ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי (אקלקטוס) לא חברותי - יש חיה כזאת?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי (אקלקטוס) לא חברותי - יש חיה כזאת?

שליחה על ידי eli_lea »

את מוזמנת להתעלם מהערותיי, אין לי בעייה עם זה. לי אישית יש בעייה עם בעלי מקצוע שמתיימרים לדעת הכל גם אם אין להם ניסיון מוחשי
ומשיאים עצות שעלולות לגרום נזק. מאחר ואיני יודע במי מדובר ( ובאמת לא איכפת לי) אז אי אפשר להגיד שהערותיי מכוונות או נועדו לפגוע.
כמובן שאיש אינו מחוייב לקבל את דעתי וכל אחד ( כולל וטרינרים) יכולים לסתור את המלצותיי.

נחזור לתוכים שלך תמונה
לאחר שתפרידי ביניהם בכלובים נפרדים תדאגי שבין הכלובים יווצר מרווח שלא יאפשר מעבר של התוכים מכלוב לכלוב, לפחות לא בקלות.
כמו שהצעתי קודם לכן מומלץ שבחלק מהיום לפחות התוכים ישהו בתוך הכלוב. זה למשל זמן מצויין כדי להתעסק עם כל תוכי בנפרד.
עדיף להוציא את האקלקטוס מהסביבה של הכלוב ושל שקשוקה לסביבה שונה שקטה יותר שתעשי לו היכרות עימה מספר פעמים לפני כן.
את יכולה בהתחלה להכין בחדר אחר למשל מגבת על שולחן, בפינה של השולחן תניחי מספר פקקים של בקבוקי בצבעים, קערית קטנה עם פירות ( אמרת שהוא אוהב יותר מגרעינים) וכו'. תניחי את צ'ופצ'יק על המגבת תשבי ליד ותציעי לו פרי.
תנסי לבחון את התגובות שלו ותתקדמי בקצב שלו.
תני לו להרגיש בטוח ומשוחרר ושאינך כופה עליו מגע או פעולות שאינו חפץ בהן. בשביל הקשר הראשוני זה יכול להיות מצויין.

עם שוקה את יכולה לעשות כל דבר שאת רגילה לעשות איתה כאשר צ'ופצ'יק בכלוב או מעליו.
החיבור בין שניהם צריך להיות הדרגתי מאוד תוך כדי שאת יוצרת קשר טוב עם צ'ופציק.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

תודה רבה אלמוגי!!
אני מקווה היום לרכוש כלוב ולהתחיל עם ההפרדה,
מקה שזה לא ילחיץ אף אחד מהם... (עוד כלוב להתרגל איליו בנוף..).

כמה זמן את חושבת שהמצב הזה צריך לקחת?
איך אדע שהגיע הזמן להפגיש בניהם?
גם את עשית כך עם הזוג שאצלך?

תודה רבה ועדכן כשיהייה חדש!!
יונית
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

היי אלי, לא שמתי לב שתגובתך גלשה לעמוד נוסף.

חשוב לי לציין שבעלי המקצוע עימם אני מתייעצת הם אנשים בעלי ניסיון רב והסמכה מוכחת, אחרי שנים של לימודים והתמחות בבעלי כנף. כולם מגדלים תוכים כבר שנים, ולצורך העניין, גם לוטרינר ישלי ש תוכים מזנים רבים בביתו הפרטי- ביניהם גם אקלקטוסים.
אני מעריכה אותם כשם שאני מעריכה אותך וזה לגיטימי שיהיו דיעות והמלצות שונות - כל אחד לפי ראות עיניו.
וגם אם חלה טעות, או ניתנה עיצה שנכונה- אך אולי ולאוו דווקא לתוכי הספציפי שלי - מאחר והתוכים האלו יקרים לליבי, אנסה ואעשה הכל בכדי שתנאי הגידול יהיו אופטימליים ושלא ייחסר להם דבר!

תודה על התגובה המפורטת וההסברים, בהחלט אנסה אותם!

