ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ביצים ביצים ביצים לזוג ג'אקו.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: ביצים ביצים ביצים לזוג ג'אקו.

שליחה על ידי רז פרוזניק »

אז כרגיל ביצה אחת חסרה לא יודע למהתמונה
למזלי אני רואה שההורים מאכילים את הגוזלים כיוון שכאשר פתחתי את התא היום ראיתי שהזפק של לפחות אחד מהם (לא נראלי ששמתי לב שלשניהם יש זפק נפוח אלה ראיתי רק אחד מהם בבירור) נפוח כתוצאה מאוכלתמונה
יש ביצה אחת בנוסף לשני הגוזלים ואני רואה שהנקבה ממשיכה לדגור אליה, שמתי לב שפתחתי את תא ההטלה שהביצה "נראית" קלה כיוון שהיא זזה ממש בקלות וכאילו היא עלתה באוויר לשנייה (אולי דמיינתי את זה אבל לא יודע)תמונה
אז יש לי כמה שאלות:
ביצה אחת כבר לא נראתה כשבוע או שבוע וחצי אפילו, לא נראה לי שהיא בצד כי היום שמתי לב שהנקבה קמה אחרי שהיא הלכה לצד שכנראה הביצה שם אבל לא שמתי לב שהביצה שמה בדרך כלשהי אז הכי הגיוני שהיא נאכלה?
ביצה לא פוריה היא יותר קלה מביצה פוריה?
ביצה לא פוריה היא ממש ריקה? קראתי רצת היום וראיתי שבביצה לא פוריה יש רק חלמון אבל לא חסרים לה עוד דברים שקשורים לביצה פוריה לפחות משקל הגוזל שבביצה פוריה שאין בביצה לא פוריה?
שמתי לב שלגוזל אחד המקור העליון שלו או לפחות משהו עליו כתום נוזלי אני חושב והמקור התחתון שחור (לא צילמתי תמונה), מה זה יכול להיות?
יכול להיות שזה האוכל שההורים נותנים לגזול?
הגוזלים נראה לי ממש מלוכלכים זה יכול לפגוע בהם בדרך כלשהי למשל אם נדבק להם לכלוך לאף או לפה והם לא ינשמו חס וחלילה?
לפי החישוב שלי הביצה כבר הייתה צריכה לבקוע אתמול (28/4) ולא ראיתי סימני בקיעה אליה, אם זאת רציתי לשאול אם הביצה שחסרה הייתה אמורה לבקוע אתמול במקום הביצה שנמצאת אז יכול להיות שהביצה אם היא פוריה תבקע אכן בתאריך שלה ה-1 ל מאי?
תודה על כל העזרה עד שלב זה עזרתם לי מאודתמונהתמונה
תמונהמקווה לעוד גוזל אחד לפחותתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8290 כתב:ביצה אחת כבר לא נראתה כשבוע או שבוע וחצי אפילו, לא נראה לי שהיא בצד כי היום שמתי לב שהנקבה קמה אחרי שהיא הלכה לצד שכנראה הביצה שם אבל לא שמתי לב שהביצה שמה בדרך כלשהי אז הכי הגיוני שהיא נאכלה?
הגיוני בהחלט, או שנאכלה או שהיא קבורה בנסורת ואינך רואה אותה.
8290 כתב:ביצה לא פוריה היא יותר קלה מביצה פוריה?
לא ברמה כזאת שאתה תחוש בזה, אלא אם בדרך כלשהיא היא התרוקנה מהתכולה שלה ואז נותרת קליפה.

8290 כתב:ביצה לא פוריה היא ממש ריקה? קראתי רצת היום וראיתי שבביצה לא פוריה יש רק חלמון אבל לא חסרים לה עוד דברים שקשורים לביצה פוריה לפחות משקל הגוזל שבביצה פוריה שאין בביצה לא פוריה?
ביצה לא פורייה מכילה את כל מה שביצה פורייה מכילה אך היא לא מופרית ולכן מהתכולה של הביצה לא מתפתח גוזל.
8290 כתב:שמתי לב שלגוזל אחד המקור העליון שלו או לפחות משהו עליו כתום נוזלי אני חושב והמקור התחתון שחור (לא צילמתי תמונה), מה זה יכול להיות?
כנראה אוכל שנדבק לו למקור.
8290 כתב:הגוזלים נראה לי ממש מלוכלכים זה יכול לפגוע בהם בדרך כלשהי למשל אם נדבק להם לכלוך לאף או לפה והם לא ינשמו חס וחלילה?
בדרך כלל לא פוגע בהם, ההורים גם ינקו שאריות אוכל.

8290 כתב:לפי החישוב שלי הביצה כבר הייתה צריכה לבקוע אתמול (28/4) ולא ראיתי סימני בקיעה אליה, אם זאת רציתי לשאול אם הביצה שחסרה הייתה אמורה לבקוע אתמול במקום הביצה שנמצאת אז יכול להיות שהביצה אם היא פוריה תבקע אכן בתאריך שלה ה-1 ל מאי?
תמתין בסבלנות לפחות מספר ימים, יתכן שהביצה שנותרה הוטלה אחרונה ולכן היא עדיין לא בקעה.

בהצלחה.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

תודה רבה על התשובות
מקווה מאוד לעוד גוזל אחד בעזרת השם מהביצה שנשארהתמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נקווה, בהצלחהתמונה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

טוב אז היום אני מתכנן לבדוק את תא ההטלה בערך עוד שעה אני מקווה שבעזרת השם יהיה שם עוד גוזלתמונהתמונה
תאחלו לי בהצלחהתמונה
סמל אישי של משתמש
תומר מובדלי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תומר מובדלי »

רק הצלחות!
bvurth1511
בקיעה
בקיעה