ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

סקר בין המגדלים השונים בפורום - ההחתמות שלכם + סרטון.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

סקר בין המגדלים השונים בפורום - ההחתמות שלכם + סרטון.

שליחה על ידי shiponix »

תמונהאהלן לכולם,

עלה רעיון לפתוח אשכול שמתעסק בהבדלים שבין תוכים שונים בתהליך ההחתמה שלהם.
האשכול כמובן פונה לכל מי שעשה האכלות יד אבל בעיקרון כולם יכולים להנות ממנו.
הנה כמה שאלות, כמה שיותר הרחבה תעזור לכולנו ללמוד.

השאלון:
--------------------------------------------

1. איזה סוגים של תוכים יצא לך להחתים?
2. מה הם ההבדלים המשמעותיים בעינייך בין הסוגים השונים? (ניתן להתייחס ל: רעש, רגישות, חברותיות, ביקוש, גמילה וכד'.).
3. איזה סוגים של תוכים ברצונך להחתים בעתיד?
4. איזה תוכים שהחתמת השארת אצלך כהאכלת יד?
5. ציין סוג של תוכים שאתה יודע בוודאות שלא תרצה להחתים, פרט מדוע.

אדאג לענות מייד אחרי פתיחת האשכול כדי לעזור בהבנת השאלות.

תמונהוכדי לא לפתוח אשכול נוסף, הנה סרטון התפתחות ופרייפלייט שהכנתי לקוקוטיילים אצלי:

http://www.youtube.com/watch?v=uSsofV_jLLg
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: סקר בין המגדלים השונים בפורום - ההחתמות שלכם + סרטון.

שליחה על ידי נטליקי »

אשכול מעניין מאוד רעיון נהדרתמונה

לגבי ההחתמות אגיד מה החתמתי אבל קחו בחשבון שזה היה מלפני הרבה שנים ואני לא זוכרת הכל.

1) אני בעצמי החתמתי: תוכון, 2 ציפורי אהבה, דררה של בן דוד שלי וסנגל.
2) אם אתה מתכוון לסוגים שרשמתי בסעיף אחד אז עד היום הסנגל היה ההכי שקט וההכי חברותי, לציפור אהבה היה ביקוש יותר גבוה והתוכון נגמל הכי מהר.
3) ארצה להחתים ציפורי אהבה, אקלקטוס וקוקטיילים.
4) את כולם חוץ מהדררה.
5) קאקדו, לא מחוסר רצון אלא כי הוא נורא מרעישתמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shiponix »

נטליקי, תודה על ההתייחסות :-)
אני אענה גם כדי שיהיה יותר קל להבין את השאלות..

קוקוטייל, גרין צ'יק, פיץ' פייס.

2. מה הם ההבדלים המשמעותיים בעינייך בין הסוגים השונים? (ניתן להתייחס ל: רעש, רגישות, חברותיות, ביקוש, גמילה וכד'.).

קוקוטיילים - מאד מתפנקים, מאד חברותיים, נגמלים יחסית בקלות. חלקם רגישים יותר וחלקם פחות. ככלל הם אינם רועשים מבלי שתיהיה סיבה מיוחדת. יש ביקוש גבוה. והם אוכלים המון.
גרין צ'יק - המון אופי על גוזל קטן אחד. תוכי מקסים, מאד מתפנק. משתמש הרבה במקור ולכן חשוב לחנך כבר בתהליך ההחתמה. גמילה יחסית קלה - התרגל לכופתיות בקלות. ביקוש קצת קשה לי להגיד כי היה לי רק אחד. אוכל מעט יחסית. הוא מצייץ רוב הזמן אבל יודע גם להיות רועש כשיש סיבה חריגה.
פיץ' פייס - תוכי חכם מאד לגודלו, מתפנק מאד, אוהב המון תשומת לב ונחוש בדעתו לקבל אותה. מצייץ הרבה כבר מגיל צעיר. ממש קל בגמילה. גם פה לא יודע להעיד על ביקוש.

על פי סדר עדיפות: פיונוס, אלכסנדרין, אקלקטוס, ג'אקו, סנגל.

לצערי עדיין לא השארתי, עדיין לא החלטתי איזה רוצה.

כמו נטלי, גם אצלי גורם הרעש מאד מכריע. לא סאן קונייר, לא קאקדו וכד'.
תמונה
סמל אישי של משתמש
schafon
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: גדרה
שם פרטי:: שחף

שליחה על ידי schafon »