אהבתי את הרעיון עם הפירות (זה לא מוזר שהוא מעדיף אותם על גרעינים??), אך לא הבנתי לשם מה הפקקים.. למשחק?
אנסה זאת ברגע שיהייה כלוב נוסף והפרדה.

בנוגע למרחק בין הכלובים- אם הכלוב כרגע נמצא בסלון, את הכלוב השני לשים בצד השני של הסלון (הצד המרוחק)?
או בחדר אחר לחלוטין?

לא הבנתי את ההיכרות של צ'ופצ'יק עם הסביבה החדשה- כתבת שאכיר לו את הסביבה החדשה כמה פעמים לפני כן- לפני המעבר אליה? לא להכניסו ישר לכלוב החדש?

ושאלה אחרונה- שקשוקה שלי סקרנית מאוד. אם היה אפשר הייתי נותנת לה הסמכה של שב"כניקית. היא יסודית ואוהבת להבין ולדעת כל דבר על בוריו. כשיבוא כלוב חדש לבית, אני מניחה שהיא תזנק עליו (כשייתאפשר לה) ותתחיל לחקור אותו לאורכו ולרוחבו...
אני תוהה אם לאפשר לה את זה, או לא לתת לה להתקרב איליו? לאפשר לה לחקור את הכלוב כשצ'ופצ'יק בתוכו? או כשהוא ריק (וצ'ופצ'יק בחדר אחר אולי...?)

שוב, המון תודה על העזרה והעיצות!!
יונית.
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

היי יונית, אספר לך איך זה נעשה אצלי:
הזכר היה אצלי ראשון, וכחודשיים לאחר מכן הבאתי את הנקבה. שני הכלובים היו אצלי בחדר עם מרחק קטן ביניהם. התוכים יכלו ליצור קשר עין ולקשקש ביניהם.
כל אחד הייתי מוציאה בנפרד כשהשני רואה.
בהדרגה קירבתי את הכלובים עד שהיו צמודים. כשקיבלתי רושם שהשניים מתקשרים יפה ואף מנסים להגיע לכלוב השני בעזרת המקור התחלתי להוציא את שניהם יחד כאשר מקום המפגש ביניהם היה נייטרלי, על המיטה או משהו, לא ממש ליד הכלובים.
הייתי מצ'פרת את שניהם יחד ומשחקת איתם. עם הזמן גם נתתי לכל אחד לחקור את הכלוב של השני.
השלב הסופי היה מעבר לכלוב המשותף שנמצא בגינה, כלוב בגודל 2*1*1 שהם הועברו אליו רק לאחר ששוכנעתי לגמרי שהם מסתדרים.

ולכן הזכרתי קודם את עניין המרחב- אצלי גם כשהם בכלוב גדול כזה, עדיין לפעמים פתאום רבים על משהו ואז כל אחד תופס את הפינה שלו וזה חשוב מאוד.

ממליצה לך לפעול באותו סגנון, וכמובן להגדיל את הכלוב (:
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8192 כתב:היי אלי, לא שמתי לב שתגובתך גלשה לעמוד נוסף.

חשוב לי לציין שבעלי המקצוע עימם אני מתייעצת הם אנשים בעלי ניסיון רב והסמכה מוכחת, אחרי שנים של לימודים והתמחות בבעלי כנף. כולם מגדלים תוכים כבר שנים, ולצורך העניין, גם לוטרינר ישלי ש תוכים מזנים רבים בביתו הפרטי- ביניהם גם אקלקטוסים.
אני מעריכה אותם כשם שאני מעריכה אותך וזה לגיטימי שיהיו דיעות והמלצות שונות - כל אחד לפי ראות עיניו.
וגם אם חלה טעות, או ניתנה עיצה שנכונה- אך אולי ולאוו דווקא לתוכי הספציפי שלי - מאחר והתוכים האלו יקרים לליבי, אנסה ואעשה הכל בכדי שתנאי הגידול יהיו אופטימליים ושלא ייחסר להם דבר!

