השאלון:
--------------------------------------------
1. איזה סוגים של תוכים יצא לך להחתים?
2. מה הם ההבדלים המשמעותיים בעינייך בין הסוגים השונים? (ניתן להתייחס ל: רעש, רגישות, חברותיות, ביקוש, גמילה וכד'.).
3. איזה סוגים של תוכים ברצונך להחתים בעתיד?
4. איזה תוכים שהחתמת השארת אצלך כהאכלת יד?
5. ציין סוג של תוכים שאתה יודע בוודאות שלא תרצה להחתים, פרט מדוע.
אני אענה ומקווה שיצטרפו עוד חברים,אין צורך לומר שישנם כאן לא מעט חברים שהחתימו ואפילו אם מדובר בתוכון.
אני עונה בשמי אך לאה שותפה מלאה לטיפול ולהחתמות ואפשר לראות את הנכתב גם בשמה.
1.בתחילת דרכי החתמתי תוכונים ,פינק אורזייה שבקע
במדגרה שבניתי ,דררות,קוקטייל,קוניור ננדייה ,גוזל מוסטאש שטרם גמילה הועבר לבעליו וכמובן גוזלי ג'אקו
לרוב.
2.אפשר לומר בוודאות שאין שני גוזלים גם אם הם מאותו אם ואב שאופיים שווה,כדי לענות על שאלותיך לדעתי המאכיל צריך להאכיל מספר
גוזלים כדי לקבל חוות דעת נכונה.
רעש-אני יכול לומר שמבחינת רעש הקוניור ננדיה היה

,הוא רעש כמו שעשרים גוזלי ג'אקו ביחד לא רועשים.
גמילה-לא נתקלתי בבעיות גמילה מיוחדות,השיטה היא לתת לגוזלים להיגמל בזמנם ,אין ספק שהגמילה תלויה גם באופי וגם בקצב ההתפתחות ששונה מגוזל לגוזל,היו לי כבר גוזלים שבגיל חודשיים טחנו כופתיות כאילו אין מחר וכשהייתי ניגש עם המזרק הם היו מרימים כנף ואומרים לי "עזוב אותנו" ואחרים בגיל שלושה חודשים שטחנו כופתיות אבל היו במקביל מחפשים את המזרק.
רגישות-אם התכוונת לרגישות מבחינה בריאותית אני לא מוצא משהוא מיוחד שאני יכול להצביע עליו,יתכן מאוד שגוזל מסויים יהיה רגיש ופגיע כתוצאה מבעיות גנטיות או שההורים סובלים מתזונה לקויה/מחלה ואחרים יהיו בסדר גמור.
חברותיות-אני יכול לציין שהדררות שהאכלתי היו הכי מאתגרים,זה היה מין "לקום כל בוקר מחדש" בכל יום היית צריך לתת להבין
שאתה הבעלים כי נראה שהם היו מנסים את כוחם כל פעם מחדש,אומנם למספר דקות אך תמיד ניסו.
ביקוש-ביקוש זהו מושג שמשתנה יום יום רגע אחר רגע,אני אתן דוגמה פשוטה ,בעבר היה ביקוש גדול יותר לאקלקטוס לדוגמה,היום אתה יכול לראות שמחירי האקלקטוס ירדו לא במעט אך גם כאן יש עליות וירידות.אגב אני בטוח ש99% מרוכשי הקלקטוס אינם יודעים את סוגו
אך יודעים שיש להם אקלקטוס,כשאני אומר את סוגו אני מתכוון לתת מין או במה הוא מעורב.אקלקטוס נמכר כאקלקטוס וברוב המקרים לא ראיתי שהמוכרים מציינים את הסוג.אגב אני חושב שאם אתה מגדל כמות אדירה של גוזלים אז עניין הביקוש רלוונטי,אם אתה מגדל מספר גוזלים מועט ונחשב למגדל ולמחתים טוב לא תהיה לך בעייה של מכירה גם אם תדרוש מעט מעל המחירים המפורסמים ע"י סוחרים/מגדלים למינהם,אלו שמתפתים למבצעים או לחיסכון של מספר שקלים מבינים מהר מאוד שהזול עולה יקר,מי שגולש ברשת יכול לראות את "הודעות האבל" על הגוזלים שרכשו מייבואנים כאלה או אחרים במבצעי חג וכו'..
3.הייתי רוצה להחתים מכל הסוגים שיש,לא הייתי מתנגד גם היום להחתים סוגים קטנים ובינונים מאחר ואני אוהב אותם לא פחות מהסוגים הגדולים,את הסוגים הקטנים והבינונים הפסקתי לגדל מאחר ולא יכולתי לתת את הנדרש מבחינת טיפול שוטף מצד אחד ומצד שני זה לא מעשי להחזיק תוכים קטנים בקרבה לתוכים גדולים .
מאחר ואני נמנע מהכנסת תוכים חדשים למען שמירת הסטריליות בבית הגידול אני גם לא מחתים תוכים שאינם שלי,אני כמעט בטוח שבעתיד
אעשה צעד לקראת הכנסת סוגים נוספים אבל לא בזמן הנראה לעין.
4.התוכי היחיד שנשאר אצלנו הוא תוכי מסוג ג'אקו -מיקה כמובן.
5.אין משהוא ספציפי שאיני רוצה או שאיני יכול להחתים,אני חושב שבכל החתמה ישנה הנאה וזה מתבטא בתוצאה הסופית.