1. איזה סוגים של תוכים יצא לך להחתים?קוקוטייל ציפור אהבה וגרין ציק
2. מה הם ההבדלים המשמעותיים בעינייך בין הסוגים השונים? (ניתן להתייחס ל: רעש, רגישות, חברותיות, ביקוש, גמילה וכד'.).האמת שאני לא זוכר בכלל איך גמלתי אותם..אני עכשיו עם הגרין ציק צריך לגמול אותו אני מקווה שלא יהיו בעיות
3. איזה סוגים של תוכים ברצונך להחתים בעתיד?אני חושב גבוה אני מקווה שיצא לי להחתים גאקו..
4. איזה תוכים שהחתמת השארת אצלך כהאכלת יד? כל התוכים שהחתמתי גידלתי אותם אבל מסרתי אותם בגלל שאחותי הייתה אסמטית..
5. ציין סוג של תוכים שאתה יודע בוודאות שלא תרצה להחתים, פרט מדוע. שאלה טובה..
קאקדו..סיפרו לי שקצת יותר מידי אוכל או משו לא מדויק יכול להרוג אותו..חתיכת סיכון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אשכול מעניין ביותר,אני מקווה שהפעם תהיה היענות גם מצד מגדלים ומאכילים שלא מגיבים תמיד מסיבות כאלה ואחרות.
אני אגיב כמובן בהמשך.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

השאלון:
--------------------------------------------

אני אענה ומקווה שיצטרפו עוד חברים,אין צורך לומר שישנם כאן לא מעט חברים שהחתימו ואפילו אם מדובר בתוכון.

אני עונה בשמי אך לאה שותפה מלאה לטיפול ולהחתמות ואפשר לראות את הנכתב גם בשמה.
1.בתחילת דרכי החתמתי תוכונים ,פינק אורזייה שבקע במדגרה שבניתי ,דררות,קוקטייל,קוניור ננדייה ,גוזל מוסטאש שטרם גמילה הועבר לבעליו וכמובן גוזלי ג'אקו
לרוב.
2.אפשר לומר בוודאות שאין שני גוזלים גם אם הם מאותו אם ואב שאופיים שווה,כדי לענות על שאלותיך לדעתי המאכיל צריך להאכיל מספר
גוזלים כדי לקבל חוות דעת נכונה.
רעש-אני יכול לומר שמבחינת רעש הקוניור ננדיה היה תמונה,הוא רעש כמו שעשרים גוזלי ג'אקו ביחד לא רועשים.

גמילה-לא נתקלתי בבעיות גמילה מיוחדות,השיטה היא לתת לגוזלים להיגמל בזמנם ,אין ספק שהגמילה תלויה גם באופי וגם בקצב ההתפתחות ששונה מגוזל לגוזל,היו לי כבר גוזלים שבגיל חודשיים טחנו כופתיות כאילו אין מחר וכשהייתי ניגש עם המזרק הם היו מרימים כנף ואומרים לי "עזוב אותנו" ואחרים בגיל שלושה חודשים שטחנו כופתיות אבל היו במקביל מחפשים את המזרק.

רגישות-אם התכוונת לרגישות מבחינה בריאותית אני לא מוצא משהוא מיוחד שאני יכול להצביע עליו,יתכן מאוד שגוזל מסויים יהיה רגיש ופגיע כתוצאה מבעיות גנטיות או שההורים סובלים מתזונה לקויה/מחלה ואחרים יהיו בסדר גמור.
חברותיות-אני יכול לציין שהדררות שהאכלתי היו הכי מאתגרים,זה היה מין "לקום כל בוקר מחדש" בכל יום היית צריך לתת להבין
שאתה הבעלים כי נראה שהם היו מנסים את כוחם כל פעם מחדש,אומנם למספר דקות אך תמיד ניסו.

ביקוש-ביקוש זהו מושג שמשתנה יום יום רגע אחר רגע,אני אתן דוגמה פשוטה ,בעבר היה ביקוש גדול יותר לאקלקטוס לדוגמה,היום אתה יכול לראות שמחירי האקלקטוס ירדו לא במעט אך גם כאן יש עליות וירידות.אגב אני בטוח ש99% מרוכשי הקלקטוס אינם יודעים את סוגו
אך יודעים שיש להם אקלקטוס,כשאני אומר את סוגו אני מתכוון לתת מין או במה הוא מעורב.אקלקטוס נמכר כאקלקטוס וברוב המקרים לא ראיתי שהמוכרים מציינים את הסוג.אגב אני חושב שאם אתה מגדל כמות אדירה של גוזלים אז עניין הביקוש רלוונטי,אם אתה מגדל מספר גוזלים מועט ונחשב למגדל ולמחתים טוב לא תהיה לך בעייה של מכירה גם אם תדרוש מעט מעל המחירים המפורסמים ע"י סוחרים/מגדלים למינהם,אלו שמתפתים למבצעים או לחיסכון של מספר שקלים מבינים מהר מאוד שהזול עולה יקר,מי שגולש ברשת יכול לראות את "הודעות האבל" על הגוזלים שרכשו מייבואנים כאלה או אחרים במבצעי חג וכו'..

3.הייתי רוצה להחתים מכל הסוגים שיש,לא הייתי מתנגד גם היום להחתים סוגים קטנים ובינונים מאחר ואני אוהב אותם לא פחות מהסוגים הגדולים,את הסוגים הקטנים והבינונים הפסקתי לגדל מאחר ולא יכולתי לתת את הנדרש מבחינת טיפול שוטף מצד אחד ומצד שני זה לא מעשי להחזיק תוכים קטנים בקרבה לתוכים גדולים .
מאחר ואני נמנע מהכנסת תוכים חדשים למען שמירת הסטריליות בבית הגידול אני גם לא מחתים תוכים שאינם שלי,אני כמעט בטוח שבעתיד
אעשה צעד לקראת הכנסת סוגים נוספים אבל לא בזמן הנראה לעין.