בכל זאת אנו דנים בהערה שלי וזה מעולה. המטרה היא לא לקבל את העצות של כולם ( כולל שלי ) כתורה מסיני.
אני בקשר הדוק עם לא מעט וטרינרים וחלקם גם נותנים מענה באתר. אני חושב שכולם מלומדים מכירים ועושים את עבודתם נאמנה אבל
גם טועים. זה לא סותר את היותם וטרינרים טובים. לעיתים הטעויות גורמות נזק מועט ולעיתים נזק גדול מאוד. גם אני הייתי בין אלה שקיבלתי בעבר הצעות שעלו לי בחיי גוזלים.
המטרה של הערות שלי אינם להשמיץ אדם כזה או אחר. ומאחר ולא הזכרת שמות הרשיתי לעצמי להעיר את ההערה.
המטרה העיקרית של ההערות שאני מידי פעם מוסיף לתגובות אמורות לפקוח את עיניהם של המגדלים והקוראים. לגרום להם להבין שאין
תחליף לחושים שלהם. אני למשל יכול לייעץ לך על סמך מה שאת כותבת ועל סמך התחושות שאני מקבל מהמצב. לצערי לעולם לא אקבל תמונה מושלמת ולכן לעיתים העצה שלי יכולה להינתן על סמך הצגה שגויה של הדברים או חוסר הבנה ממני של התמונה המלאה.
ולכן, על אף שאני ממליץ לעשות כך או כך, או שוטרינר כלשהו ( גדול ונישא ורם ככל שיהיה) יציע לך הצעה כזאת או אחרת תלכי עם התחושות שלך, תבחני את המצב דקה אחר דקה ותוכלי באמת לבחור בדרך ובגישה הנכונה.
את הכיוון אני יכול לתת ואחרים כמוני יכולים לתת את את הבחירות שלך תעשי תמיד בעצמך.

לשאלותייך בכוונה לא לפי הסדר ששאלת..
8192 כתב:לא הבנתי את ההיכרות של צ'ופצ'יק עם הסביבה החדשה- כתבת שאכיר לו את הסביבה החדשה כמה פעמים לפני כן- לפני המעבר אליה? לא להכניסו ישר לכלוב החדש?
התכוונתי ב "הסביבה החדשה " לשלב שבו את לוקחת את התוכי לחדר או למקום שקט שלא בסביבת הכלוב וצ'ופציק, כדי שהתוכי יהיה רגוע יותר כדאי להכיר לו את החדר פעמים מספר לפני שיושבים עימו ויוצרים עימו קשר ע"י מתן צ'ופרים ומשחקי.
שוב, יתכן שאני נוטה לקיצוניות בהתנהגות התוכי והוא כבר בפעם הראשונה שתקחי אותו ותניחי אותו על המגבת ליד הפירות הטעימים לו ירגיש "בבית" אבל כמו שכתבתי למעלה את אמורה להתקדם לפי הרגשתך.

8192 כתב:האהבתי את הרעיון עם הפירות (זה לא מוזר שהוא מעדיף אותם על גרעינים??), אך לא הבנתי לשם מה הפקקים.. למשחק? אנסה זאת ברגע שיהייה כלוב נוסף והפרדה.
המטרה בהנחת הפירות בכלי על השולחן ליצור לתוכי אוירה טובה. התוכי יכול להגיד לעצמו..."מה עכשיו? מה אנחנו הולכים לעשות כאן? האם זה יהיה נעים או שמסוכן? יש כאן בחדר דברים שיכולים להיות לי מסוכנים..אממ הדבר הזה בצורת חזיר יבלות שתלוי מהתקרה ומאיר מהעין נראה לי חשוד... אמממ יאמי פירות שאני אוהב..זה כבר נראה לי הרבה יותר טוב." תמונה
טוב אולי לא בדיוק ככה אבל בסך הכל זה מה שעובר לתוכים בראש. מתוך כך שהתוכי זו חיה שהאינסטינקטים מהטב טבועים בה חזק היא תחפש מסביבה את הסכנה. צריך לא לשכוח זאת.

