ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ראיתי קוקטייל בן שלושה חודשים מרוט בראש ובגב ... מה לעשות?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: ronihoshen

ראיתי קוקטייל בן שלושה חודשים מרוט בראש ובגב ... מה לעשות?

שליחה על ידי ronihoshen »

הלכתי להסתובב בקניון ומתוך הרגל הלכתי לחנות חיות לראות אם הביאו תוכים חדשים:)
ופתאום ראיתי גוזל קוקטייל רגיל חמוד ויפה מאוד אבל בראש ובגב הוא היה מרוט ... שאלתי אם הוא האכלת יד ואמרו לי שכן וראיתי שהוא ניסה לטפס לי על החולצה ולעלות לי על האצבע אבל הוא היה חלש ... שאלתי כמה הוא עולה אמרו לי 200 שאלתי למה זה נראה שהוא מרוט אז המוכר אמר לי שהוא גוזל (כנראה לא מבין מהחיים שלו או שהוא חושב שהוא יצליח לעבוד עלי) אמרתי לו : נגיד ואני קונה אותו, יש לי כלוב בבית עם עוד שני קוקטיילים ... איך אני מביאה אותו הביתה? אז הוא אומר לי בקרטון אמרתי לעצמי לא נורא הבית שלי דקה מהקניון ...
עכשיו הוא נראה חמוד ושאני יכולה לעזור לו ולטפח אותו ... יש לי 200 ואני יכולה לקנות אותו ... ועוד 9 ימים יש לי יום הולדת אז אחרי היום הולדת אני יכולה לקנות לזוג כלוב רבייה ואז הוא יכנס לכלוב שנמצא אצלי עכשיו...
לדעתכם לקנות אותו? כי הוא נראה סובל שם ונותנים לו רק קערה עם תערובת בלי מים (יש לי תערובת ואני יכולה להעביר אותו לכופתיות)
ועד שאני אביא את הכלוב לזוג איפה אני אשים אותו?

תודה מראש
רוני :)

נ.ב כל הקטע של הלקחת אותו ולטפל בו הוא השראה משירלי ופיצי ... הם עשו לי חשק להציל תוכי תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

Re: ראיתי קוקטייל בן שלושה חודשים מרוט בראש ובגב ... מה לעשו

שליחה על ידי avihupilo »

אל תכניסי אותו לכלוב עם הזוג קוקטיילים כי יש מצב שהוא חולה והוא ידביק לך את הזוג....
גם אני הייתי מנסה להציל אותו אבל בכלוב נפרד. תמונה
כל הכבוד
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אין לו כלי מים בכלוב? הם נורמליים? תמונה
אני מקווה שאמרת לו לשים מים שלא יתייבש...יכול להיות שגם בגלל זה הוא חלש
יכול להיות שהוא חולה ולא ישרוד לכן צריך לקחת הכל בחשבון, ההחלטה היא שלך

אם החלטת לקנות אותו אני ממליצה בחום כמו שאמרו לי - לשמור מרחק מהתוכים שלך, שיהיו בחדרים נפרדים
כשאת מטפלת בו תרחצי ידיים עם סבון ותחליפי חולצה (לפחות) לפני שאת מתקרבת לתוכים שלך
לא לערבב בין כלי האוכל שלהם, בקיצור שלא יהיה שום קשר בינו לבין התוכים שלך
את יכולה בינתיים לשים אותו בקופסת קרטון גדולה (כשה"גג" פתוח לגמרי) ככה לא תהיה עליו רוח וגם אין סכנה שהוא יסתובב ללא השגחה.
או אם יש לך כלי פלסטיק גדול כמו גיגית כזו זה גם טוב ובהמשך תעבירי אותו לכלוב

עריכה: אם הוא באמת צעיר ופעיל יחסית לדעתי הוא לא חולה, רק נמרט ע"י ההורים כשהיה גוזל
תבדקי את פתח הביב, אם מלוכלך או נקי, הפרשות מהעיניים או מהנחיריים - אם אין והכל נקי אני מאמינה שהוא לא חולה
אבל שוב אי אפשר לדעת במאה אחוז אז צריך לשמור על היגיינה
תעדכני תמונה
סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה

