ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מתלבט בין מספר תוכים: קקדו, ארה, אמזונה, אקלקטוס, ג'אקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מתלבט בין מספר תוכים: קקדו, ארה, אמזונה, אקלקטוס, ג'אקו

שליחה על ידי eli_lea »

ג'אקו אקלקטוס אלסנדרין או תוכון זקוק לתשומת לב בכמות שהרגלתם אותו לקבל, כל מי שכותב שג'אקו צריך שעתיים ביום אקלקטוב שעה וחצי או קקדו שלוש שעות זו המצאה. שיחקת עם התוכי מחוץ לכלוב שלוש שעות ביום לאורך זמן הרגלת את התוכי ללכך שהוא מקבל יחס כשתפסיק באופן חד צדדי או כשלפתע לא תתן לו יותר יחס הוא יכנס לדיכאון ועלול לפתח בעיות התנהגות כמו כל תוכי אחר. מי שחושב שאקלקטוס לא מורט או קקדו לא מורט לא מבין בכלל את הקף התופעה, הג'אקו נפוץ יותר בקרב מגדלים ולכן שומעים על כך יותר.

אביהו ג'אקו אדיש? אתה מחדש לי, תוכי פעיל בצורה יוצא מן הכלל אוהב להיתלות ולעשות הצגות, אם כבר אקלקטוס נחשב לאדיש , גם כאן מי שישים את התוכי בכלוב ממש גדול יופתע ויגלה שהתוכי פעיל יותר.

לדעתי אתה מחפש את התוכי המושלם שלצערי לא קיים (אם תמצא גם אני רוצה) תוכי גדול במידות מסויימות , לא רועש, חכם, לא מורט (אין אחריות גם לקוקוטיל כל שכן לתוכי גדול ) תוכי שיחבב אותך... שיקשר אליל ולא ינשך..עכשיו התווסף גם כושר דיבור.

אני מבין שאינך מצליח עדיין לגבש דעה ולדעתי זה קורה לך מחוסר הבנה וידע מספיקים (לא חלילה לפגוע) .
ראשית כששאלתי על רמת הרעש את כותב :
"אני אסביר את עצמי כמה הוא רועש ביחס לתוכים אחרים?
לא הבנתי ,אתה שואל אותי שוב?

כתבת:
חכם הכוונה הייתה שדיברתי עם מגדל והוא אמר לי שמרוב שג׳אקו חכם אם תלך לחופשה ארוכה הוא ייכנס לדיכאון וזה מה שאני מתכוון. זאת הייתה סתם דוגמא אבל חוכמה זה גם קל לאילוף וכאלה.

אם המגדל שאמר לך את זה היה יודע לטפל בתוכי נכון הוא היה מונע זאת. אם התוכי היה מורגל לכך שבעליו יוצאים וחוזרים והוא בכלוב בשיגרה הוא לא היה מתרגש מכך. למה התוכי לא מורט כשבני הבית בעובדה מהבוקר ועד הערב? לזה הוא מספיק חכם כדי לדעת שהם יחזרו? לא, הוא הורגל לכך ולכן זה מובן מאליו וזה דבר שבשיגרה להיות בכלוב .

"היופי חשוב לי אבל לא מצאתי לי תוכי יפה שעונה על הקטריונים."
תמונהעל טעם וריח אין מה להתווכח.

"רועש ביחס לתוכים אחרים."
לאיזה תוכים אחרים ששמעת אותם?ארה?אמזונה?קקדו?או אולי ציפורי אהבה? לכל אחד יש סיבולת שונה לרעש.

"שנקשר לבעלים כלומר שיעניין אתו מה קורה איתי ושיאהב שאני מוצים אותו מהכלוב ומשחק איתו ושיהיה קשור אליי פשוט."
יעניין את התוכי מה קורה איתך והתוכי ירצה לשחק עימך אם תדע ליצור עימו קשר טוב ויחסי אמון - זה נכון לכל תוכי גדול או קטן כך שהבקשה היא כללית . בקשות כאלה כלליות שאינן קשורות ישירות לבחירת תוכי מעידות שעדיין אינך מצליח להבין את משמעות הקשר בין התוכי לבעליו ולדעת שאין כל הבדל כמעט אם הקשר שיצרת הינו עם קוניור אקלקטוס או ג'אקו.

אתה יכול להכין רשימה מהדיון כאן של יתרונות וחסרונות בכל תוכי ואולי תגיע למסקנה (כמו שהגעת לגבי המראה החיצוני) שאין תוכי שיענה על כל
הדרישות שהצגת מצד אחד, מצד שני אולי כדאי שתדחה את רכישת התוכי ותקרא קצת בנוגע לגידול נכון של התוכי על מנת להבין לעומק את נושא יצירת הקשר וכיצד לפעול במצבים שונים שנקלעים אליהם.
הצעה נוספת, רכוש תוכי כשאחריו עומד מגדל שיכול לתת לך גיבוי ייעוץ ועזרה בכ פעם שתצטרך ולא יעלם אחרי הפעם הראשונה .
בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

גם אקלקטוס הוא לא תוכי אדיש,לפחות האקים שיצא לי לראות וגם אצלי בבית.
היא מאוד אוהבת לשחק ולהשתולל בכלוב.
אומנם הכלוב הוא לא כזה גדול (A18) אבל היא מאוד פעילה בו.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין ספק שהנקבות באקלקטוסים פעילות יותר ודומיננטיות , הזכר לעומתן פחות פעיל.
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

אלי אני לא אמרתי שג'אקו אדיש,יש כאלה שאומרים.
אני ראיתי כמה ג'אקויים שהיו היפר אקטיבים אפילו
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
קוקוריקוקו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי קוקוריקוקו »

אז אתם אומרים שגם אקלקטוס ימרוט נוצות?
אז מי מביניהם או מתוכים אחרים עונה על הכי הרבה דרישות?
ואם תוכלו לפרט אני אשמח!
ואני בכל מקרה מביא רק עוד חודש…
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

כל תוכי ימרוט נוצות אם לא ישחקו איתו(כמובן שהוא האכלת יד)
לא משנה אם זה אקלקטוס או תוכון.
אתה רוצה תוכים גדולים לפי ה דרישות שלך.
אז לדעתי או ג'אקו או אקלקטוס
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”