תוכים מאותו מין ומאותו סוג יכולים להיות בעלי טעם שונה. זה תלוי גם כיצד גמלו אותם. אני יכול להתערב מבלי לדעת מהיכן רכשת שת התוכי שבתהליך הגמילה התוכי הואכל בפירות. לרוב זה יוצר השפעה לגבי התזונה של התוכי בעתיד.
בסופו של דבר כשחושפים את התוכי ליותר ויותר סוגי מזונות חלק גדול מהם הוא יאכל.
אגב מניסיוני טעמם של התוכים משתנה, מזונות שלא היו נאכלים לפתע נאכלים ואהובים יותר ממזונות אחרים שהיו נטרפים.
מלבד הכופתיות אני ממליץ להמעיט בתערובות לאקלקטוסים ודווקא לשים דגש על הירקות והפירות.
8192 כתב:בנוגע למרחק בין הכלובים- אם הכלוב כרגע נמצא בסלון, את הכלוב השני לשים בצד השני של הסלון (הצד המרוחק)?
או בחדר אחר לחלוטין?
לא רואה צורך שיהיו מרוחקים במידה רבה, בסך הכל המטרה הסופית היא שהם יתקרבו זה לזו וישחקו יחדיו. לכן הם יכולים עדיין להישאר בטווח ראייה אך בצורה כזו שכשאת משחררת את שניהם מהכלובים וכל אחד נמצא על הכלוב שלו הם לא יוכלו לעבור מכלוב לכלוב.
8192 כתב:ושאלה אחרונה- שקשוקה שלי סקרנית מאוד. אם היה אפשר הייתי נותנת לה הסמכה של שב"כניקית. היא יסודית ואוהבת להבין ולדעת כל דבר על בוריו. כשיבוא כלוב חדש לבית, אני מניחה שהיא תזנק עליו (כשייתאפשר לה) ותתחיל לחקור אותו לאורכו ולרוחבו...
אני תוהה אם לאפשר לה את זה, או לא לתת לה להתקרב איליו? לאפשר לה לחקור את הכלוב כשצ'ופצ'יק בתוכו? או כשהוא ריק (וצ'ופצ'יק בחדר אחר אולי...?)
אני הייתי מונע ממנה לטייל על הכלוב של צ'ופציק במיוחד אם הוא בפנים. צ'ופצ'יק צריך להגיש בטוח בכלוב וזה ששקשוקה תסתובב סביבו כשהוא בפנים לא יתרום לכך.

לגבי הפקקים, הבנת נכון את כוונתי, אצלי למשל הגוזלים בשלבי גמילה והגמולים מתים על הפקקים והחרוזים הצבעוניים, אוהבים לשחק עימם, לכן הצעתי לך להשתמש בהם. על אותו עיקרון אם יש לתוכי משחק אהוב אפשר לקחת אותו ולאפשר לו לשחק עימו על השולחן.
Untitled.jpg
אם אני אסכם לך את העיקר זה שכל תוכי בכלוב שלו. לכל תוכי את נותנת יחס בנפרד ( בשלב ראשון) כאשר עם צ'ופצ'יק את יוצרת מערכת יחסים של בניית אמון וקירבה ( הוא זקוק לזה מאוד בתקופה הראשונה) ע"י כך שבזמן שאת מקדישה לו את מנתקת אותו מהאיזור של שקשוקה ודעתו אינה מוסחת בגללה. את נמצאת איתו במקום שקט, משחקת עימו מעט נותנת צ'ופרים מדברת אליו ואף מנסה להעלותו על היד ולהורידו מהיד בפקודה.
אגב, עלה ורד הינה פעולה שמאוד עוזרת לקשר.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

היי והמון תודה על הפירוט!!
אז כמו שתיכננתי, רכשתי כלוב נוסף, והתחלתי את תהליך ההפרדה.