אני אמרתי לו כמובן לשים מים והוא אמר שהוא ישים אני אלך שוב יותר מאוחר לבדוק אם הוא שם ...
הקטע הוא שהוא לא מרשה להרים אותו ... הסתכלתי על הנחיריים והעיניים ואין הפרשות ..
רציתי להרים אותו לבדוק את הביב (הווטרינרית המליצה תמיד לבדוק)
אבל ברגע שקירבתי את האצבע לתוכי במוכר אמר לי שאסור להרים (ואם אני אקנה אותו?! תמונה)
הוא היה מעל הקופסאות (אפילו לא כלוב רגיל) והוא פשוט הלך על ה"משטח" וכמעט נפל כל הזמן ...
וליד הערמת קופסאות ראיתי כלוב ממש פיצקי! צפווף נורא ..
שאלתי מה זה הכלוב הזה אז הוא אמר : עם זה הביאו אותו לכאן (פשוט התעללות תמונה)
אבא שלי מפחד עלי כי פעם אחרונה שמת לי תוכי הייתי באבל שבוע תמונה! אני אנסה ויעשה קצת פאפי פייס תמונה ואני בטוחה שהוא יסכים ... יש לי קופסאות נעליים בכמויות! אני יכולה למצוא לו מקום ... אני ממש רוצה להציל אותו אבל אני מתלבטת ביני לבין עצמי מה לעשות תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

טוב שאמרת לו.

לפני שאת קונה אותו תקחי כל דבר בחשבון, אם הוא חולה ומצבו יתדרדר או אם הוא בריא.. בטוחה שהוא ישמח להגיע לבית חם אבל לא
לשכוח שזה עוד אחריות לטפל בתוכי נוסף. אז תחשבי על הכל טוב טוב ורק אז תקבלי החלטהתמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

מסכימה עם קודמיי.
קודם כל, כל הכבוד שבכלל חשבת להציל אותו.
דבר שני, כמו ששירלי אמרה את צריכה לקחת את כל האופציות בחשבון. גם את האופציה שהוא עלול למות, וגם את האופציה כמובן שאם הוא לא חולה אז הוא יהיה אצלך כמה שנים טובות.
עוד משהו- אין דבר כזה אי אפשר להחזיק.. אם אי אפשר להחזיק אולי הוא מסתיר ממך משהו. תגידי לו שאת מעוניינת לקנות את התוכי ולתת לו רמת חיים ואת רוצה להחזיק אותו ולראות אם הוא חברותי, אם הוא בריא אחרת את לא קונה.
תציבי לו עובדה ולא תהיה לו ברירה. או שתבואי עם אחד ההורים ואז כשתהיי עם מבוגר הוא ייקח אותך ברצינות. אולי הוא חושב שאת לא רצינית ובגלל זה לא נותן לך.
מה שלא יהיה -בהצלחה.תמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה

אני הלכתי אליו עם אבא שלי לא סתם ... והתעניינתי ושאלתי בן כמה הוא ואבא שלי היה איתי באותו ראש ושאלתי אם אני אקנה אותו איך אני אקח אותו הביתה וכל מיני כאלה והוא הבין שאני רוצה לקנות ואז כשבאתי להרים אותו פתאום הוא אמר : אסור להריםתמונה הייתי בשוק! אתה רוצה למכור או להסתיר סודות?! תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

זה חשוד. תגידי לו אני מעוניינת לקנות את התוכי אבל לא על עיוור.. אני רוצה קודם כל לראות שהתוכי חברותי ולא חולה או משהו.
איך אפשר לקנות תוכי מבלי להרים אותו? תמונה
תמונה

סמל אישי של משתמש
ronihoshen
בקיעה
בקיעה

שאלתי למה אי אפשר להרים אז הוא אומר : התוכי מתבייש ומפחד תמונה מה נסגר עם הבן אדם הזה חחחח תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

אה וגם אחרי שתקני אותו הוא יתבייש ויפחד? זה רק אומר שהוא מסתיר משהו. או שהתוכי לא חברותי או שהוא חולה.
בכל אופן אם את באמת מעוניינת להציל אותו. אז אם הוא חולה זה רק לטפל בו ולקחת אותו לוטרינר. ואם הוא לא חברותי אז בעזרת חום ואהבה אני מאמינה שהוא יתרגל במיוחד בגלל שהוא צעיר.
תמונה

שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”