ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאריות מזון בתא הטלה | לגוזל יש גזים בזפק?
מנהל: מפקחים
שאריות מזון בתא הטלה | לגוזל יש גזים בזפק?
מיותר לציין אבל אני בלחץ רציני..
מדובר בזוג קוקטיילים שלי שמאכילים 3 גוזלים, הטלה ראשונה שלהם
לפני כמה דקות שמתי להם את התוספת היומית (ירק פרי מזון ביצים..), וראיתי ששני ההורים בחוץ
רצתי למצלמה לתעד, וכשהסתכלתי על הגוזלים נראה כאילו לגוזל הגדול יש יותר מדי אוויר בזפק
דבר שני ששמתי לב זה הריח החזק ושאריות המזון שהצטברו בצידי התא, ומה שהכי גרוע - ראיתי שיש עובש בפינה הימנית באזור עם הכי
הרבה שאריות מזון
1. אני מצרפת תמונה של הגוזל, אציין ששני הגוזלים הקטנים יותר נראים סבבה, זפק קטן וחמוד, השאלות הן
א. אם זה נורמלי או לא?
ב. אם זה לא תקין - מה אני עושה?
2. קורה אצלכם שיש בתא שאריות מזון? אולי זה רק אצלי כי זו הטלה ראשונה וההורים לא יודעים להאכיל כמו שצריך?
האם אתם מחליפים תא הטלה במהלך הסבב?
לא יודעת אם זה קשור לגוזל\אם זה נורמלי, אבל בכל מקרה מיד החלפתי את התא.. היה לי אחד "בהיכון" לכל מקרה
מדובר בזוג קוקטיילים שלי שמאכילים 3 גוזלים, הטלה ראשונה שלהם
לפני כמה דקות שמתי להם את התוספת היומית (ירק פרי מזון ביצים..), וראיתי ששני ההורים בחוץ
רצתי למצלמה לתעד, וכשהסתכלתי על הגוזלים נראה כאילו לגוזל הגדול יש יותר מדי אוויר בזפק
דבר שני ששמתי לב זה הריח החזק ושאריות המזון שהצטברו בצידי התא, ומה שהכי גרוע - ראיתי שיש עובש בפינה הימנית באזור עם הכי
הרבה שאריות מזון
1. אני מצרפת תמונה של הגוזל, אציין ששני הגוזלים הקטנים יותר נראים סבבה, זפק קטן וחמוד, השאלות הן
א. אם זה נורמלי או לא?
ב. אם זה לא תקין - מה אני עושה?
2. קורה אצלכם שיש בתא שאריות מזון? אולי זה רק אצלי כי זו הטלה ראשונה וההורים לא יודעים להאכיל כמו שצריך?
האם אתם מחליפים תא הטלה במהלך הסבב?
לא יודעת אם זה קשור לגוזל\אם זה נורמלי, אבל בכל מקרה מיד החלפתי את התא.. היה לי אחד "בהיכון" לכל מקרה
Re: שאריות מזון בתא הטלה | לגוזל יש גזים בזפק?
יש לי הרגשה שאת דוחפת ידיים יותר מידיי לתא תירגעי הכל בסדר ...........
ולמה להחליף תא זה רק נותן להורים סיבה לנטוש תגוזלים
??????? אל תדאגי אוליי לא ראית קן של תוכים בטבע זה דבר מטונף וגם מישם יוצאים גוזלים ..... אני בטוח שהכל בתא היה בסדר ושאת הסטרילית מידיי ........
ולמה להחליף תא זה רק נותן להורים סיבה לנטוש תגוזלים
1. ההורים רגילים אליי ולא פוחדים, ובכל מקרה אני לא מפריעה, שניהם יצאו ובדקתי שהכל תקין. גם כשהחלפתי את התא הם לא נלחצו,
המשיכו לאכול, עכשיו האבא נכנס לתא והאמא בחוץ מנקה נוצות
2. אם לא הייתי בודקת הם היו נשארים בעובש! וגם אם זה קורה אצל כולם אני לא מוכנה שיקרה אצלי.. הם צריכים תא נקי
3. לא שאלתי מה הרגשתך בעניין, אני שואלת אם המצב של הגוזל בסדר ואם שאריות מזון בתא לא עלולים להזיק לגוזלים
כי זה נראה לי לא תקין
תודה.
המשיכו לאכול, עכשיו האבא נכנס לתא והאמא בחוץ מנקה נוצות
2. אם לא הייתי בודקת הם היו נשארים בעובש! וגם אם זה קורה אצל כולם אני לא מוכנה שיקרה אצלי.. הם צריכים תא נקי
3. לא שאלתי מה הרגשתך בעניין, אני שואלת אם המצב של הגוזל בסדר ואם שאריות מזון בתא לא עלולים להזיק לגוזלים
כי זה נראה לי לא תקין
תודה.
- ronihoshen
- בקיעה