עידכון, ודברים ששמתי לב אליהם:

כל תוכי שנמצא "בפנים" בזמן שהשני "בחוץ", אני שמה לב שאינו שקט, ו"משתולל" בכלוב שלו. כאילו הם מקנאים אחד בשני.
דבר נוסף- כל תוכי שנמצא בחוץ ישר רץ לכלוב השני. גם עם מעבר בין הכלובים לא פשוט, גם צ'ופצ'יק וגם שקשוקה "מחפשים" את הכלוב הנגדי... צ'ופצ'יק אולי התרגל לכלוב הישן- של שקשוקה ורוצה אולי "לחזור"? ושוקה, כמו שאני מכירה אותה- פשוט סקרנית וחוקרת.
אני מנסה להסיח את תשומת הלב של כל תוכי שנמצא בחוץ, עם שקשוקה זו לא בעיה כי היא שמחה שאני לוקחת אותה, ועם צ'ופצ'יק זה קצת יותר קשה.. הוא עדיין מפחד ולא מעוניין במגע.
אגב, אני גם לא בטוחה שטוב לו הכלוב החדש הוא נראה מפוחד שם.. אבל זו פרשנות שלי .

בנוגע לחיברות- אני אכן לקחתי את צ'ופ לחדר נפרד כפי שאלי הציע, עם פירות וגרעינים וצעצוע (יש לו איזה שרוך עם חרוזים מעץ שהוא משוגע עליו..) אבל בפעמיים שעשיתי את זה הוא לא התעניין בכלל בצעצוע או באוכל, כשנתתי לו גרעין הוא החזיק אותו במקור בלי לעשות עם זה כלום במשך איזה כמה דקות ובסוף הפיל אותו. בתפוחים שבד"כ הוא זולל- הוא גם לא נגע.
הוא עשה סיבוב בחדר לבד, ניסה לעוף קצת, הביע הרבה עניין במראה (השתקפות זה מעניין) והסכים לעלות לי על היד ולרדת יפה. לא כפיתי עליו כלום ובעיקר דיברתי איליו ושרתי לו וניסיתי שיהיה לו נעים. הוא היה נראה מתוח. רק על היד שלי הוא הרגיש אולי טיפה יותר נעים אבל זה קרה רק בחדר.
אחרי 20 דק פתחתי את הדלת והוא פשוט "טס" מהחדר... :(

זהו בינתיים,
תוהה אם עשיתי דבר נכון ולא הכנסתי בטעות את צ'ופ לעוד טראומה...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8192 כתב:כל תוכי שנמצא "בפנים" בזמן שהשני "בחוץ", אני שמה לב שאינו שקט, ו"משתולל" בכלוב שלו. כאילו הם מקנאים אחד בשני.
דבר נוסף- כל תוכי שנמצא בחוץ ישר רץ לכלוב השני. גם עם מעבר בין הכלובים לא פשוט, גם צ'ופצ'יק וגם שקשוקה "מחפשים" את הכלוב הנגדי... צ'ופצ'יק אולי התרגל לכלוב הישן- של שקשוקה ורוצה אולי "לחזור"? ושוקה, כמו שאני מכירה אותה- פשוט סקרנית וחוקרת.
זה מצב טבעי שיחלוף עם הזמן, לכן גם אמרתי לך קודם לכן להפריד בין הכלובים כדי שלא יתאפשר להם לעבור מכלוב לכלוב.
יש מצבי קינאה ולכן צריך להקפיד ולחלק את תשומת הלב בצורה נכונה.
8192 כתב:בנוגע לחיברות- אני אכן לקחתי את צ'ופ לחדר נפרד כפי שאלי הציע, עם פירות וגרעינים וצעצוע (יש לו איזה שרוך עם חרוזים מעץ שהוא משוגע עליו..) אבל בפעמיים שעשיתי את זה הוא לא התעניין בכלל בצעצוע או באוכל, כשנתתי לו גרעין הוא החזיק אותו במקור בלי לעשות עם זה כלום במשך איזה כמה דקות ובסוף הפיל אותו. בתפוחים שבד"כ הוא זולל- הוא גם לא נגע.
הוא עשה סיבוב בחדר לבד, ניסה לעוף קצת, הביע הרבה עניין במראה (השתקפות זה מעניין) והסכים לעלות לי על היד ולרדת יפה. לא כפיתי עליו כלום ובעיקר דיברתי איליו ושרתי לו וניסיתי שיהיה לו נעים. הוא היה נראה מתוח. רק על היד שלי הוא הרגיש אולי טיפה יותר נעים אבל זה קרה רק בחדר.
הערתי לגבי זה וכתבתי על כך שיש להכיר לצ'ופ את הסביבה החדשה. המצב כרגע שהוא אינו נינוח מאחר ואינו מכיר את הסביבה וחש חוסר ביטחון.
שימי לב לכך שצ'ופ מחפש את קירבתך ועולה לך על היד אחר ובמקום החדש את זו שגורמת לו להרגיש בטוח.