4.התוכי היחיד שנשאר אצלנו הוא תוכי מסוג ג'אקו -מיקה כמובן.

5.אין משהוא ספציפי שאיני רוצה או שאיני יכול להחתים,אני חושב שבכל החתמה ישנה הנאה וזה מתבטא בתוצאה הסופית.
or111
ביצה
ביצה

שליחה על ידי or111 »

אוקיי לי לא ממש יצא להחתים תוכים אבל עזרתי הרבה בלהחתים:

1. לי יצא להחתים 2 קוקטיילים.
2. לדעתי קוקטייל זה תוכי נורא חמוד,הוא לא עושה רעש,הוא חברותי...
3. הייתי רוצה להחתים בעתיד-תוכונים,דררה,עוד קוקטיילים,ג'אקו,סנגל ואקלקטוס
4. קוקטייל אחד חמוד! לא ממש החתמתי אותו אבל עזרתי
5. אני לא ירצה להחתים קקדו-למרות שזהתוכי חמוד שאני נורא אוהב הוא עושה המון רעש...
סמל אישי של משתמש
shai69
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shai69 »

אני לא מומחה כמוכם בלהעתיק את השאלות ואז את התשובות אבל אני אשתדל לענות בהתאם...תמונה:
1) איזה תוכים החתמתי?
החתמתי קאיק ראש שחור, קוניור שמש, קוניור פרלי, פסיפיק, ו2 ג'אקואים.
2) הבדלים ברעש, חברותי,ביקוש ?
ברור שהיה , הקוניור שמש היה הכי רועש, אחריו הג'אקואים, אף על פי שהשני היה שקט יותר,
הקאיק והפרלי היו שקטים מאוד, והפסיפיק די רועש יחסית לגודלו..
לגבי חברותי,אצלי כולם היו חברותיים למדי אבל הג'אקואים והקאיק הכי הרבה.
לגבי ביקוש, לא שזה עיניין אותי, אבל כמובן שלג'אקו יש הכי הרבה ביקוש כשלקאיק אין בכלל וחבל זה תוכי אלוף!!
3)איזה סוג ארצה להחתים בעתיד?
אין משהו ספציפי, למרות שקוניור ראש שחור (ננדיה) די מעניין אותי, אבל אני בספק בגלל שנאמר לי שהדציבלים של הרעש שלו בלתי נסבלים,
ויש כמובן את הקוניור ילו-סיידד שכרגע מאוד מעניין אותי.
4) איזה תוכי השארתי אצלי?
אני גידלתי את כולם בשבילי ולא למכירה ולכן "...כולם היו בניי..."!!.
5) איזה תוכי לא הייתי מחתים?
אני חושב שעם הניסיון שצברתי במהלך ה7 שנים אחרונות מאז שנידבקתי ב"נגיף" של אהבה לתוכים,
אני בהחלט יכול לגדל כל תוכי מהקטן ביותר לגדול היותר, אבל כמובן שאתייחס לעוצמת הרעש, ולכן
קקדו יהיה בעדיפות אחרונה,למרות שניתקלתי גם בשקטים "יחסית", וגם ארה נמצאת בסוף התור,
למרות שלאחרונה חשקה נפשי לדלג לסוף התור...
זהו, מקווה שעניתי לכל השאלות, הסקר הזה באמת מעניין, אשמח להוסיף תמונות אם אפשר כי סירטונים אין לי כרגע.
תמונה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shiponix »

shai,

כמובן שאפשר להוסיף תמונות, אפילו רצוי..
אני חייב להגיד שגם אני מ-א-ד בעניין של קאיק ובאמת הבנתי שהוא מאד שקט וממש חברותי.
העניין איתם הוא שהם יקרים, גם הג'ינג'י יקר.. אני בכל מקרה מפנטז עליו..
מחכים לתמונות!
תמונה
סמל אישי של משתמש
shai69
גוזל
גוזל

שליחה על ידי shai69 »

דיוויד היי,
הקאיק לדעתי לא אמור להיות יקר כמו שהוא, האמת שאת שלי רכשתי אצל מגדל שכבר לא מגדל יותר והוא היה האחרון שלו..
הוא עלה לי בזמנו (לפני כ5 שנים 1600 ש"ח), עכשיו אני אנסה לעלות קצת תמונות מהגידול שלי...תמונהתמונה
2 הראשונים זה הקאיק, אחרי זה הפרלי, ובסט הבא הג'אקו..
קבצים מצורפים
הקאיק
הקאיק
010.jpg (9.18 KiB) נצפה 3335 פעמים
021.jpg
הקוניור פרלי
הקוניור פרלי
070.jpg
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”