- שם פרטי:: ronihoshen
שירלי נראה לי שהזפק תקין ...
גם כשקיווי אכל אז הזפק שלו היה ככה (נפוח מאוכל ומקצת אויר)
האויר יורד לאט אט וגם האוכל ... לא נראה לי שיש סיבה להילחץ...
וטוב שהחלפת את התא .. אני לא חושבת ש"לגור" ליד עובש זה כיף לגוזלים...
בהצלחה ותעדכני:)

גם כשקיווי אכל אז הזפק שלו היה ככה (נפוח מאוכל ומקצת אויר)
האויר יורד לאט אט וגם האוכל ... לא נראה לי שיש סיבה להילחץ...
וטוב שהחלפת את התא .. אני לא חושבת ש"לגור" ליד עובש זה כיף לגוזלים...
בהצלחה ותעדכני:)

החלפת מצע וניקוי התא יכולים להיעשות ללא בעייה, במקרים של עובש בהחלט רצוי להחליף את התא, הזפק בחלקו עם אויר אבל זה לא מעיד על בעייה, האויר יתרוקן.
אוקיי, תודה רוני ואלי.. 

שירלי אני לא רואה שום בעיה לא בגוזל ולא בתא,כמובן שאם התא מלוכלך (ואני לא רואה שהתא שלך מלוכלך ברמה של להחליף או לנקות כרגע),אז מחליפים תא ושמים נסורת ומחזירים את הגוזלים למקום...הייתי בדרום אמריקה לפני 4 שנים אז עשינו טיול שבוע שלם ביערות שם והראו לנו איך הם מטפסים לעצים בגובה של 20 מטר ומוצאים את הגוזלים של הארות ותוכים אחרים ומשפצים להם אותם ומנקים ומחזירים אחרי זה אותם וההורים ממש לא נוטשים (: ההפך יותר קל להם! זה סתם לידע כללי חחח.
בכל אופן הגוזל יפה מאוד ונראה בריא גם,את עושה עבודה טובה ,וגם ההורים חחח (;
בכל אופן הגוזל יפה מאוד ונראה בריא גם,את עושה עבודה טובה ,וגם ההורים חחח (;
תודה
התא יחסית נקי כי ההורים מתאפקים ומלשלשים בחוץ, אבל אם תשים לב בפינה הימנית למטה התחיל להתפתח עובש,
אם זה לא נחשב רמה של להחליף אז מה כן?
גם היה ריח לא נעים בתא בגלל שאריות המזון..
בכל מקרה זו פעם ראשונה שיש לי גוזלים אז אם משהו נראה לי לא בסדר אני מעדיפה לשאול ולהתייעץ.. ככה לומדים

התא יחסית נקי כי ההורים מתאפקים ומלשלשים בחוץ, אבל אם תשים לב בפינה הימנית למטה התחיל להתפתח עובש,
אם זה לא נחשב רמה של להחליף אז מה כן?
בכל מקרה זו פעם ראשונה שיש לי גוזלים אז אם משהו נראה לי לא בסדר אני מעדיפה לשאול ולהתייעץ.. ככה לומדים

ברור ,את צריכה לראות את התא של הזוגות של הדררות שלי (2 זוגות) בעונה זה קטסטרופה ,אבל נותנים לטבע לעשות את שלו אני בחיים לא מתערב כי אני יודע שטבע הרבה יותר גרוע והם מתרבים מצויין,יש נסורת? יש תא טוב? זהו לא צריך יותר מזה כל סבב לנקות טוב.כמובן שחס ושלום עם איזה גוזל לא מת בתא צריך להוציא לחטא טוב טוב ואז להחזיר.
גם לדעתי הכל תקין
.
בנוגע לעובש,ניסית להוציא את העובש בלי להחליף התא או שהוא היה כבר דבוק והאפשרות היחידה היא להחליף תא ולנקות את העובש?
.בנוגע לעובש,ניסית להוציא את העובש בלי להחליף התא או שהוא היה כבר דבוק והאפשרות היחידה היא להחליף תא ולנקות את העובש?