צריך לתת מעט זמן כדי לדעת באמתץ כיצד התוכים מקבלים את השינויים וכיצד הם מתרגלים לכך. תמשיכי עם צ'ופ, ברגע שהוא יכיר יותר את הסביבה הוא ירגיש חופשי יותר לאכול ולשחק.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

שלום שוב !
בשבועות האחרונים המשכתי עם צ'ופצ'יק בחדר עם אוכל וצעצועים כמו שהצעתם לי כאן, אבל ככל שעובר הזמן אני מתחילה לדאוג- כלום לא משתנה !!!!
צ'ופצ'יק עדיין מפחד ממני, אפילו שיש לו כלוב משלו, אפילו שאני לוקחת אותו ל"זמן איכות" איתי..
כשאני מתקרבת לכלוב שלו הוא עדיין בורח ממני ומנסה שלא ארים אותו על הידיים,
כשהוא איתי בחדר הוא אמנם עולה עליי ליד אבל כשהוא מבין שזה למשחק ולא כדי שאחזיר אותו לכלוב הוא עף לפינה ונעמד עם הפנים לקיר. הוא "מתכווץ" כשאני מלטפת אותו....
אני באמת לא יודעת מה לעשות, זה מרגיש כאילו אני מתעללת בו עם כל ליטוף ונשבר לי הלב!

הכי "חברותי" שיצא לי איתו בינתיים זה כשהאכלתי אותו סלרי מהיד שלי אבל כשהוא עמד על המקל בכלוב שלו. זה היה "שיא".
צ'ופ אצלי כבר חודש וחצי, זה לא מוזר??? אני באמת משתדלת לעשות הכל כמו שצריך...

תופעה מקבילה שמתרחשת זה ששקשוקה פתאום נהיית סופר- חברותית! היא תמיד הייתה חברותית ואוהבת מגע וסקרנית, אבל לאחרונה אני שמה לב שהיא ממש "קוראת" לי, נעמדת בקצה הכלוב שקרוב אליי ומרימה רגל- כאילו מזמינה אותי לקחת אותה, כשאני מדברת לצ'ופצ'יק היא ישר עושה קולות כדי "להסיח" את תשומת ליבי..

בכל אופן, אשמח לשמוע עיצות בנוגע לצ'ופצ'יק הלא חברותי הקטן שלי.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המצב יכול להיות כתוצאה של צירוף מספר מקרים, האחד תהליך ההחתמה, השני אופיו של התוכי .
קשה לשנות את אופיו של התוכי ולהפוך אותו לתוכי שאוהב מגע וליטופים אבל אם תשאלי אותי אם זה אפשרי אז אומר לך שבהחלט זה יתכן.
השאלה היא כיצד הוא מתנהג בדרך כלל ובכלוב, האם הוא תוכי פעיל, מקשקש, מנסה ליצור קשר או שמדובר בתוכי שמופנם ואינו יוצר קשר עם
הסביבה? האם כשאת מתקרבת לכלוב הוא נינוח, מתקרב לסורגים או שממשיך לעמוד במקומו מעט דרוך?

