ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאריות מזון בתא הטלה | לגוזל יש גזים בזפק?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שאריות מזון בתא הטלה | לגוזל יש גזים בזפק?

שליחה על ידי שירלי87 »

מיותר לציין אבל אני בלחץ רציני..

מדובר בזוג קוקטיילים שלי שמאכילים 3 גוזלים, הטלה ראשונה שלהם
לפני כמה דקות שמתי להם את התוספת היומית (ירק פרי מזון ביצים..), וראיתי ששני ההורים בחוץ
רצתי למצלמה לתעד, וכשהסתכלתי על הגוזלים נראה כאילו לגוזל הגדול יש יותר מדי אוויר בזפק
דבר שני ששמתי לב זה הריח החזק ושאריות המזון שהצטברו בצידי התא, ומה שהכי גרוע - ראיתי שיש עובש בפינה הימנית באזור עם הכי
הרבה שאריות מזון

1. אני מצרפת תמונה של הגוזל, אציין ששני הגוזלים הקטנים יותר נראים סבבה, זפק קטן וחמוד,
DSCF1528.JPG
השאלות הן
א. אם זה נורמלי או לא?
ב. אם זה לא תקין - מה אני עושה?

2. קורה אצלכם שיש בתא שאריות מזון? אולי זה רק אצלי כי זו הטלה ראשונה וההורים לא יודעים להאכיל כמו שצריך?
האם אתם מחליפים תא הטלה במהלך הסבב?
לא יודעת אם זה קשור לגוזל\אם זה נורמלי, אבל בכל מקרה מיד החלפתי את התא.. היה לי אחד "בהיכון" לכל מקרה
התא אחרי שהעברתי את הגוזלים..
התא אחרי שהעברתי את הגוזלים..
הגוזלים בתא החדש
הגוזלים בתא החדש
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: שאריות מזון בתא הטלה | לגוזל יש גזים בזפק?

שליחה על ידי matan_175 »

יש לי הרגשה שאת דוחפת ידיים יותר מידיי לתא תירגעי הכל בסדר ...........
ולמה להחליף תא זה רק נותן להורים סיבה לנטוש תגוזלים ?????????? אל תדאגי אוליי לא ראית קן של תוכים בטבע זה דבר מטונף וגם מישם יוצאים גוזלים ..... אני בטוח שהכל בתא היה בסדר ושאת הסטרילית מידיי ........
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

1. ההורים רגילים אליי ולא פוחדים, ובכל מקרה אני לא מפריעה, שניהם יצאו ובדקתי שהכל תקין. גם כשהחלפתי את התא הם לא נלחצו,
המשיכו לאכול, עכשיו האבא נכנס לתא והאמא בחוץ מנקה נוצות
2. אם לא הייתי בודקת הם היו נשארים בעובש! וגם אם זה קורה אצל כולם אני לא מוכנה שיקרה אצלי.. הם צריכים תא נקי
3. לא שאלתי מה הרגשתך בעניין, אני שואלת אם המצב של הגוזל בסדר ואם שאריות מזון בתא לא עלולים להזיק לגוזלים
כי זה נראה לי לא תקין

תודה.
סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: ronihoshen

שליחה על ידי ronihoshen »

שירלי נראה לי שהזפק תקין ...
גם כשקיווי אכל אז הזפק שלו היה ככה (נפוח מאוכל ומקצת אויר)
האויר יורד לאט אט וגם האוכל ... לא נראה לי שיש סיבה להילחץ...
וטוב שהחלפת את התא .. אני לא חושבת ש"לגור" ליד עובש זה כיף לגוזלים...
בהצלחה ותעדכני:)תמונה

תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

החלפת מצע וניקוי התא יכולים להיעשות ללא בעייה, במקרים של עובש בהחלט רצוי להחליף את התא, הזפק בחלקו עם אויר אבל זה לא מעיד על בעייה, האויר יתרוקן.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אוקיי, תודה רוני ואלי.. תמונה
mor_loft
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי mor_loft »

שירלי אני לא רואה שום בעיה לא בגוזל ולא בתא,כמובן שאם התא מלוכלך (ואני לא רואה שהתא שלך מלוכלך ברמה של להחליף או לנקות כרגע),אז מחליפים תא ושמים נסורת ומחזירים את הגוזלים למקום...הייתי בדרום אמריקה לפני 4 שנים אז עשינו טיול שבוע שלם ביערות שם והראו לנו איך הם מטפסים לעצים בגובה של 20 מטר ומוצאים את הגוזלים של הארות ותוכים אחרים ומשפצים להם אותם ומנקים ומחזירים אחרי זה אותם וההורים ממש לא נוטשים (: ההפך יותר קל להם! זה סתם לידע כללי חחח.
בכל אופן הגוזל יפה מאוד ונראה בריא גם,את עושה עבודה טובה ,וגם ההורים חחח (;
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תודהתמונה

התא יחסית נקי כי ההורים מתאפקים ומלשלשים בחוץ, אבל אם תשים לב בפינה הימנית למטה התחיל להתפתח עובש,
אם זה לא נחשב רמה של להחליף אז מה כן?תמונהגם היה ריח לא נעים בתא בגלל שאריות המזון..

בכל מקרה זו פעם ראשונה שיש לי גוזלים אז אם משהו נראה לי לא בסדר אני מעדיפה לשאול ולהתייעץ.. ככה לומדיםתמונה
mor_loft
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי mor_loft »

ברור ,את צריכה לראות את התא של הזוגות של הדררות שלי (2 זוגות) בעונה זה קטסטרופה ,אבל נותנים לטבע לעשות את שלו אני בחיים לא מתערב כי אני יודע שטבע הרבה יותר גרוע והם מתרבים מצויין,יש נסורת? יש תא טוב? זהו לא צריך יותר מזה כל סבב לנקות טוב.כמובן שחס ושלום עם איזה גוזל לא מת בתא צריך להוציא לחטא טוב טוב ואז להחזיר.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

גם לדעתי הכל תקיןתמונה.
בנוגע לעובש,ניסית להוציא את העובש בלי להחליף התא או שהוא היה כבר דבוק והאפשרות היחידה היא להחליף תא ולנקות את העובש?
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”