מצאתי לי תוכי יפה שעונה על הקטריונים."
"רועש ביחס לתוכים אחרים."
לאיזה תוכים אחרים ששמעת אותם?ארה?אמזונה?קקדו?או אולי ציפורי אהבה? לכל אחד יש סיבולת שונה לרעש.
"שנקשר לבעלים כלומר שיעניין אתו מה קורה איתי ושיאהב שאני מוצים אותו מהכלוב ומשחק איתו ושיהיה קשור אליי פשוט."
יעניין את התוכי מה קורה איתך והתוכי ירצה לשחק עימך אם תדע ליצור עימו קשר טוב ויחסי אמון - זה נכון לכל תוכי גדול או קטן כך שהבקשה היא כללית . בקשות כאלה כלליות שאינן קשורות ישירות לבחירת תוכי מעידות שעדיין אינך מצליח להבין את משמעות הקשר בין התוכי לבעליו ולדעת שאין כל הבדל כמעט אם הקשר שיצרת הינו עם קוניור אקלקטוס או ג'אקו.
אתה יכול להכין רשימה מהדיון כאן של יתרונות וחסרונות בכל תוכי ואולי תגיע למסקנה (כמו שהגעת לגבי המראה החיצוני) שאין תוכי שיענה על כל
הדרישות שהצגת מצד אחד, מצד שני אולי כדאי שתדחה את רכישת התוכי ותקרא קצת בנוגע לגידול נכון של התוכי על מנת להבין לעומק את נושא יצירת הקשר וכיצד לפעול במצבים שונים שנקלעים אליהם.
הצעה נוספת, רכוש תוכי כשאחריו עומד מגדל שיכול לתת לך גיבוי ייעוץ ועזרה בכ פעם שתצטרך ולא יעלם אחרי הפעם הראשונה .
בהצלחה.