ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מזון למיינה
מנהל: מפקחים
מזון למיינה
שלום,יש לי ציפור מיינה שמאוד אוהבת לאכול עגבנייה וקראתי שאסור לתת להם מזון עם ברזל כי הם רגישים לזה אז רציתי לדעת עם אפשר לתת לו עגבנייה כי ניראלי שיש בה הרבה ברזל ומה עוד אפשר לתת לו לאכול חוץ מבונזו כי כבר יש לו תודה מראש לעונים.
Re: מזון למיינה
לידיעה כללית - מיינה אסורה בגידול ואחזקה על פי חוק.
לשאלתך, אפשר להאכיל באורז חום מבושל ללא תבלינים, ירקות המכילים מעט ברזל, לבן של הביצה קשה.
ישנו מזון למיינה (כופתיות) שנקרא ביו קומפלט) של חברת נוטריברד.
כמובן שהסבר הינו הסבר כללי וכמובן שאיננו מעודדים אחזקת חיות שנחשבות למוגנות או אסורות בגידול.
לשאלתך, אפשר להאכיל באורז חום מבושל ללא תבלינים, ירקות המכילים מעט ברזל, לבן של הביצה קשה.
ישנו מזון למיינה (כופתיות) שנקרא ביו קומפלט) של חברת נוטריברד.
כמובן שהסבר הינו הסבר כללי וכמובן שאיננו מעודדים אחזקת חיות שנחשבות למוגנות או אסורות בגידול.
כן אני יודע שאסור להחזיק אותה על פי חוק פשוט הוא עדיין לא מסתדר בכוחות עצמו והוא היה בסכנה אז לקחתי אותו עד שהוא יגדל והסתדר אבל התכוונתי בשאלה עם מותר לתת לו עגבנייה?
בירקות ירוקים יש יותר ברזל מאשר בעגבנייה (תרד, שמיר, פטרוזיליה כוסברה...) אבל בכל מקרה עדיף לא לתת בהפרזה
לפי ויקי הם אוכלים גם זרעים ופירות. תנסה לתת לו תערובת זרעים כמו של פינקים ותוכונים (בלי גרעיני חמנייה חריע וכל הגרעינים הגדולים)
וכל מיני פירות
ועדיף שתקנה לו את הכופתיות של נוטריבירד שמתאימות למיינה מאשר לתת לו מזון של כלבים
לפי ויקי הם אוכלים גם זרעים ופירות. תנסה לתת לו תערובת זרעים כמו של פינקים ותוכונים (בלי גרעיני חמנייה חריע וכל הגרעינים הגדולים)
וכל מיני פירות
ועדיף שתקנה לו את הכופתיות של נוטריבירד שמתאימות למיינה מאשר לתת לו מזון של כלבים
תודה אני ינסה