האם הוא מרגיש טוב כשהוא מחוץ לכלוב או מעדיף לשהות בתוך הכלוב?

יתכן מאוד ששקשוקה הופכת להיות חברותית יותר אלייך מכיוון שהיא מקנאה ורוצה להסב אליה את תשומת ליבך שלעיתים מופנית לצ'ופצ'יק.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

היי אלי ותודה על התגובה הזריזה !
בתחילת השירשור סיפרתי שבחרתי בצ'ופצ'יק כשלקחתי אותו מחוות הגידול כי הוא היה נראה לי "רציני"/ "בוגר". זה היה נראה לי ככה כי הוא לא השתובב עם שאר הגוזלים, הוא עמד זקוף ובטוח בעצמו והיה שקט מאוד. בזמנו, הנחתי שזה טוב לשקשוקה כי היא מאוד "בלגאניסטית" - סקרנית, משחקת ומשתובבת..
מההתחלה צ'ופצ'יק היה "מסוגר" כזה וזו גם הייתה הסיבה לתחילת השירשור- האם יכול להיות שבחרתי בתוכי לא חברותי (אם יש חיה כזאת בכלל)?!

לשאלותיך:
כשצ'ופצ'יק לבדו בכלוב הוא בסדר גמור. מטפח את הנוצות ומשחק בנדנדה שלו... כשאני פותחת את דלת הכלוב ומתרחקת הוא יוצא מהכלוב בכוחות עצמו, נעמד על המקל, מתמתח, אוכל, מסתרק, משחק בצעצועים וחוקר את הכלוב מבחוץ (עושה ממש טיולים לאורכו לרוחבו ולעומקו על גבי הסורגים) ונראה דיי נינוח.
הוא לא מתקשר כמו שוקה (היא כבר ממש מקשקשת דברים שמזכירים מילים.. מקוה שקרוב תתחיל לדבר), אבל לפעמים נפלטים לי אי אלו בירבורים קטנים ושקטים.
גם לפני שהוא נרדם הוא נוטה להשמיע קולות. באופן יחסי למה שהכרתי עם שוקה הוא מרגיש לי מאוד שקט.
לא נראה שהוא מנסה ליצור קשר עם אף אחד. מה שכן - הוא מנסה להגיע לכלוב של שוקה כל הזמן. או כי נוח לו שם יותר, או כי המים והאוכל שלה נראים לו אטרקטיביים יותר (למרות שהם זהים לחלוטין...) אבל הוא לא מחפש לא אותה ולא אותי.

העניין איתו הוא כשאני מתקרבת, כשאני מושיטה יד ללטף, כשאני נוגעת. אז הוא נלחץ, עומד כפוף, דרוך ומנסה להתחמק ממני.
אם אני לא מניחה לו ולוקחת אותו בכוח (דורש ממני כוחות נפשיים כי זה מרגיש לי כאילו אני עושה לו עוול) אז הוא לופת לי את היד בצורה מאוד הדוקה. כאילו הוא כולו מכווץ מפחד.
בהתחלה הוא גם היה נושך, זה עבר לו ועכשיו הוא פשוט מביע התנגדות. אם יש לו הזדמנות- הוא מזנק ועף חזרה לכלוב ומחפש שם מקום שהגישה איליו תהייה לי קשה. הוא מאוד מתוחכם בלמצוא מקומות כאלה..

אני מניחה אם כך, כמו שהנחתי בהתחלה שכפי שאתה אומר - זה פשוט האופי.
השאלה האם יש לי על מה לעבוד עם זה או פשוט להשלים עם זהמצב שיש לי תוכי שלא אוהב חברה...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”