ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מזון למיינה

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tomi
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

מזון למיינה

שליחה על ידי tomi »

שלום,יש לי ציפור מיינה שמאוד אוהבת לאכול עגבנייה וקראתי שאסור לתת להם מזון עם ברזל כי הם רגישים לזה אז רציתי לדעת עם אפשר לתת לו עגבנייה כי ניראלי שיש בה הרבה ברזל ומה עוד אפשר לתת לו לאכול חוץ מבונזו כי כבר יש לו תודה מראש לעונים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: מזון למיינה

שליחה על ידי eli_lea »

לידיעה כללית - מיינה אסורה בגידול ואחזקה על פי חוק.

לשאלתך, אפשר להאכיל באורז חום מבושל ללא תבלינים, ירקות המכילים מעט ברזל, לבן של הביצה קשה.
ישנו מזון למיינה (כופתיות) שנקרא ביו קומפלט) של חברת נוטריברד.

כמובן שהסבר הינו הסבר כללי וכמובן שאיננו מעודדים אחזקת חיות שנחשבות למוגנות או אסורות בגידול.
tomi
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tomi »

כן אני יודע שאסור להחזיק אותה על פי חוק פשוט הוא עדיין לא מסתדר בכוחות עצמו והוא היה בסכנה אז לקחתי אותו עד שהוא יגדל והסתדר אבל התכוונתי בשאלה עם מותר לתת לו עגבנייה?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

בירקות ירוקים יש יותר ברזל מאשר בעגבנייה (תרד, שמיר, פטרוזיליה כוסברה...) אבל בכל מקרה עדיף לא לתת בהפרזה

לפי ויקי הם אוכלים גם זרעים ופירות. תנסה לתת לו תערובת זרעים כמו של פינקים ותוכונים (בלי גרעיני חמנייה חריע וכל הגרעינים הגדולים)
וכל מיני פירות
ועדיף שתקנה לו את הכופתיות של נוטריבירד שמתאימות למיינה מאשר לתת לו מזון של כלבים
tomi
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tomi »

תודה אני ינסה
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”